ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ένα γεγονός που δίνει εξήγηση στο πρόβλημα ρευστότητας της ΚΑΕ

Δεν είναι και η μεγαλύτερη έκπληξη του κόσμου αν μια ΚΑΕ παρουσιάζει πρόβλημα ρευστότητας σε μια χρονική περίοδο της σεζόν. Στην περίπτωση της ΚΑΕ Άρης ένα και μόνο γεγονός ίσως δίνει εξήγηση στο συγκεκριμένο πρόβλημα.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Πριν από μερικούς μήνες, όταν ο Άρης… ούρλιαζε στον ΕΣΑΚΕ για την κατάφορη αδικία στον τρόπο κατανομής των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, δεν το έκανε για να λαϊκίσει.

Το έκανε γιατί είχε από το… πουθενά οικονομική ζημία της τάξης των 70-80 χιλιάδων ευρώ. Πέρσι εισέπραξε ένα ποσό κοντά στα 220.000 ευρώ και φέτος μόλις 150.000 ευρώ γιατί έτσι αποφάσισαν οι υπόλοιπες ομάδες του ΕΣΑΚΕ.

Αν σκεφτεί κανείς ότι το συγκεκριμένο ποσό είναι δεσμευμένο για να πάει στο κράτος για το… ενοίκιο του Παλέ – από την ζημιογόνα σύμβαση που υπέγραψε η οικογένεια Λάσκαρη – τότε μπορεί να συνειδητοποιήσει την ζημία για τα ταμεία της ΚΑΕ.

Ακόμα και έτσι όμως, η “χασούρα” των 70-80 χιλιάδων ευρώ από την διαφορά των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα – η οποία δεν μπορούσε να προϋπολογιστεί διότι η απόφαση του ΕΣΑΚΕ πάρθηκε μεσούσης της χρονιάς! – είναι σημαντική, γιατί θα κάλυπτε σχεδόν δύο μηνιάτικα των παικτών.

Γι’ αυτό και μόνο τον λόγο θα πρέπει την επόμενη σεζόν ο Άρης να βγει στην αγορά μόνος του και να βρει τηλεοπτικό συμβόλαιο έστω και με… ένα ευρώ παραπάνω από αυτό που έχει τώρα, αφήνοντας τις υπόλοιπες ομάδες να βρουν την άκρη μόνες τους.

To Top