Χαβιέρ Ουμπίντες: Ένας «σερβιτόρος» πολυτελείας για τον Άρη!

Παρουσιάστηκε στο ελληνικό κοινό πριν από δυο χρόνια αγωνιζόμενος με τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Ο Χαβιέρ Ουμπίντες είναι δικαιωματικά ο MVP του Άρη, η καλύτερη μεταγραφή της χρονιάς, αν και ήρθε… λίγο καθυστερημένα, μαζί με άλλους τρεις συμπαίκτες του (Σανκαρέ, Ακόστα, Γιακούποβιτς).

Ο 30χρονος σήμερα Ουμπίντες (γεννήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 1982) ήρθε στην Ελλάδα από ομάδα τρίτης κατηγορίας της Αργεντινής, την Ολντ Μπόις, τότε που κανείς δεν φανταζόταν την εξέλιξή του. Παίκτης που συνδυάζει το θέαμα, αλλά και την ουσία στο παιχνίδι του, ξεσηκώνει τους οπαδούς της ομάδας του (και όχι μόνο…) με τις ενέργειές του στον αγωνιστικό χώρο.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ είναι: «Αποτελεί ανακάλυψη του τότε τεχνικού διευθυντή του Ολυμπιακού Βόλου και πρώην παίκτη του Άρη, Τάκη Γιαννόπουλου»! Ο Αργεντινός χαφ αποδείχθηκε «λίρα εκατό» τόσο στην ομάδα της Θεσσαλίας, όσο και στον Άρη, όταν και ακολούθησε τον δρόμο του… Σάκη Τσιώλη. Και τώρα κάνει πράγματα και θάματα χωρίς τον Θεσσαλό τεχνικό στον κιτρινόμαυρο πάγκο.

Ο Ουμπίντες πήρε τη φανέλα με το νούμερο 33, μετράει 22 αγώνες με τους κίτρινους και 2020’. Και το κυριότερο; Είναι ο άνθρωπος που… σερβίρει με μεγάλη επιτυχία στους συμπαίκτες του, όντας 2ος στο πρωτάθλημα με έξι (6) ασίστ, μετά τον Ιμπαγάσα (7) και συνολικά 11 ασίστ (συν πέντε που δεν κατέληξαν σε γκολ δηλαδή…), 1ος στη σχετική κατηγορία…

Από κει και πέρα, ο Ουμπίντες έχει 50 «τέλειες σέντρες» και είναι επίσης 1ος στην σχετική κατηγορία (!) και με 442 «πόντους αξιολόγησης» βρίσκεται 4ος στην κατηγορία! Κι αυτά τα λένε τα νούμερα, γιατί η γενικότερη εικόνα του, αποδεικνύει ότι είναι το βαρόμετρο του φετινού Άρη. Ο Αργεντινός, είναι ο καλύτερος παίκτης στο φετινό ρόστερ και σε συνέπεια και σε ποιότητα, κάτι που φάνηκε στον απόλυτο βαθμό το Σάββατο με τον Πανιώνιο, όταν σήμανε το σύνθημα για τη «μεγάλη ανατροπή».

Ήταν και είναι μέχρι στιγμής ο ποδοσφαιριστής που έχει μετατρέψει τις στημένες μπάλες σε «όπλο» της ομάδας. Φτιάχνει γκολ, βάζει ο ίδιος, συμμετέχει στην κυκλοφορία της μπάλας. Κι όλα αυτά σε έναν Άρη, ο οποίος είχε αποδεδειγμένη αδυναμία στην εύκολη δημιουργία φάσεων κατά την κανονική ροή του αγώνα!

Ο Χαβιέρ Ουμπίντες δεν είναι μόνο ένας… σερβιτόρος πολυτελείας. Έχει πετύχει τρία γκολ, όλα τους σημαντικά στην προσπάθεια των κίτρινων και αποτελεί μια σημαντική επιθετική αιχμή των κίτρινων. Όχι άδικα είναι υποψήφιος για MVP της 26ης αγωνιστικής… Αν και για να είμαστε δίκαιοι, ο τίτλος του πολυτιμότερου παίκτη του ανήκει δικαιωματικά σε όλη τη σεζόν!

Ο Ουμπίντες είναι ένας άριστος οικογενειάρχης, δεν έκρυψε το δέσιμό του με τον Άρη και όσο για σήμερα, ετοιμάζεται να ζήσει με ξεχωριστό τρόπο τα γενέθλιά της αγαπημένης του συζύγου, μια μέρα μετά τα γενέθλια του κιτρινόμαυρου συλλόγου… 

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top