ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Αλεξανδρής: «Η πίστη στον Καμπερίδη και στα νέα παιδά, αλλά και οι ενστάσεις μου! Θέλω φέτος τίτλο στο ποδόσφαιρο»

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής μίλησε για το μπάσκετ του Άρη, την ΕΟΚ, αλλά και το… ποδόσφαιρο.

Τα κυριότερα από όσα είπε στο Yellow Radio 101,7:

Για το παρελθόν του ως προπονητής:

Έχω πέντε ανόδους από μικρές κατηγορίες. Έπαιζα σαν παίκτης και ήμουν προπονητής. Ανέβασα την ΜΕΝΤ στην δεύτερη κατηγορία, ανέβασε την ΑΕΛ από το πανεπαρχιακό. Το εφηβικό του Άρη το 85′ το έβγαλα δεύτερη στην Ελλάδα. Όταν πήγα στην Εθνική με τον Ματθαίο νόμιζα ότι… παίζω άλλο άθλημα. Σημείωνα τις ασκήσεις που μας έβαζε και τα μετέφερα στους συμπαίκτες μου.

Για τον Σάββα Καμπερίδη:

Δούλεψε δίπλα σε πολύ καλούς προπονητές. Αν είσαι έξυπνος παίρνεις πολύ καλά στοιχεία, δημιουργείς μια βάση δεδομένων που μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Του δόθηκε μια ευκαιρία στον Άρη. Πρέπει αυτό να το εκμεταλλευτεί και να φέρει τα αποτελέσματα. Άλλωστε ειδικά στον Άρη από τα αποτελέσματα κρίνεσαι. Ο κόσμος του Άρη είναι δίκαιος όμως. Ξέρει, κρίνει το παιχνίδι, κρίνει τον προπονητή. Αν φτάσεις στο επίπεδο ο κόσμος να καταλαβαίνει τι πρέπει να κάνεις πιο μπροστά από εσένα τότε είσαι λάθος.

Ενώ συνέχισε:

Δεν θέλω να τον κρίνω για την προηγούμενη χρονιά. Θα τον κρίνω για την φετινή χρονιά που του δόθηκε η ομάδα εν λευκώ. Το είπα και άλλη φορά ότι δεν συμφώνησα με τα υψηλά συμβόλαια. Στο πρώτο παιχνίδι μας απογοήτευσε όλους η ομάδα, στο δεύτερο ματς πήρε ενέργεια και σκορ από συγκεκριμένα παιδιά, που έδειξαν πολύ καλά στοιχεία. Και ο Χαριτόπουλος που ήρθε από τον πάγκο στο πρώτο ημίχρονο βοήθησε πολύ στο σκορ. Δεν συμφώνησα με τον Ντραγκίσεβιτς και τον Μιλόσεβιτς, το είχα πει στον κ.Καμπερίδη όταν τιμηθήκαμε από τον σύνδεσμο φίλων Άρη στις Σέρρες. Κάθε φορά που η μπάλα πήγαινε στον Καββαδά ο Σάββας έστελνε δεύτερο παίκτη γιατί ο Ντραγκίσεβιτς δεν μπορούσε. Έχασε με αυτόν τον τρόπο 12 πόντους στις περιστροφές και κέρδισε ένα κλέψιμο.

Για την κλήση του Φλιώνη στην Εθνική:

Θα έπρεπε ο Φλιώνης να έχει κληθεί εξ αρχής. Και ο Τολιόπουλος έδειξε στοιχεία, αλλά είναι κυρίως σκόρερ. Ο Δημήτρης είναι καλός στην οργάνωση, καλός στην άμυνα αλλά και καλός στο σκορ. Είναι ένα παιδί με ήθος και αξίζει να παίζει. Πρέπει να παίζουν παιδιά όπως ο Φλιώνης, ο Καλαϊτζάκης, ο Ρογκαβόπουλος, ο Μαντζούκας.

Για τις εκλογές της ΕΟΚ:

Περιμένω να δω τις αλλαγές στην ΕΟΚ. Πιστεύω σε αυτήν την αλλαγή. Η ομοσπονδία είχε τελματώσει. Δεν παρουσίασε εδώ και 20 χρόνια μια καινούργια ιδέα. Όλοι εισάγουν κάτι καινούργιο. Στο πρωτάθλημα, στους κανονισμούς, σε όλα. Με παρότρυνση του Δημήτρη Αγγελόπουλου θα βάλω και εγώ υποψηφιότητα, χωρίς να είμαι με κάποιον.

Για την κατεύθυνση που πρέπει να πάρει ο Άρης:

Είναι νεαρά παιδιά, ο Σιδηροηλίας, ο Νετζήπογλου, και παιδιά που έχουν αποδείξει το ταλέντο τους, ο Φλιώνης, ο Κουζέλογλου, ο Σλαφτσάκης, να δημιουργηθεί ένας πυρήνας.

Για το ποδόσφαιρο:

Περιμένω να γιορτάσω τίτλο στο ποδόσφαιρο. Είχα πάει στο κύπελλο του 1970. Από τότε έχω να πανηγυρίσω.

To Top