Αγώνας με τον χρόνο για το άρθρο 99

Ένα βασικό μέτωπο, όπως έχουν εξελιχθεί σήμερα τα πράγματα στη μάχη της επιβίωσης είναι αυτό του άρθρου 99. Όπως σημειώσαμε σε πρόσφατο ρεπορτάζ, το θέμα βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και βάση των επαφών που προηγήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, οι νομικοί που χειρίζονται την υπόθεση θα είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα έτοιμοι να καταθέσουν την σχετική αίτηση για υπαγωγή στο σχετικό άρθρο του νόμου.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις προθέσεις των νομικών και της ΚΜΑ είναι η αίτηση να κατατεθεί, αν όχι ακόμη και σήμερα (!), τουλάχιστον ως την Πέμπτη, ώστε την Παρασκευή να ξέρουν αν το δικαστήριο θα χορηγήσει την προσωρινή διαταγή αναστολής που θα δώσει ανάσα στη διοικούσα για το επόμενο δίμηνο, μέχρι δηλαδή να οριστεί δικάσιμος.

Με αυτό το δεδομένο κι εφόσον δοθεί η προσωρινή διαταγή, τότε αναμένεται να εκδοθούν τα κανονικά δελτία των μεταγραφών (η προθεσμία για τα προσωρινά λήγει στις 14 Σεπτεμβρίου, δηλαδή την Παρασκευή) και να προχωρήσει αγωνιστικά -τουλάχιστον- απρόσκοπτη η ομάδα.

Όπως είναι γνωστό, το θέμα “τρέχει” ομάδα νομικών, μετά από την πρωτοβουλία της Κοινωνίας Μελών και στην ΠΑΕ περιμένουν το αποτέλεσμα των όσων μελετούν, με βάσει τα οικονομικά στοιχεία. Η νομική επιτροπή μετά από τρεις συνεδριάσεις κατέληξε σε ένα συμπέρασμα το οποίο δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, μια και το τελικό νομικό κείμενο, πρέπει να περιλαμβάνει συγκεκριμένες παραμέτρους για να γίνει δεκτό.

Χθες, ο δικηγόρος Στάθης Τσομίδης, ειδικός σε θέματα πτωχεύσεων, ο οποίος συμμετέχει στη συγκεκριμένη προσπάθεια τόνισε ότι: “Όλοι αυτοί που μιλούσαν και λέγανε ότι η μόνη λύση είναι το άρθρο 99, θα τους πω ότι η αίτηση έχει κενά τα οποία οφείλονται σε συγκεκριμένα οικονομικά μεγέθη της ομάδας. Πρέπει να σας πω ότι αυτά που ζητάμε είναι πάρα πολύ εξειδικευμένα.

Οι στιγμές είναι τόσο κρίσιμες και δεν είναι η ώρα για να κάνουμε κριτική, εγώ είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε. Η ΠΑΕ Άρης σας λέω ότι είναι βιώσιμη γιατί το μπίζνες πλαν δεν είναι απαραίτητο να δοθεί σήμερα.

Μια ΑΕ έχει τα πάγια στοιχεία της και η ΠΑΕ Άρης έχει ακίνητη περιουσία, αξιολόγηση των παικτών και των Κ-17, K-20, αυτά καταγράφονται και αξιολογούνται. Ας μην βιάζονται κάποιοι να λένε ότι χάθηκε χρόνος, δεν χάθηκε χρόνος”.

To Top