Αγγέλου: “Το χτίζω και το κερδίζω έχουν κοινό στοιχείο το ‘ζω’. Αυτή η ομάδα ζει!”

Ο Βαγγέλης Αγγέλου χαρακτήρισε πολύ μεγάλη νίκη τη σημερινή επί της Κηφισιάς, κυρίως γιατί η ομάδα προερχόταν από δύσκολη βδομάδα και ένα αρνητικό αποτέλεσμα σε ένα σημαντικό παιχνίδι, αλλά στάθηκε ιδιαίτερα στον χαρακτήρα που έδειξαν οι παίκτες του.

Ο τεχνικός του Άρη τόνισε πως “μακάρι στο μπάσκετ να γινόταν ότι σχεδιάζαμε. Το μπάσκετ είναι θέμα ενστίκτου και αντίδρασης και οι 11 χαμένες βολές της Κηφισιάς έγιναν σε σύνολο 26 και εμείς σουτάραμε κάτω από 20. Όχι ότι έγινε κάτι, δεν έχω κανένα παράπονο από την διαιτησία, απλά το επισημαίνω” και συνέχισε: “Ο Άρης στο “δε φοβάται” είναι κανόνας του. Δεν στέλνει δεύτερο παίκτη ποτέ στην άμυνα που παίζουν οι νεαροί του… Εμείς έχουμε να διαχειριστούμε την καθημερινότητα που είναι σκληρή και το ξέρετε, δεύτερον την πίεση του αλεξανδρείου που λυγίζει ακόμα και μεγάλους παίκτες και προπονητές, τρίτον να ωριμάσουν και να χαλυβδώσουν οι παίκτες. Αν κάποιος επιβιώσει στον Άρη, το επόμενο του βήμα θα είναι πολύ καλύτερο”.

Αναφέρθηκε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ λέγοντας πως “οι έμπειροι άδειασαν μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ. Οι παίκτες που στον ΠΑΟΚ είχαν το 80% των πραγμάτων μας σήμερα ήταν σε πίεση και πήραμε μεγάλη βήθεια από τα υπόλοιπα παιδιά, τα οποία ανέλαβαν ευθύνη, δείγμα ομαδικού πνεύματος και φυσικά είχαμε και τύχη”.

Αναλύοντας τον αγώνα τόνισε πως “η άμυνα με αλλαγές στα σκριν που επέλεξε η Κηφισιά έδωσε τα επιθετικά ριμπάουντ. Αυτό κυνηγάς, την ανισορροπία στο σουτ. Κρατάμε την καταπληκτική εμφάνιση του Τσακαλέρη στο δεύτερο μέρος και το επόμενο κομμάτι ήταν της διαχειρισης των τελευταίων στιγμών, εκεί όπου η ομάδα έδειξε ωριμότητα και εφάρμοσε το “παθαίνω για να μαθαίνω”. Είπα στον πρόεδρο ότι είναι πολύ μεγάλη νίκη η σημερινή. Του είχα πει μέσα στη βδομάδα πως το χτίζω και το κερδίζω έχουν κοινό το “ζω”. Αυτή η ομάδα ζει! Υπάρχουν λάθη και μέσα από τα λάθη χαλυβδώνεται και είναι δίκαια η κριτική, αλλά ο χαρακτήρας μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε”.

Συνέχισε λέγοντας πως “είχαμε την αντίδραση από το ματς με τον ΠΑΟΚ. Είδατε ότι ο Γκίκας νωρίς χρησιμοποίησε το τέταρτο φάουλ, τα δύο μεγάλα σουτ που έβαλε ο Πελεκάνος όταν είχε 0/8 τρίποντα και πήρε την επίθεση δείχνουν μεγαλείο. Ο Γκίκας είναι τέτοιος παίκτης, τον ενθαρρύνουμε. Ο Βεζένκοφ έκανε μαγικό παιχνίδι. Πρέπει να καταλάβει ότι αλίμονο αν μια καριέρα ξεκινούσε αντίθετα. Προσπαθεί να ωριμάσει. Εμείς λέμε στα παιδιά “μη σκέφτεστε την προηγούμενη φάση”. Φάγαμε δύο τρίποντα από αφηρημάδα… Ένα από τον Αθηναίου, δύο από τον Γκίκα”.

Αναφέρθηκε και στον κόσμο λέγοντας πως “να δώσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο. Μεγάλο πράγμα να χάνεις από τον ΠΑΟΚ και να σε χειροκροτάει το γήπεδο και τον ευχαριστούμε και σήμερα για την υποστήριξη”.

 

 

To Top