ΑΝΑΛΥΣΗ: Ο Άρης του πικ εν ρολ και των συνεργασιών

Είναι νωρίς για συμπεράσματα. Δεν υπάρχουν άλλωστε και πολλά δείγματα γραφής για να μπορέσει κάποιος να κρίνει το νέο Άρη που χτίζουν, Βαγγέλης Αλεξανδρής και Δημήτρης Παπαδόπουλος. Από την αναμέτρηση με την Λουκόιλ πάντως οι κίτρινοι φανέρωσαν περισσότερα θετικά και λιγότερα αρνητικά στοιχεία στο παιχνίδι τους.

Ο φετινός Άρης θα στηριχθεί κατά κύριο λόγο στο πικ εν ρολ. Όλες οι ομάδες στο σύγχρονο μπάσκετ στηρίζονται στην συνεργασία μεταξύ κοντού – ψηλού μετά από σκριν και ο Άρης έχει τους παίκτες που μπορούν να κάνουν πολύ καλά αυτή την δουλειά.

Έχει έναν ψηλό (Χαρίσης) που κόβει σωστά μέσα στο καλάθι, έχει δύο κοντούς Πάσαλιτς, Κόλιμον που δεν μπορείς να τους αφήσεις χώρο καθώς θα σε τιμωρήσουν είτε με σουτ είτε με διείσδυση και έχει και έναν Σωτήρη Καραποστόλου ο οποίος μπορεί και να δημιουργήσει τέτοιες φάσεις με τις εξαιρετικές του ασίστ (τρία “πάρε βάλε” έδωσε χθες σε συμπαίκτες του) αλλά και να διατηρεί συνεχώς σε εγρήγορση τον αντίπαλο του όταν δεν μετέχει στην φάση. Κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί να δώσει βοήθειες στον παίκτη που κόβει μέσα στο αντίπαλο καλάθι, όταν ο 33χρονος γκαρντ βρίσκεται στην αδύνατη πλευρά.

Πέραν όμως από τις συνεργασίες ψηλού – κοντού υπάρχουν και αυτές ανάμεσα στους δύο ψηλούς. Το λεγόμενο “high low” ήταν βασικός πυλώνας στο επιθετικό παιχνίδι του Άρη, με τους Άουτερμπριτζ, Ασημακόπουλο, Τσακαλέρη, Χαρίση να δείχνουν αρκετά εξοικειωμένοι ο ένας με τον άλλον.

Καλοί σουτέρ, αλλά χρειάζεται κι άλλος γκαρντ

Στον φετινό Άρη υπάρχουν και αρκετά καλοί σουτέρ. Τόσο ο Καραποστόλου και ο Σάιμον, όσο και ο Πάσαλιτς μπορούν να σκοράρουν πίσω από τα 6,75μ. με μεγάλα ποσοστά επιτυχίας κάτι που το γνωρίζει καλά το τεχνικό επιτελείο και για αυτό έχει δημιουργήσει καταστάσεις για αυτούς τους παίκτες.

Βέβαια στις θέσεις των «πλάγιων» η έλλειψη ενός παίκτη που θα συμπληρώσει τους Καραποστόλου, Σάιμον είναι εμφανής καθώς ο δεύτερος παρουσιάζει αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του, κάτι όμως που είναι αρκετά φυσιολογικό αυτή την περίοδο.

Βελτίωση σε ομαδική και ατομική άμυνα

Όσον αφορά το αμυντικό κομμάτι οι κίτρινοι έδειξαν σημαντικές ελλείψεις τόσο στην ομαδική άμυνα όσο και στην ατομική. Είναι ένα κομμάτι του παιχνιδιού πολύ σημαντικό από το οποίο το συγκρότημα του Βαγγέλη Αλεξανδρή μπορεί να πάρει πολλά πράγματα. Στο φιλικό με την Λουκόιλ υπήρχαν αρκετά σκαμπανεβάσματα όμως όταν χρειάστηκε η ομάδα τα έδωσε όλα εκεί και κατάφερε τελικά να ανατρέψει το σκορ και να πάρει τελικά τη νίκη.

Οι Αμερικανοί και ο “χωρίς άγχος” Μποχωρίδης

Σε ατομικό επίπεδο, τα τρία κολεγιόπαιδα που έχει στην σύνθεση του ο Άρης έχουν αρκετά καλά στοιχεία στο παιχνίδι τους. Καλύπτουν πολλές φορές την έλλειψη παραστάσεων που έχουν με τον ενθουσιασμό και την ενέργεια τους στο παρκέ ωστόσο αυτό δεν φτάνει και για να προχωρήσουν θα πρέπει να βάλουν το κεφάλι τους κάτι και να ακούσουν από τα έμπειρα παιδιά γύρω τους αλλά και τους προπονητές τους.

Όσο για τον Μποχωρίδη; Ο νεαρός γκαρντ έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Βαγγέλη Αλεξανδρή αλλά και των συμπαικτών του. Παίζει χωρίς άγχος δεν διστάζει να πάρει προσπάθειες όταν οι συνθήκες το απαιτούν και αυτό που απομένει είναι να συνεχίσει την σκληρή δουλειά που θα του αποφέρει και περισσότερα λεπτά συμμετοχής στα επίσημα παιχνίδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ εδώ το τι έγινε στο φιλικό Λουκόιλ-Άρης

 

To Top