Ανάλυση: Η (άσχημη) πρεμιέρα του Άρη σε επτά σημεία και η “επόμενη μέρα”

Η φετινή πρεμιέρα για τον Άρη, δεν συνδυάστηκε με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η ομάδα έδειξε ανέτοιμη, χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Καλείται πλέον να κρατήσει τα όποια θετικά και να δουλέψει να καλύψει τις αδυναμίες της άμεσα, αρχής γενομένης του αγώνα με την Καλλονή.

Σε μια πρώτη ανάλυση επτά ήταν τα σημεία που καθόρισαν την εμφάνιση της πρεμιέρας του Άρη:

1) Η υπεροχή ήταν φανερά υπέρ του Άρη καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.  Μάλιστα στο δεύτερο ημίχρονο η κατοχή  του Άρη άγγιζε και το 70%, με πολλές πάσες, που ωστόσο ήταν στον χώρο του κέντρου και πίσω. Πάντως οι ποδοσφαιριστές προσπάθησαν να έχουν τον έλεγχο της αναμέτρησης, παρόλο που η ανάπτυξη τους από την μεσαία γραμμή και μπροστά ήταν ανορθόδοξη.

 2) Πέρα από τα δύο γκολ (από ατομικά λάθη παιχτών του Άρη) η άμυνα των κιτρινόμαυρων είχε σωστές τοποθετήσεις, κέρδιζε τις περισσότερες μονομαχίες και δεν απειλήθηκε. Βεβαίως όπως προαναφέραμε, τα “παιδαριώδη” λάθη σε δύο περιπτώσεις στοίχισαν στα δύο τέρματα που δέχτηκαν οι κίτρινοι.

 3) Οι νεαροί, Νίκος Αγγελούδης και Ηλίας Σταυρόπουλος, είναι δεδομένο ότι αποτελούν σημαντικά “όπλα” για την φαρέτρα  του Γιάννη Χατζηνικολάου. Απέδειξαν όταν χρειάστηκε να αγωνιστούν, ότι μπορούν να βοηθήσουν την υπόλοιπη ομάδα. Ίσως αν ξεκινούσαν από την αρχή, η ροή της αναμέτρησης να ήταν διαφορετική.

 4) Το πρώτο επίσημο παιχνίδι για την φετινή χρονιά έκρυβε πολλές λάθος τοποθετήσεις, αβίαστα λάθη, και πολλές χαμένες μονομαχίες. Η απόδοση της ομάδας κυμάνθηκε σε ρηχά νερά, και ή ασυννενοησία σε όλες τις γραμμές ήταν κάτι παραπάνω από ορατή.

5) Ο νευραλγικός χώρος του κέντρου είναι αυτός που ευθύνεται για την μηδαμινή ανάπτυξη του παιχνιδιού προς την αντίπαλη άμυνα. Σωρεία χαμένων μεταβιβάσεων, αργές αντιδράσεις, και καμία ορθολογική κάθετη πάσα προς την επίθεση, ήταν τα στοιχεία που περιγράφουν την εμφάνιση των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονταν στην μεσαία γραμμή. Ο Άρης ήταν κομμένος στα δύο, και σε αυτό φέρει ευθύνη η στατικότητα που παρουσίαζε το κέντρο.

 6) Ελάχιστες βοήθειες πήρε το σέντερ φορ από τις πτέρυγες! Ο Ουντότζι ήταν συνεχώς κλεισμένος από δύο και τρεις αντιπάλους, ενώ ο Ιμπέχ ήταν παντελώς εκτός κλίματος. Καμία επιτυχημένη πλαγιοκόπηση δεν είδαμε, αν εξαιρέσει κάνεις τις δύο προσπαθειές που επιχείρησε στο τελευταίο τέταρτο ο νεοεισελθών στο παιχνίδι Σταυρόπουλος, όπου κέρδισε και φάουλ σε καλά σημεία

 7) Προφανώς ευθύνη έχει και ο προπονητής. Ελέγχεται για την επιλογή στην βασική ενδεκάδα του Ιμπέχ, καθώς ήταν ολοκάθαρο ότι του λείπουν παιχνίδια και ανάσες. Ερωτηματικό προκαλεί η μη χρησιμοποίηση του τρίτου ξένου, Ροκ Έλσνερ που δεν αγωνίστηκε καθόλου.

Στις αδυναμίες του καλείται να δουλέψουν τεχνικό τιμ και παίκτες για την “επόμενη μέρα”, ώστε στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς μέσα στο Κλεάνθης Βικελίδης να έρθει και το πρώτο θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην Καλλονή.

Παναγιώτης Κυμπριχτσής

To Top