Η Κυριακή των… ντέρμπι στην Ευρώπη!

Άρης – ΠΑΟΚ έχει στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, αλλά δεν είναι το μοναδικό ντέρμπι αυτό το σαββατοκύριακο! Στην Ευρώπη υπάρχουν πολλά ακόμα παιχνίδια ανάμεσα σε ομάδα που… μισιούνται σε βάθος χρόνων. Ντέρμπι στο Μάντσεστερ, ντέρμπι στη Βιέννη, ντέρμπι στο Βουκουρέστι και κυρίως… ντέρμπι στο Άμστερνταμ!

Ο Άρης υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο “Κλεάνθης Βικελίδης” και θέλει πάση θυσία τη νίκη, την πρώτη του στο φετινό πρωτάθλημα, αφού το ξεκίνημα δεν ήταν καλό και περιθώρια για άλλες απώλειες, ειδικά εντός έδρας δεν υπάρχουν. Σαφώς και εντός των συνόρων το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα των ποδοσφαιρόφιλων, όμως οι λάτρεις του αθλήματος θα… χορτάσουν από ντέρμπι αυτό το σαββατοκύριακο!

Ντέρμπι στο Μάντσεστερ

Και τι ντέρμπι; Η Γιουνάιτεντ υποδέχεται την Σίτι στο Ολντ Τράφορντ, πέντε ώρες νωρίτερα (15.30) από το Άρης – ΠΑΟΚ. Είναι ντέρμπι μίσους, είναι από τα πιο παραδοσιακά ντέρμπι της Αγγλίας και φέτος είναι και ντέρμπι κορυφής, αφού οι δύο ομάδες οδηγούν την κούρσα στην Πρέμιερ Λιγκ. Η Σίτι του Μαντσίνι είναι στην πρώτη θέση με 22 βαθμούς και ακολουθεί η Γιουνάιτεντ με 20 βαθμούς. Καταλαβαίνει εύκολα ο καθένας τι θα γίνει στο Ολντ Τράφορντ!

Ντέρμπι στο Άμστερνταμ

Στην Αρένα του Άμστερνταμ ο Άγιαξ υποδέχεται το μεσημέρι (13.30) της Κυριακής την μισητή Φέγενορντ. Μπορεί πρώτη αυτή τη στιγμή στην Ολλανδία να είναι η Άλκμααρ, όμως το ντέρμπι Άγιαξ – Φέγενορντ καθηλώνει τους πάντες στην χώρα. Οι φιλοξενούμενοι είναι σε θέση ισχύος γιατί βρίσκονται στην 4η θέση της βαθμολογίας με 17 βαθμούς, έναντι 16 του “Αίαντα”.

Ντέρμπι στη Βιέννη

Η δεύτερη Αούστρια υποδέχεται την Κυριακή (17.00) την τέταρτη Ραπίντ στο ντέρμπι της Βιέννης και του αυστριακού πρωταθλήματος. Πέρα από το σημαντικό βαθμολογικό ενδιαφέρον, υπάρχει μεγάλη προϊστορία γύρω από αυτά τα παιχνίδια, αφού οι δύο ομάδες παλεύουν χρόνια για την πρωτοκαθεδρία στην πρωτεύουσα και την χώρα γενικότερα.

Ντέρμπι στο Βουκουρέστι, αλλά Δευτέρα…

Τα ντέρμπι ανά την Ευρώπη δεν τελειώνουν το σαββατοκύριακο. Μεγάλο παιχνίδι θα γίνει τη Δευτέρα στο Βουκουρέστι, εκεί όπου η Στεάουα θα φιλοξενήσει στο γήπεδό της την Ραπίντ, στο πιο παραδοσιακό ντέρμπι του ρουμανικού ποδοσφαίρου.

To Top