Αλεξανδρής: “Τα παιδιά έγιναν μια παρέα, πιστεύει ο ένας στον άλλον”

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής κράτησε χαμηλούς τόνους κατά την άφιξη της ομάδας από τη Βουλγαρία. Έμεινε απόλυτα ευχαριστημένος από την πορεία της προετοιμασίας και από τα αποτελέσματα των φιλικών, τόνισε όμως ότι χρειάζεται ακόμα δουλειά. Μίλησε για την περίπτωση του Μιχάλη Πελεκάνου, επαναλαμβάνοντας πως θα έχει ηγετικό ρόλο στον Άρη αν έρθει και αισιοδοξεί πως θα απαντήσει θετικά!

Ο τεχνικός του Άρη υπογράμμισε αρχικά πως “είναι νωρίς να βγάλεις συμπεράσματα, αυτό το λέω γιατί ήταν πολύ μικρός ο χρόνος που μαζεύτηκαν όλοι οι παίκτες. Θα δουλέψουμε. Μέσα σε 10 μέρες όταν ανά δύο μέρες δίνεις φιλικά, τέσσερα το σύνολο, είναι πολύ δύσκολο να βγάλεις συμπεράσματα για το που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η ομάδα. Δουλέψαμε με πολύ μεγάλη επιμέλεια, έμεινα ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών και εν μέρει και από τα αποτελέσματα. Αν και σε μένα προσωπικά δεν μου λένε ποτέ κάτι τα αποτελέσματα των φιλικών”.

Συνέχισε αναφέροντας ότι “θα ήθελα να τονίσω ότι τα παιδιά έχουν γίνει μια παρέα. Πιστεύουν ο ένας στον άλλον και βοηθάει ο ένας τον άλλον. Έχουμε και τους τρεις Αμερικανούς που παίζουν πρώτη φορά στην Ελλάδα και είναι ευτύχημα πως τα έμπειρα παιδιά εκτός από καλοί παίκτες και αναφέρομαι στον Αντώνη (Ασημακόπουλο), τον Σωτήρη (Καραποστόλου), τον Κώστα (Χαρίση) και τον Πάσαλιτς είναι και καλοί χαρακτήρες. Αυτό βοηθάει πολύ στο να εμπεδώσουν την φιλοσοφία της ομάδας οι νέοι παίκτες, την νοοτροπία που διέπει αυτό το σύλλογο, τις υποχρεώσεις που έχει κάποιος όταν φοράει αυτή τη φανέλα και θα έλεγα ότι είμαι ευτυχής γιατί ο Ασημακόπουλος που είναι αρχηγός της ομάδας λειτουργεί υποδειγματικά. Έτσι σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορέσουν οι Αμερικανοί να παίξουν σύμφωνα με τις δυνατότητες τους, γιατί το τάλεντο το έχουν”.

Για το χθεσινό φιλικό με τη Λουκόιλ είπε: “Δεν μένουμε σε αποτελέσματα. Είναι φιλικοί αγώνες και οι προπονητές δοκιμάζουν διάφορα σχήματα. Δεν περιμένεις να βγάλεις οριστικό συμπέρασμα. Η ομάδα έδειξε και στα τέσσερα φιλικά παιχνίδια πολύ καλά δείγματα γραφής, αν εξαιρέσουμε το πρώτο ημίχρονο με την Τσέρκασι, που χάναμε με 26 πόντους διαφορά, γιατί στο δεύτερο ημίχρονο επιμέρους το κερδίσαμε. Από εκεί και πέρα στα υπόλοιπα ήμασταν πάρα πολύ καλοί, τηρουμένων των αναλογιών και για την εποχή που βρισκόμαστε. Μη ξεχνάμε πως φτάσαμε στο σημείο να παίζουμε με μια ουκρανική ομάδα, που έχει ένα εκατομμύριο ευρώ προϋπολογισμό και να αντιμετωπίζουμε την Λουκόιλ που έχει 1,3 εκατ. ευρώ μπάτζετ. Αυτό είναι κάτι που μας δίνει κίνητρο να αναμετρηθούμε μαζί τους. Είμαστε και σε μια περισυλλογή, για το πως έχουμε φτάσει να παίζουμε με πολύ μικρά μπάτζετ και αυτοί να έχουν προοδεύσει τόσο”.

Για τους υπό δοκιμή παίκτες είπε ότι “έμεινα ευχαριστημένος και από τον Τσακαλέρη και από τον Νίκο Μποχωρίδη, όπως και από τον Σπύρο Μούρτο. Είναι παιδιά που έχουν ταλέντο και δουλεύουν πολύ. Μέσα στις επόμενες μέρες θα αποφασίσω τι θα γίνει με αυτά τα παιδιά”.

Για το θέμα του Μιχάλη Πελεκάνου υπογράμμισε πως “τα γεγονότα είναι όπως τα γνωρίζετε. Και εμείς είχαμε καθημερινή ενημέρωση από τον πρόεδρο, με τον οποίο έχουμε άριστη επικοινωνία και σχέση και πάνω σ’ αυτό στηρίζουμε και για την επόμενη χρονιά και για τα επόμενα χρόνια να κάνει η ομάδα ένα… ξεπέταγμα! Μια άνοδο όπως την περιμένουμε όλοι. Το θέμα είναι όπως το γνωρίζετε. Έχει γίνει μια πάρα πολύ σημαντική οικονομική πρόταση από την ομάδα και περιμένουμε να απαντήσει. Δεν είμαστε σε θέση λόγω της οικονομικής κατάστασης που βιώνουμε, να αυξήσουμε ούτε ένα ευρώ παραπάνω αυτή τη προσφορά. Νομίζω ότι κάναμε μια πολύ καλή πρόταση, τον χρειαζόμαστε, του δίνουμε ηγετικό ρόλο στην ομάδα και θα χαιρόμουν πολύ να τον είχα κι αυτόν μαζί του”.

To Top