Έτσι… στήνεται ένα παιχνίδι στην Ελλάδα! (video)

Δείτε αναλυτικά πώς στήθηκε το ματς Ηλιούπολη – Λεβαδειακός, σε εκείνο το… αξέχαστο 2-4, όπως αναφέρεται μέσα από τη δικογραφία. Η συνάντηση Τσακογιάνη – Κομπότη και ο ρόλος των οργανωμένων της Ηλιούπολης. 

Δείτε βάσει της δικογραφίας, πώς ο Τσακογιάννης επικοινώνησε με παίκτη της ομάδας του και συζήτησαν πώς να στηθεί το ματς για να το παίξουν στο στοίχημα, πώς έγινε το στήσιμο του αγώνα και τον ρόλο που έπαιξε ο παίκτης της ομάδας, και πώς οι οργανωμένοι Rebels ανέλαβαν να προετοιμάσουν τους παίκτες και τους φίλους της ομάδας για την κανονισμένη ήττα.

Αναλυτικά:

Στις 14 Μαρτίου, δηλαδή ακριβώς μια εβδομάδα πριν το παιχνίδι, ο Τσακογιάννης και ο Κομπότης συναντιούνται στην Λιβαδειά. Δύο μέρες αργότερα, ο Τσακογιάννης επικοινωνεί με άγνωστο άτομο ονόματι “Βαγγέλης” και συζητάνε συνθηματικά για στήσιμο του αγώνα.

Στις 17 Μαρτίου, ο Τσακογιάννης επικοινωνεί με τον Νικολόπουλο, παίκτη της Ηλιούπολης τότε, και αναφέρουν συνθηματικά ότι στον αγώνα Ηλιούπολη-Λεβαδειακός θα “κερδίσουν” οι ποδοσφαιριστές χρήματα. Λένε ότι ακόμα δεν έχουν αποφασίσει τι αποτέλεσμα θα έρθει ακριβώς, αλλά πιθανότατα θα είναι ανατροπή, δηλαδή στο πρώτο ημίχρονο θα κερδίζει η πρώτη ομάδα και στο δεύτερο θα κερδίσει η δεύτερη ομάδα. Μάλιστα, ο Νικολόπουλος του λέει να του δώσει κάποιον κωδικό για να στοιχηματίσει ο Τσακογιάννης για λογαριασμό του, όπως νομίζει.

Την 18-03-2011, σε νεότερη επικοινωνία που έχουν, συζητούν πώς να προετοιμάσουν τους παίκτες κατά πρώτο λόγο και τους φιλάθλους κατά δεύτερο λόγο, μέσω των οργανωμένων φιλάθλων της Ηλιούπολης, τους Rebels, ότι θα χάσουν τον αγώνα με τον Λεβαδειακό. Ο Νικολόπουλος λέει ότι έχει ενημερώσει τους παίκτες να μην παίξουν με τον Λεβαδειακό, αλλά τους τόνισε να μην παίξουν οι ίδιοι στοίχημα γιατί θα μαθευτεί. Αναφέρει ότι χρήματα θα πάρουν μετά τον αγώνα. Ο Τσακογιάννης λέει ότι μίλησε με τους Rebels και τους ενημέρωσε ότι θα χάσει τον αγώνα με τον Λεβαδειακό.

Την ίδια μέρα, ο Τσακογιάννης επικοινωνεί με άτομο ονόματι “Λευτέρης”και του αναφέρει για κάποιον αγώνα ότι μπορεί να βάλει να αγωνιστεί κάποιος τιμωρημένος παίκτης, να κερδίσει τον αγώνα αλλά να τον χάσει στα χαρτιά. Στην συνέχεια, επικοινωνεί με άτομο ονόματι “Μάκης” και του λέει ότι με τον Λεβαδειακό πρέπει να προσέξει με το στοίχημα, γιατί είναι όλα πιθανά και υπάρχει περίπτωση να κερδίσουν τον αγώνα αλλά να τον χάσουν στα χαρτιά και έτσι “να πέσουν στην παγίδα τα κορόιδα”.
Στις 19 Μαρτίου, ο Τσακογιάννης επικοινωνεί με τον Νικολόπουλο και του λέει ότι στον επόμενο αγώνα θα βοηθήσουν τον Κομπότη με το να του δώσουν το μεταξύ τους αγώνα. Ο Τσακογιάννης του λέει να είναι προσεκτικός με το στοίχημα, για να μην εκτεθούν. Ο Νικολόπουλος του λέει να στοιχηματίσει μέσω κωδικού τέσσερις χιλιάδες (4.000) ευρώ για λογαριασμό του.

Μια μέρα πριν το ματς, στις 20 Μαρτίου, σε επικοινωνία που έχει ο Τσακογιάννης με τον Χάλκο αναφέρει ότι έχει τη διάθεση να βοηθήσει τον Κομπότη στον μεταξύ τους αγώνα, αλλά πρέπει ο Κομπότης να κάνει ό,τι του πει ο Τσακογιάννης, προφανώς για να αποκομίσει μεγαλύτερο οικονομικό όφελος από το στοίχημα.

Την ημέρα της αναμέτρησης, ο Τσακογιάννης επικοινωνεί με τον Νικολόπουλο και του λέει ότι πρέπει στο πρώτο ημίχρονο να κερδίζουν τον Λεβαδειακό και στο 2ο να χάσουν.

Λίγο αργότερα επικοινωνεί με τον Αρφάνη Ιωάννη και του λέει να δηλώσει στην 18αδα τον ποδοσφαιριστή Κρητικό, ο οποίος είναι τιμωρημένος και δεν έχει δικαίωμα να αγωνισθεί, σε περίπτωση που χρειαστεί η Ηλιούπολη να χάσει το παιχνίδι στα χαρτιά. Αυτό που προκύπτει από τις σχετικές συνομιλίες του Τσακογιάννη είναι ότι είχε συμφωνήσει με τον Κομπότη να του δώσει το παιχνίδι, αλλά δεν έχει ακόμα αποφασίσει πως θα στοιχηματίσει στο live στοίχημα, ανάλογα με τις αποδόσεις που θα προέκυπταν.

Κατά τη διάρκεια του 2ου ημιχρόνου του αγώνα ο Τσακογιάννης επικοινωνεί με τον Χάλκο και του λέει να πει διακριτικά (επειδή έχει τηλεοπτική μετάδοση) του Νικολόπουλου ή του τερματοφύλακα Μαραμά να δεχτεί η Ηλιούπολη άλλα δύο γκολ. Ακολουθούν κι άλλες συνομιλίες με τον Χάλκο και τον Τσακογιάννη, ο οποίος προφανώς χρησιμοποιώντας laptop στοιχηματίζει ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα.

Αργότερα, ο Νικολόπουλος αναφέρει ότι οι παίκτες της Ηλιούπολης, Ηλιόπουλος Κωνσταντίνος και Θάνος Αναστάσιος, στοιχημάτισαν χρησιμοποιώντας τα κινητά τους τηλέφωνα, αφού έμαθαν ότι θα έχανε η ομάδα τους σίγουρα.
 
Τρελά κέρδη!

Ο τζίρος των ποσών που στοιχηματίστηκαν στο συγκεκριμένο ματς έφτασε τα 870.000 ευρώ στην Betfair, ενώ ο ΟΠΑΠ δεν είχε το ματς στο κουπόνι του στοιχήματος. Την ίδια στιγμή, το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ έφτασε σε τζίρο τα 480.000 ευρώ, δηλαδή σχεδόν στα μισά! Επιπλέον, με εξαίρεση την Betfair το παιχνίδι αυτό δεν ήταν διαθέσιμο για live στοιχηματισμό πουθενά.

Πριν το ματς, στο διπλό παίχτηκαν περίπου 100.000 ευρώ και συγκέντρωσε το 90% των πονταρισμάτων. Η Ηλιούπολη προηγήθηκε 2-0 και έτσι ο συντελεστής για το σημείο στο διπλό έφτασε στο 3.00 όπου παίχτηκαν άλλα 100.000 ευρώ, ενώ λίγο αργότερα με το πρώτο γκολ του Λεβαδειακού το διπλό έπεσε στο 1.4 και άρχισε να πέφτει σε τιμές όπως 1.05. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στο 2-2 ο τζίρος είχε φτάσει τα 600.000 ευρώ, ενώ ακόμα και στο 2-3 και λίγο αργότερα στο τελικό 2-4 με αποδόσεις όπως 1.08 και 1.05 τα πονταρίσματα έπεφταν βροχή, αφού ακόμη και λίγο πριν το τέλος του αγώνα κάποιος πόνταρε 7.000 ευρώ!

Το γεγονός λοιπόν ότι κάποιοι έκαναν πραγματικό… πάρτι και το ότι ένα ματς Β΄ Εθνικής έκανε τον διπλάσιο τζίρο από ένα ντέρμπι Α’ Εθνικής (Ολυμπιακός – ΑΕΚ) τράβηξε την προσοχή όλων, όπως είναι φυσικό, και κινήθηκαν υποψίες με αποτέλεσμα να επέμβει η ΟΥΕΦΑ. 

Πηγή: gazzetta.gr

Δείτε το βίντεο εκείνου του αγώνα:

{youtube}gEmNk5Tj_eA|600|450|1{/youtube}

To Top