«Ή αλλάζουμε σαν μια γροθιά ή… βουλιάζουμε»

Το άσχημο ξεκίνημα του Άρη στο νέο πρωτάθλημα σήμανε… συναγερμό στις τάξεις της ομάδας. Η διοίκηση έστειλε το μήνυμα στον Σάκη Τσιώλη να προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες που κρίνει σκόπιμες, προκειμένου να «ξεκολλήσει» η ομάδα από την αγωνιστική κρίση και ο προπονητής των κίτρινων πήρε την κατάσταση στα χέρια του…

Ο ένας βαθμός σε δυο αγώνες, η εντός έδρας ήττα και κυρίως η άσχημη εμφάνιση με τον Ατρόμητο δεν αφήνουν περιθώρια να χαθεί ούτε λεπτό για την αγωνιστική ανασύνταξη της ομάδας… Ο Τσιώλης είχε, λοιπόν, την ευκαιρία να τα πει με περισσότερο καθαρό μυαλό με τους ποδοσφαιριστές πριν από την προπόνηση της Τρίτης.

Το μήνυμα ξεκάθαρο. Αν θέλαμε να το συνοψίψουμε ελαφρώς προσαρμοσμένο στη σημερινή δύσκολη πραγματικότητα όλης της χώρας θα ήταν το εξής:«ή αλλάζουμε όλοι ενωμένοι ή… βουλιάζουμε».

Με πιο απλά λόγια ο τεχνικός της κιτρινόμαυρης ομάδας:

1. Ζήτησε μεγαλύτερη αγωνιστική διάθεση και σοβαρότητα από τους ποδοσφαιριστές του προκειμένου να μην επαναληφθούν εμφανίσεις όπως εκείνη της Κυριακής.

2. Απαίτησε αυστηρή πειθαρχία εντός κι εκτός του γηπέδου, επικαλούμενος τόσο την επιπόλαια και αδικαιολόγητη αντίδραση του Σολτάνι που στοίχισε την κόκκινη κάρτα και την απώλεια ενός παίκτη -κλειδί σε ένα καθοριστικό σημείο του αγώνα, όσο και τις εν θερμώ δηλώσεις του Σηφάκη μετά το παιχνίδι.

3. Ζήτησε ενότητα μέσα στην ομάδα. «Μόνο ενωμένοι σαν μια γροθιά θα βγούμε από την κρίση και θα ανεβάσουμε την ομάδα…» ήταν το νόημα των όσων είπε ο Θεσσαλός προπονητής.

4. Προανήγγειλε αλλαγές μέσα στην ομάδα. «Είμαι προβληματισμένος από κάποιους και είμαι αναγκασμένος να αναθεωρήσω κάποιες απόψεις μου. Στο εξής όμως θα παίζουν όσοι αξίζουν» ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

5. Μίλησε για την ανάγκη μιας «απάντησης» και μιας έμμεσης συγγνώμης προς τον κόσμο της ομάδας που έφυγε πικραμένος από το Κλεάνθης Βικελίδης, μέσα από την επιστροφή στις επιτυχίες.

To Top