Αλεξιάδης: “Μπείτε μέσα και δαγκώστε”

Ένας από τους πιο αγαπημένους παλαίμαχους παίκτες, ένας οπαδός του Άρη, ο ζωντανός θρύλος, Αλέξης Αλεξιάδης, μίλησε στον “ΑΡΗΣ FM” για “τη ζωή του” όπως χαρακτηριστικά είπε, τον Άρη Θεσσαλονίκης και θυμήθηκε περιστατικά από τα ντέρμπι των περασμένων δεκαετιών, μαζί με τον φίλο και συμπαίκτη του τότε στον Άρη, Νίκο Τσολακούδη.

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Άρη φιλοξενήθηκε στο στούντιο του επίσημου ραδιοφωνικού σταθμού του συλλόγου, μίλησε για το επερχόμενο ντέρμπι και προσπάθησε να μεταδώσει το δικό του πάθος στους παίκτες που θα μπουν την Κυριακή στο γήπεδο.

Αρχικά μίλησε για το πως πρέπει οι παίκτες του Άρη να αντιμετωπίσουν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Μπείτε μέσα και δαγκώστε για να κερδίσετε αυτό το παιχνίδι. Μπορείτε να το κερδίσετε γιατί είμαστε καλύτεροι. Η ευχή μου είναι μία. Να κερδίσει ο Άρης και πιστεύω ότι θα κερδίσει. Ο παίκτης σε αυτά τα παιχνίδια πρέπει να έχει ψυχή. Να μπει μέσα και να πει δεν χάνω σήμερα”.

Ωστόσο δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο σερί χωρίς ήττα που ο ίδιος… έτρεξε απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο, τονίζοντας: «Είχαμε ένα μεγάλο σερί. Δεν έχω χάσει σε 14 παιχνίδια πλην ενός που διακόπηκε, το περίφημο με τον Μίχα, που χάσαμε λόγω της διακοπής”.

Ξεχωριστή ήταν η αναφορά του και για το αγαπημένο του γκολ κόντρα στον ΠΑΟΚ, όπου επισήμανε: “Αυτό που έβαλα με ανάποδο ψαλίδι στην εστία της θύρας 3. Ήταν και το τελευταίο μου γκολ με τον Άρη. Τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ ήταν ο Ντεκ. Κερδίσαμε 3-1”.

Πάντως ήρθε και η στιγμή της συγκίνησης για τον Αλεξιάδη, ο οποίος είπε πως ανατριχιάζει, σχολιάζοντας μάλιστα και την παρουσία του εγγονού του στην Κ17 του Άρη: “Ανατριχιάζω όταν μπαίνω στο γήπεδο”, πρόλαβε να πει πριν βουρκώσει. Λίγο αργότερα πρόσθεσε: “Όσο ζω θα έρχομαι εδώ να βλέπω τον ΑΡΗ. Έχω και τον εγγονό μου τώρα, τον Αλέκο στην Κ17. Ο Άρης είναι η ζωή μου”.

Σχετικά με το κατά πόσο η τύχη χρωστάει στους “κίτρινους”, ήταν κάθετος: “Είμαι περήφανος που είμαι Αρειανός και ξέρω πως θα έπρεπε να κατακτήσουμε κι άλλους τίτλους εκτός από το κύπελλο. Έπρεπε να πάρουμε το πρωτάθλημα το 1972-1973, άλλες εποχές όμως άλλα ζητήματα”, ενώ δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει και τον Σέρχιο Κόκε “πουλέν” του.

Τέλος στέλνοντας ένα μήνυμα στον κόσμο, είπε με έντονο τρόπο: “Την Κυριακή πρέπει όλος ο κόσμος να είναι στο γήπεδο, αγαπημένοι, για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Από τους πρώτους θα είμαι εγώ”.

Στο στούντιο βρέθηκε και ο Νίκος Τσολακούδης, που επίσης φόρεσε κατά το παρελθόν τη φανέλα του Άρη. “Με τον Αλέκο είμαστε αδέρφια, είμαστε 60 χρόνια μαζί και θέλω να πω ότι στο μεθαυριανό παιχνίδι κρίνονται πολλά. Είμαι υπέρ-σίγουρος ότι θα το κερδίσουμε. Ο Αλέκος όλες τις ώρες ασχολιόταν με τον Άρη. Όταν του ζητούσες να ορκιστεί έλεγε μα τον Άρη και ζούσε με το ίδιο πάθος όλα τα παιχνίδια, όχι μόνο αυτά με τον ΠΑΟΚ. Αν έπαιζε τώρα ποδόσφαιρο ο Αλέκος δεν θα έμενε στην Ελλάδα, γιατί στην Ελλάδα θα ήταν πρώτος σκόρερ κάθε χρόνο και θα τον έπαιρναν ξένες ομάδες. Τότε δεν υπήρχαν ευρωπαϊκά παιχνίδια να τον δουν ξένες ομάδες. Δεν υπήρχε αυτό το σύστημα με τους μάνατζερ. Τότε η Εθνική ομάδα έπαιζε1-2 παιχνίδια το χρόνο. Θα ήταν πάνω από 100 φορές διεθνής».

Ερωτηθείς για τα Άρης – ΠΑΟΚ εκείνης της εποχής, ο Τσολακούδης είπε: “Κλείναμε τραπέζι για το βράδυ μετά τον αγώνα, γιατί ήμασταν σίγουροι ότι θα κερδίσουμε. Πιστεύω ότι θα το κερδίσουμε και την Κυριακή αλλά θέλω να λήξουν όλα ομαλά. Φωνή, παλμό και όχι φασαρίες. Είμαστε καλύτεροι, έχουμε καλό προπονητικό τιμ, καλή διοίκηση, τα πάντα είναι υπέρ μας”.

To Top