Ανάλυση: Η μάχη της παραμονής, η βαθμολογία, το πρόγραμμα

Απομένουν, μόλις, έξι αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και πολλά πράγματα δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα.

Το woop.gr παρουσίασε τις επόμενες, τελευταίες, έξι αγωνιστικές των ομάδων που είναι σε άμεσο κίνδυνο να πέσουν στη δεύτερη κατηγορία.

Αναλυτικά η βαθμολογία σήμερα

Στην πιο άσχημη θέση από όλες είναι η Κέρκυρα και ο Άρης. Μάλιστα, οι «Φαίακες» έχουν και θεωρητικά από τα πιο δύσκολα προγράμματα καθώς έχουν τέσσερις αναμετρήσεις (Παναθηναϊκός, Βέροια, ΠΑΣ Γιάννινα και Πανθρακικός) εκτός έδρας και μόλις δύο εντός, με Ολυμπιακό και Λεβαδειακό.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι έχουν να καλύψουν και μία διαφορά έξι πόντων, τότε το έργο τους μόνο δύσκολο μπορεί να θεωρηθεί.

Η άλλη ομάδα που είναι κάτω από την επικίνδυνη ζώνη είναι ο Άρης, ο οποίος μετά τη χθεσινή (4/3) ήττα στην Βέροια από την ομώνυμη ομάδα με 3-1 έχει μπει σε… μπελάδες.

Οι Θεσσαλονικείς έχουν τρία ματς στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και τρία εκτός έδρας.

Λεβαδειακός, Πανθρακικός και Αστέρας Τρίπολης θα περάσουν από την έδρα των «κιτρινόμαυρων», με την ομάδα του Γιάννη Μιχαλήτσου να θέλει τη μεγαλύτερη δυνατή συγκομιδή βαθμών σε αυτά τα ματς για να ελπίζει σε παραμονή στην κατηγορία.

Από το γκρουπ των ομάδων με 26 βαθμούς το πιο δύσκολο πρόγραμμα (θεωρητικά πάντα, γιατί όλα φαίνονται στο γήπεδο) το έχουν η Α.Ε.Κ. και ο Ο.Φ.Η.

Η Ένωση έχει τέσσερα πολύ δύσκολα εκτός έδρας ματς και δύο στην έδρα της.

Ο «δικέφαλος» θα αναμετρηθεί μακριά από το ΟΑΚΑ, με Ολυμπιακό, Λεβαδειακό, ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητο, ενώ θα υποδεχθεί στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Αμαρουσίου τις Βέροια και Πανθρακικό σε δύο ματς ιδιαιτέρως κρίσιμα, που η ομάδα του Λίνεν θέλει τους έξι βαθμούς.

Ο Ο.Φ.Η. έχει και αυτός τέσσερα εκτός έδρας ματς σε Βέροια, Λιβαδιά, Θράκη και Τρίπολη, ενώ θα υποδεχθεί τον ΠΑΣ και τον Ατρόμητο.

Από τις άλλες δύο ομάδες με 26 βαθμούς ο Πανθρακικός έχει τρία ματς εντός έδρας και τρία εκτός. Υποδέχεται Ξάνθη, Ο.Φ.Η. και Κέρκυρα, ενώ θα αντιμετωπίσει εκτός Κομοτηνής τους Αστέρα, Άρη και Α.Ε.Κ.

Από την άλλη, η Βέροια έχει τρία ματς εντός και τρία εκτός και ίσως το πιο βατό πρόγραμμα από τις τέσσερις αυτές ομάδες.

Ο Πλατανιάς μπορεί να είναι στους 27 βαθμούς και να έχει τέσσερα ματς στην Κρήτη αλλά θα παίξει με Π.Α.Ο.Κ (εντός), Παναθηναϊκό (εκτός) και Ολυμπιακό (εντός), τρία δύσκολα ματς.

Ο Πανιώνιος με 28 βαθμούς και ο Λεβαδειακός με 29 αν είναι λίγο προσεκτικοί και εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα δεν θα κινδυνεύσουν. Αν, όμως, δεν προσέξουν κακό του… κεφαλιού τους!

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των έξι τελευταίων αγωνιστικών, των εννιά ομάδων που κινδυνεύουν άμεσα με υποβιβασμό:

Λεβαδειακός: Άρης (έξω), Ο.Φ.Η. (μέσα), Α.Ε.Κ. (μέσα), Κέρκυρα (έξω), Π.Α.Ο.Κ. (μέσα), Πλατανιάς (έξω)

Πανιώνιος: Ατρόμητος (μέσα), Πλατανιάς (έξω), Αστέρας Τρίπολης (μέσα), Παναθηναϊκός (έξω), Ξάνθη (μέσα), Ολυμπιακός (έξω)

Πλατανιάς: Π.Α.Ο.Κ. (μέσα), Πανιώνιος (μέσα), Παναθηναϊκός (έξω), Ολυμπιακός (μέσα), Βέροια (έξω), Λεβαδειακός (μέσα)

Ο.Φ.Η.: Βέροια (έξω), Λεβαδειακός (έξω), ΠΑΣ Γιάννινα (μέσα), Πανθρακικός (έξω), Ατρόμητος (μέσα), Αστέρας Τρίπολης (έξω)

Α.Ε.Κ.: Ολυμπιακός (έξω), Βέροια (μέσα), Λεβαδειακός (έξω), ΠΑΣ Γιάννινα (έξω), Πανθρακικός (μέσα), Ατρόμητος (έξω)

Βέροια:
Ο.Φ.Η. (μέσα), Α.Ε.Κ. (έξω), Κέρκυρα (μέσα), ΠΑΟΚ (έξω), Πλατανιάς (μέσα), Παναθηναϊκός (έξω)

Πανθρακικός: Αστέρας Τρίπολης (έξω), Ξάνθη (μέσα), Άρης (έξω), Ο.Φ.Η. (μέσα), Α.Ε.Κ. (έξω), Κέρκυρα (μέσα)

Άρης: Λεβαδειακός (μέσα), ΠΑΣ Γιάννινα (έξω), Πανθρακικός (μέσα), Ατρόμητος (έξω), Αστέρας Τρίπολης (μέσα), Ξάνθη (έξω)

Κέρκυρα: Παναθηναϊκός (έξω), Ολυμπιακός (μέσα), Βέροια (έξω), Λεβαδειακός (μέσα), ΠΑΣ Γιάννινα (έξω), Πανθρακικός (έξω)

To Top