ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ανάλυση Αλεξανδρή στο PRESSARIS: «Σε καλή κατάσταση ο Άρης, το άγχος στον ΠΑΟΚ»

Μπορεί για τους παλιούς μπασκετικούς το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης να μην έχει την παλιά αίγλη, αλλά πάντα έχει τη δική του λάμψη. Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής έχει θητεύσει και σαν παίκτης και σαν προπονητής σε αμφότερους, οπότε έχει άποψη και για τις δυο ομάδες, ενώ δεν χάνει την ευκαιρία να παρακολουθεί την πορεία των δυο ομάδων.

Το PRESSARIS ζήτησε τη δική του εκτίμηση για το πώς μπορεί να εξελιχθεί το αυριανό ντέρμπι.

Αρχικά, για το τι εκτιμάει αγωνιστικά για τις δυο ομάδες. «Ένα ντέρμπι ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ έχει πάντα την αίγλη του. Και σαν παίκτης και σαν προπονητής έχω ζήσει και τις δυο ομάδες, οπότε είναι παιχνίδι με ιδιαιτερότητες. Ο ΠΑΟΚ έχει πολλές ήττες και παίζει μπροστά στον κόσμο του. Το άγχος είναι με τον Λυκογιάννη και τους παίκτες, που χρειάζονται μια νίκη γοήτρου με καλή εμφάνιση. Οι φίλαθλοι θα δημιουργήσουν ζεστή ατμόσφαιρα, οπότε αυτό μπορεί να είναι αποτελέσει πλεονέκτημα. Από την άλλη ο Άρης είναι σε πολύ καλή κατάσταση και σε εξαιρετική ψυχολογία. Αγωνιστικά είναι σε καλύτερο timing και έχει τη σφραγίδα του προπονητή του. Θα δούμε ένα πολύ δυνατό ματς, αφού ο ΠΑΟΚ δεν έχει περιθώρια απωλειών και ο Άρης είναι πολύ ανταγωνιστικός».

Στη συνέχεια αναφέρει για την παρουσία τρομερού Κέλι, την επιστροφή του Χάνλαν και τα προβλήματα του ΠΑΟΚ.Ο Άρης έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα, την παρουσία του Κέλι. Δεν υπάρχουν τέτοιοι ψηλοί στο Πρωτάθλημα. Δεν ξέρω κατά πόσο υπάρχει τρόπος να περιοριστεί από τον ΠΑΟΚ, που έχει και αρκετές απουσίες. Επίσης, επιστρέφει ο Χάνλαν, που δίνει πολλούς πόντους. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ έχει προβλήματα και πιθανή απουσία των Γκρίφιν, Γιάνκοβιτς θα είναι πρόβλημα, ενώ υπάρχει και η κούραση από την Ευρώπη. Θα πρέπει να βρεθούν λύσεις από τον πάγκο, αλλά ως τώρα ο ΠΑΟΚ δε με έχει πείσει αγωνιστικά. Θα είναι ένα καλό κρας τεστ για τον ΠΑΟΚ, που θέλει ένα γεμάτο ματσ αγωνιστικά, για να μπορέσει να φύγει από την αρνητική ψυχολογία. Το ντέρμπι είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, ο Άρης θα παίξει χωρίς άγχος”.

Τέλος, για το πόσο μετράει η νίκη για τους φιλάθλους των δυο ομάδων. «Πάντα, ένα ντέρμπι παίζει ρόλο στην ψυχοσύνθεση. Είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ματς των τελευταίων ετών και ο κόσμος των δυο ομάδων είναι κοντά. Οπότε η επιτυχία είναι θέμα γοήτρου στην μπασκετική κόντρα, αλλά και βαθμολογικής ουσίας».

 

To Top