Αδίκησε τον εαυτό του, αλλά είναι η τρίτη καλύτερη ομάδα στην Α1. Μακάρι να το δείξει και τον Απρίλιο!

Ο Άρης πέρασε όλα τα “δύσκολα” εμπόδια με χαρακτηριστική άνεση, για να φέρει στα… ίσια μια στραβή αγωνιστικά (και όχι μόνο φυσικά) χρονιά, αποδεικνύοντας ότι αδικούσε τον εαυτό του με παιδαριώδεις ήττες.

Στις 27 Φεβρουαρίου από αυτήν εδώ την στήλη είχα αναφέρει πως μόνο ο Άρης μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες στην πρώτη εξάδα. Τότε, ο Άρης ήταν τρίτος πριν το τέλος με ρεκόρ 6 νίκες και 12 ήττες! Σήμερα αυτή η διαπίστωση μοιάζει πολύ πιο πραγματική από ότι φαινόταν τότε, γιατί το αποδεικνύει ο Άρης στην πράξη. Οι πέντε σερί νίκες που έκανε – με διαφορά 15 πόντων μέσο όρο – εντός ή εκτός έδρας ανέδειξαν μια δυναμική που είχε η ομάδα και δεν την εμφάνιζε ίσως γιατί και η ίδια δεν είχε αξιολογήσει ορθώς την δυναμική αυτή! Ίσως να έπαιξε ρόλο και η παράλληλη υποχρέωση στο Γιούροκαπ, όμως, αυτό που έχει τώρα σημασία είναι πως ο Άρης αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και είναι ομάδα που μπορεί να κάνει μπρέικ στα πλέι οφ, αν τερματίσει στην πρώτη εξάδα.

aris nimburk omadikiΣτις 9 Μαρτίου είχε γραφτεί πάλι από αυτό εδώ το blog ότι ο Άρης έχει το τρίτο καλύτερο ρόστερ στην φετινή Α1. “Καμία από αυτές τις ομάδες (ΠΑΟΚ, Καβάλα, Πανιώνιος, Κολοσσός, Ρέθυμνο) έχει παίκτη με την προσωπικότητα του Δημήτρη Τσαλδάρη, την εμπειρία και το επιθετικό ταλέντο του Χρήστου Ταπούτου, τα σωματικά και αθλητικά προσόντα των Σέρτζιο Κερούς και Σαμ Μάλντροου ή την σοβαρότητα στο παιχνίδι που δείχνει ο Ρον Ντέιβις. Εσχάτως – ελέω Τζέιμς – έδειξε και ο Δημήτρης Βεργίνης ότι όχι απλά έχει το μπάσκετ μέσα του, αλλά μπορεί να πρωταγωνιστήσει (τριπλασίασε τα νούμερά του από τότε που έφυγε ο Τζέιμς). Ο Νταν Μαυραειδής είναι παίκτης που έχει σκαμπανεβάσματα, αλλά βοηθάει. Ο Γιώργος Μπόγρης κάνει πολύ καλή δουλειά, αν λάβει κανείς υπ’ όψιν του ότι πρώτη χρονιά παίζει σε υψηλό επίπεδο με σημαντικό χρόνο συμμετοχής”, είχε γραφτεί τότε.

Υπάρχει κανείς που να θεωρεί πως ο Κολοσσός είναι… φαβορί με τον Άρη, αν τελικά οι κίτρινοι πάρουν την έκτη θέση, απλά και μόνο επειδή έχει το πλεονέκτημα έδρας; Θα φτάσει, όμως, στην έκτη θέση; Ο… Πανιώνιος ξέρει. Αυτό που υπάρχει ως δεδομένο και προκύπτει μέσα από ρεπορτάζ είναι οι κυανέρεθροι θέλουν για πολλούς και διάφορους λόγους πολύ αυτό το παιχνίδι στη Καλαμίτσα. Το άλλο δεδομένο είναι πως είναι καλύτερη ομάδα από την Καβάλα. Αυτά, όμως, ως δεδομένα δεν εγγυώνται το επιθυμητό αποτέλεσμα. Κρίμα, γιατί ο Άρης αν δεν είχε αδικήσει τόσο κατάφορα τον εαυτό του όλη τη χρονιά, θα ήταν πολύ εύκολα μέσα στην τετράδα σήμερα…

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top