Ήττα της Εθνικής Νέων και αποκλεισμός

Πικρός αποκλεισμός για την ομάδα του Γιάννη Γκούμα που ηττήθηκε με 3-1 από την Τσεχία κι έχασε την ευκαιρία να προκριθεί στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Η Εθνική Νέων που κατάφερε να κερδίσει την Αγγλία μες το ίδιο της το σπίτι, δεν κατάφερε να προκριθεί στις 8 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, αφού σε ένα ματς που της πήγαν όλα στραβά, ηττήθηκε με 3-1 από την Τσεχία, που τελικά πήρε την πρώτη θέση στον όμιλο του Elite Round. Μία απρόσμενη εξέλιξη, αφού όπως αποδείχθηκε, αρκούσε και η ισοπαλία ώστε η ομάδα του Γιάννη Γκούμα να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης.

Μόλις στο 10ο λεπτό ο Εμμανουηλίδης έκανε το 1-0 για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Μέχρι να βγει το ημίχρονο υποχρεώθηκε σε δύο αναγκαστικές αλλαγές λόγω τραυματισμών του Νικοπολίδη και του Μελιόπουλου, ενώ λίγο πριν το ημίωρο (27’) οι Τσέχοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσα με τον Ζλατόχλαβεκ.

Οι Τσέχοι συνέχισαν να πατάνε καλύτερα στο γήπεδο, είχαν μεγάλη ευκαιρία με τον Όστρακ (38’) και δοκάρι με τον Μίκα (54’) και πολύ λογικά έφτασαν στο 2-1 με τον Χεζούσκι (60’), ο οποίος πριν από 10 λεπτά είχε μπει ως αλλαγή στο παιχνίδι.

Οι Έλληνες διεθνείς που πιθανότατα ήξεραν ότι με βάση τα αποτέλεσμα του αγώνα ανάμεσα σε Δανία και Αγγλία ήθελαν ένα γκολ για να προκριθούν βγήκαν μπροστά, όμως η ανατροπή δεν ήρθε. Στην μεγαλύτερη ευκαιρία της Ελλάδας, ο Τσαούσης σημάδεψε το δοκάρι (77’), ενώ τέσσερα λεπτά πριν το τέλος οι Τσέχοι αστόχησαν σε πέναλτι με τον Κεπλ.

Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων κι ενώ όλη η Εθνική είχε βγει μπροστά, οι Τσέχοι κέρδισαν και νέο πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Χέιντενράιχ για το τελικό 3-1.

Η σύνθεση της Εθνικής Νέων:  Νικοπολίδης (31’ Μανδάς), Λύρατζης, Αντζουλάς (69’ Μιχαηλίδης), Διαμάντης, Τσαούσης, Τσιγγάρας, Μπότος, Μελιόπουλος (39’ Νεοφυτίδης), Γαϊτανίδης (69’ Γκαργκαλατζίδης), Εμμανουηλίδης, Σέχου.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου Δανία και Αγγλία αναδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2, κάτι που σημαίνει ότι η τελική βαθμολογία του ομίλου έχει ως εξής.

1. ΤΣΕΧΙΑ    3    6    7-6

2. ΕΛΛΑΔΑ    3    4    5-6

3. ΑΓΓΛΙΑ    3    4    7-5

4. ΔΑΝΙΑ    3    2    5-7

To Top