Αγγέλου: “Οι παίκτες σουτάρουν σαν να φοράνε γιλέκο 10-15 κιλών…”

Ο Βαγγέλης Αγγέλου δήλωσε περήφανος για τους παίκτες του, αναφέρθηκε και πάλι στην άμυνα και την σχέση ασίστ – λαθών που κυνηγάει μανιωδώς ο Άρης και ευελπιστεί να διατηρηθεί το οικογενειακό κλίμα και η ομαδικότητα για την δύσκολη συνέχεια.

Ο τεχνικός του Άρη αναφέρθηκε αρχικά το συμβάν που κλόνισε τον Ίκαρο με τον Στρναντ και τον χαμό της συζύγου του: “Το συμβάν είναι συγκλονιστικό, έξω από τα παιχνίδια. Εγώ ήθελα να πάρω τον Δημήτρη και δεν ήξερα τι να πω, αυτό δεν εξηγείται με λόγια. Είναι τρομερό σοκ, είναι συγκλονιστικό για τον αθλητή, μακάρι να το ξεπεράσει…”.

Για τον αγώνα είπε πως “ο Δημήτρης τα είπε όλα. Ο Ίκαρος έχει έναν πολύ ικανό προπονητή και μέχρι τώρα τα παιχνίδια τα χτυπάνε στις αδυναμίες του αντιπάλου. Εμάς εκτός από τα μπασκετικά είναι και το θέμα της πίεσης, τα παιδιά ανταποκρίθηκαν, εγώ είμαι περήφανος” και πρόσθεσε: “Ξεκινήσαμε να πιέσουμε, γύρισε αντίθετα, αλλά πήραμε λύσεις από την θέση “4” και την θέση “1” , όπου ο Καραποστόλου μας έδωσε ασίστ και πολλά ελεύθερα σουτ. Οι παίκτες όταν σουτάρουν είναι σαν να φοράνε γιλέκο 10-15 κιλών (από την πίεση) και αυτό μπορούμε να το ξεπεράσουμε μόνο μέσα από τη δουλειά και μέσα από την άμυνα. Κυνηγάμε μανιωδώς την σχέση ασίστ – λαθών. Αυτό που λέμε στους παίκτες είναι ‘κάντε όσα άστοχα σουτ θέλετε, δεν μπορείτε να μην παίζετε άμυνα”.

Στη συνέχεια είπε: “Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που είναι δίπλα μας, από τη διοίκηση, στους παίκτες και το σταφ που δουλεύουν αθόρυβα και ελπίζω να αντιμετωπίσουμε την δύσκολη συνέχεια που έχουμε, και είναι σίγουρο ότι θα την έχουμε, μέσα από την ομαδικότητα και το οικογενειακό κλίμα”.

Αναλύοντας το παιχνίδι και τον αντίπαλο είπε πως “ο Ίκαρος έχει πολυδιάστατη σκέψη στην επίθεση. Του έλειπε ένας παίκτης που έχει 8 κερδισμένα φάουλ (Κυρίτσης), κάτι που σημαίνει ότι μετατοπίζουν την άμυνα… Εμείς διαλέξαμε ότι δεν μπορούμε να παίξουμε με την άμυνα του Ίκαρου. Ξεκινάμε από δύο πολύ απλούς κανόνες: α) Όσο μπορούμε ότι ενέργεια έχουμε να την χαλάσουμε στην άμυνα και β) η σχέση ασίστ – λάθη και τα ριμπάουντ. Εγώ πιστεύω σε οποιοδήποτε περιβάλλον πίεσης είτε βαθμολογικής, είτε αποτελεσμάρων, μπορείς να το ξεπερνάς με την ομαδικότητα και αυτό το αντιμετωπίζουν οι παίκτες σιγά σιγά. Στον Άρη αν δεν παίξεις σε έναν μήνα φεύγεις, μπορεί όμως ο καθένας από την άμυνα να επιβιώσει”.

Για το παιχνίδι με τον ΚΑΟΔ είπε “κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, προσπαθούμε να κρατήσουμε κάποιες σταθερές. Κάποιοι μικροί δάκρυσαν στα αποδυτήρια από την ένταση. Αυτό θα μεγαλώσει στο μέλλον. Σε αυτή την ομάδα αυτό είναι το πρώτο πρόβλημα, σε άλλες όχι”.

Ρωτήθηκε για ποιο λόγο έκανε αλλαγές στο πρώτο ημίχρονο ενώ ο Άρης ήταν μπροστά στο σκορ και απάντησε: “Αλλαγές για την άμυνα, για την ενέργεια! Να πάρουμε λίτρα ενέργειας με συχνότερες αλλαγές, στο τέλος έλειψε η ενέργεια από τον Ίκαρο. Η προσπάθεια είναι μυρμηγκοειδής στο μπάσκετ, χτίζεις σιγά σιγά…”.

 

 

 

 

To Top