Αλεξανδρής και Τσαλδάρης μοιράστηκαν μπασκετικές σκέψεις και εμπειρίες με μικρούς αθλητές (photostory)

Την ευκαιρία να μοιραστούν τις σκέψεις τους για το μπάσκετ, αλλά και τις εμπειρίες τους μέσα από τα χρόνια που κάνουν πρωταθλητισμό με τα παιδιά της σχολής μπάσκετ HOOP είχαν ο Βαγγέλης Αλεξανδρής και ο Δημήτρης Τσαλδάρης σήμερα το πρωί.

Προσκεκλημένοι του “ιθύνοντος νου” της σχολής, Γιώργου Μασλαρινού τα δύο μέλη της μπασκετικής οικογένειας του Άρη είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για μπάσκετ με τα μικρά παιδιά. Ο Μασλαρινός μαζί με τον Αλεξανδρή ήταν μέλη της ομάδας του Αμαρουσίου που κατέκτησε το κύπελλο Σαπόρτα το 2001 και θυμήθηκαν την συνύπαρξή τους. “Ο κόουτς Αλεξανδρής είναι ο πρώτος προπονητής που επισκέπτεται την σχολή μας και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό γιατί πριν από 10 χρόνια είχαμε πανηγυρίσει σε μία ιδιαίτερη στιγμή της καριέρας μας την κατάκτηση του Κυπέλλου Σαπόρτα με το Μαρούσι. Είχαμε κατακτήσει όλοι μαζί ένα Κύπελλο που δεν το περίμενε κανένας και αποτελεί ένα παράδειγμα ότι μέσα από την σκληρή δουλειά όλα μπορούνε να γίνουν”, επεσήμανε ο Μασλαρινός.

Ο τεχνικός του Άρη επεσήμανε πως “είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι κοντά σας. Στην σχολή ΗΟΟΡ που επικεφαλής της είναι ένας από τους αγαπημένους μου παίκτες στην καριέρα μου ο Γιώργος Μασλαρινός, που τον παρακολουθούσα από τότε που αγωνιζόταν στο παιδικό τμήμα του ΒΑΟ, και είμαι σίγουρος ότι θα μάθετε καλά τα μυστικά του μπάσκετ”, προσθέτοντας πως “είμαι χαρούμενος επίσης και γιατί βρίσκομαι και κοντά σε νέα παιδιά όπως εσείς που είστε το μέλλον της κοινωνίας μας και του αθλήματος του μπάσκετ. Ενός αθλήματος που δίνει ερεθίσματα εντός και εκτός γηπέδου. Ωστόσο αν θέλετε να πετύχετε κάτι στην ζωή σας θα πρέπει να προσπαθήσετε πολύ και το βράδυ όταν θα ξαπλώνετε να κάνετε όνειρα τα οποία να επιδιώξετε να τα κάνετε πράξη. Όπως έκανα κι εγώ κερδίζοντας στην καριέρα μου τίτλους ως παίκτης και προπονητής μέσα από την σκληρή καθημερινή δουλειά”.

Τσαλδάρης: Πρότυπά μου ο Τζόρνταν και ο Πέτροβιτς

Ο Δημήτρης Τσαλδάρης τόνισε πως “με την παρουσία μου εδώ θυμάμαι τον εαυτό μου πριν από 20 χρόνια να είμαι στην θέση σας. Βλέπω στα πρόσωπά σας τον εαυτό μου και όπως εγώ έτσι και σε σας σας εύχομαι να κάνετε όνειρα στην ζωή σας και να κοιτάξετε το πώς θα μπορέσετε να τα εκπληρώσετε ακούγοντας τους γονείς σας για να γίνεται καλοί άνθρωποι αλλά και δουλεύοντας καθημερινά. Χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να παραμελήσετε τα μαθήματά σας στο σχολείο”.

Ρωτήθηκε πότε ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ και απάντησε πως “άργησα! Ήμουν 11-12 χρονών οπότε κάποιοι από σας είστε πιο τυχεροί”, ενώ πρότυπα είχε “τον Μάικλ Τζόρνταν και Ντράζεν Πέτροβιτς”.

Πρόσθεσε πως “οι πιο σημαντικές διακρίσεις στην καριέρα μου τις είχα με τον Άρη αγωνιζόμενος στην Ευρωλίγκα”, ενώ πιο δύσκολος αντίπαλος “είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης που πρόκειται εξάλλου και για έναν από τους καλύτερους αμυντικούς”.

Αλεξανδρής: Το Αλεξάνδρειο εκπέμπει σεβασμό

Ο Αλεξανδρής υπογράμμισε επίσης πως “σημασία δεν έχει το πόσες ώρες κάνεις ένας παίκτης προπόνηση την ημέρα αλλά η διάθεση που δείχνει στην διάρκειά της και μετά το τέλος της με τον Δημήτρη (σ.σ. Τσαλδάρη) να αποτελεί παράδειγμα. Ακόμη σημασία για μένα δεν έχει μόνο το αν ένας παίκτης θα βάλει 20 πόντους σε ένα παιχνίδι αλλά και η άμυνα που θα παίξει και οι δουλειές που θα κάνει συνολικά μέσα στο παρκέ”.

Ρωτήθηκε για το Νίκο Γκάλη και την συνύπαρξη που είχαν και απάντησε πως “είχε έρθει στην Ελλάδα το 1979 όταν είχαμε κατακτήσει το πρωτάθλημα με τον Άρη. Είχε πολύ μεγάλη ικανότητα στο σκοράρισμα αφού μπορούσε με χίλιους τρόπους να στείλει την μπάλα στο αντίπαλο καλάθι ενώ ήταν και εξαιρετικός πασέρ”.

Αναφέρθηκε και στο Αλεξάνδρειο λέγοντας πως “όλα τα γήπεδα με κόσμο είναι δυνατές έδρες. Το Αλεξάνδρειο όμως λόγω της ιστορίας του αλλά και των παικτών που έχουνε αγωνιστεί σε αυτό εκπέμπει σεβασμό ενώ και το γήπεδο του ΠΑΟΚ είναι μία δυνατή έδρα. Το σημαντικό όμως είναι να μένετε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι όπου και αν αγωνίζεστε χωρίς να επηρεάζεστε από την ατμόσφαιρα που θα επικρατεί γιατί η απόδοσή σας θα είναι η καλύτερη απάντηση σε ότι μπορεί να ακούσετε”.

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη των Βαγγέλη Αλεξανδρή και Δημήτρη Τσσλδάρη στην σχολή μπάσκετ HOOP:

{gallery}siridis/hoop_aris{/gallery}

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top