Ένοχος για 7 δολοφονίες, 6 απόπειρες και σωρεία κακουργημάτων κρίθηκε ο ψευτογιατρός (video)

Ένοχος για 7 ανθρωποκτονίες με δόλο και 6 απόπειρες ανθρωποκτονίας κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ο αποκαλούμενος «ψευτογιατρός». Το δικαστήριο, με την απόφασή του, έκρινε ότι ο 50χρονος κατηγορούμενος που συστηνόταν σε πελάτες του ως ογκολόγος που συνεργαζόταν με κορυφαία ιατρικά κέντρα του κόσμου, με την ονομασία, Dr Kontos, οδήγησε στο θάνατο 7 καρκινοπαθείς, ανάμεσα τους και δυο ανήλικα παιδιά.

Επιπλέον ο ψευτογιατρός κρίθηκε ένοχος για απάτη κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή (κακούργημα) σε βάρος 28 ασθενών και συγγενών ασθενών.

Το δικαστήριο αθώωσε τον 50χρονο κατηγορούμενο για 5 ανθρωποκτονίες που του αποδίδονται και για ακόμη 8 απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Για τους υπόλοιπους 16 κατηγορούμενους, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθηνας, αποφάσισε την ομόφωνη αθώωσή τους. Ανάμεσα τους είναι ένας πρώην Υπουργός, μια μοναχή, αλλά και μέλη διοικητικού συμβουλίου κλινικών.

Το δικαστήριο καταδικάζει το βασικό κατηγορούμενο για αντιποίηση αρχής που αφορά στο διάστημα 1.5.200 έως 16.6.20, όπως για σειρά άλλων αδικημάτων, μεταξύ των οποίων και κακουργήματα, όπως πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατ εξακολούθηση, παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή μνημείου.

To Top