Ανάλυση PRESSARIS: Για πρώτη φορά πρόταση μομφής στην ΠΑΕ και άλλες εννιά «καυτές» αλήθειες!

Είναι γνωστό σε όλους πόσο σημαντική είναι η γενική συνέλευση της Παρασκευής για τον Άρη. Μια «καυτή» ατζέντα με κρίσιμα θέματα. Η πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Κοινωνίας υπογράμμισε πολλά σημαντικά θέματα και έδωσε χρήσιμες απαντήσεις…

Τι λέει το ένστικτό σου για τον μεγάλο τελικό Μπάγερν – Τσέλσι; Πόνταρε στην expekt.com, με Bonus εγγραφής 125 €!

Από την συνέντευξη αυτή βγήκαν κάποιες σημαντικές ειδήσεις-επισημάνσεις. Συγκεκριμένα:

1. Για πρώτη φορά γίνεται πρόταση μομφής στην διοίκηση, η οποία έχει χρονικό περιθώριο αποπεράτωσης του έργου της μέχρι το 2013, ενώ στις 22 Φεβρουαρίου πήρε και παράταση θητείας για έναν χρόνο.

2. Υπάρχουν τρία θέματα που θα τεθούν σε ψηφοφορία. Θα στηθούν για πρώτη φορά κάλπες καθώς η πρόταση εμπιστοσύνης θα γίνει με μυστική ψηφοφορία. Θα υπάρχουν τουλάχιστον έξι κάλπες. Ο εκλογικός κατάλογος θα κλείσει 30 λεπτά μετά την έναρξη των διαδικασιών, θα έρθει στα χέρια της εφορευτικής επιτροπής. Η ψήφος εμπιστοσύνης λογικά θα γίνει αυθημερόν.

3. Θα επανεξεταστεί το θέμα της παράτασης της θητείας της διοίκησης για ένα χρόνο. Όπως σημείωσε ο Γιώργος Μποτζώρης: «δόθηκε παράταση με την προϋπόθεση ότι συγκεκριμένο ύψος χρημάτων μέχρι το τέλος της περιόδου θα μπουν από μέλη του ΔΣ. Εμείς πήραμε την εντολή να δώσουμε την παράταση. Δεν έχει όμως υλοποιηθεί όμως αυτό. Θα επανεξεταστεί το θέμα, θα διατυπωθούν οι εξελίξεις και το Σώμα θα αποφανθεί».
4. Σύμφωνα με την τοποθέτηση του Γιάννη Γρανούζη:«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία επενδυτική πρόταση στα χέρια μας. Παραμένει η αρχική πρόταση της διοίκησης για παράταση της θητείας. Αυτή τη στιγμή εμείς θεωρούμε ότι δεν συντρέχει λόγος για παράταση της θητείας. Ζητάμε από την συνέλευση να επανεξεταστεί το θέμα από τη στιγμή που υπάρχει αυτή η διχογνωμία».

5. Το παρών διοικητικό συμβούλιο και τα μέλη του έχουν βάλει λεφτά από την τσέπη τους, κάνοντας ταμειακές διευκολύνσεις. Όπως υπογραμμίστηκε με έμφαση: «Σε αυτό το μέγεθος κανένα άλλο δ. σ. δεν έβαλε χρήματα στην ομάδα και δεν βοήθησε στην ρευστότητα της εταιρίας».

6. Ζητείται λύση για το επίσημο ραδιόφωνο του συλλόγου. Η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει και αυτό το κομμάτι της ομάδας. Ήδη τονίστηκε από τα μέλη του δ.σ. η πίστη για την εξεύρεση λύσης, μέσα από τη συσπείρωση του κόσμου και των κιτρινόμαυρων επιχειρηματιών.

7. Σε ότι αφορά το ποιοι θα έχουν δικαίωμα ψήφου, το νούμερο είναι πολύ κάτω από τις προσδοκίες: 1.455 μέλη, ενώ τα εγγεγραμμένα είναι περίπου 10.000. Για να παρθούν αποφάσεις απαιτείται συγκεκριμένη πλειοψηφία. Πρέπει από τους οικονομικά τακτοποιημένους να είναι το 50% παρόντες και τα 3/4 να αποφασίσουν.

Πάντως, όσοι θέλουν, μπορούν να έρθουν μέχρι και την τελευταία στιγμή να πληρώσουν, να τακτοποιηθούν και να συμμετάσχουν στη διαδικασία.

8. Οι μετοχές της Κοινωνίας αποτελούν περιουσιακό στοιχείο του σωματείου και οποιαδήποτε απόφαση παρθεί θα γίνει από τα μέλη. Θα πρέπει αυτοί που θέλουν να επενδύσουν, να αναφέρουν ότι θα τηρήσουν τις προϋποθέσεις που θέτει η Λέσχη για να είναι βιώσιμη η ομάδα τα επόμενα χρόνια.
Ως δ. σ. δεν έχει το δικαίωμα να μεταβιβάσει τις μετοχές. Αν έμπαινε σε αυτή τη διαδικασία θα μπορούσε το οποιαδήποτε μέλος να το ακυρώσει ή να ασκήσει αγωγή. Μόνο τα μέλη μπορούν να το αποφασίσουν αυτό.

9. Για πρώτη φορά αναφέρεται στην ημερήσια διάταξη ότι μπορεί να τεθεί οποιοδήποτε θέμα μετά την εξάντληση των θεμάτων που αναφέρονται σε αυτή. Ο καθένας μπορεί να καταθέσει την πρόταση του μετά την εξάντληση των θεμάτων. Αν κάποιο είναι πολύ σοβαρό, τότε φυσικά η συνέλευση θα διακοπεί.

10. Τα μέλη του δ. σ. της Κοινωνίας δεσμεύτηκαν να υπερασπιστούν ώστε αυτό το πρωτοποριακό μοντέλο να παραμείνει σε λειτουργία. Είναι μια κατάκτηση του συλλόγου. Έχει αποδείξει ότι αποφασίζει και έχει ενεργό ρόλο στη λειτουργία του συλλόγου. Στόχος, λοιπόν, είναι να διατηρηθεί αυτό.

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν στην τηλεοπτική εκπομπή του Europe1

To Top