ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναβάλλεται η πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ, ανακοινώνεται κι επίσημα το απόγευμα…

Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος της Super League αποφάσισε την αναβολή της πρεμιέρας των πλέι οφ της Super League ως μέτρο πρόληψης για τον κορωνοϊό. Σήμερα η επισημοποίηση της απόφασης.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Το υπουργείο Υγείας αποφάσισε προ ημερών την διεξαγωγή όλων των αθλητικών εκδηλώσεων κεκλεισμένων των θυρών, ωστόσο η έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού οδήγησε την διοργανώτρια αρχή στην απόφαση να αναβάλει οριστικά την πρεμιέρα των πλέι οφ της Super League.

Σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί Δ.Σ στην Super League για την επικύρωση της απόφασης επειδή δεν υπήρξε ομοφωνία (διαφώνησε με την αναβολή ο Ολυμπιακός).

H ανακοίνωση:

“Ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 13 Μαρτίου και ώρα 18:45 θα διεξαχθεί έκτακτο Δ.Σ. στα γραφεία της Super League,  με θέμα:

-Αναστολή του Πρωταθλήματος SuperLeague 1 Ανδρών (play off – play out) μέχρι νεωτέρας, στο πλαίσιο μέτρων για την παρεμπόδιση εξάπλωσης του ιού SARS-CoV-2 – Ανάκληση ορισμού αγώνων”.

Νωρίτερα, ο ΠΣΑΠ είχε αιτηθεί την αναβολή του πρωταθλήματος με ανακοίνωσή του. “Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές παρακολουθούν με αγωνία την παγκόσμια έξαρση του κορονοϊού, που εγκυμονεί κινδύνους για όλους μας και κυρίως όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Ο Π.Σ.Α.Π. με γνώμονα τον σεβασμό προς τους συνανθρώπους μας και πάντα με υπευθυνότητα για την διασφάλιση του υπέρτατου αγαθού της υγείας που πρέπει να αποτελεί άμεση προτεραιότητα, ζητά την αναβολή διεξαγωγής όλων των πρωταθλημάτων, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να συμβάλει στην ελαχιστοποίηση έκθεσης στον κίνδυνο, τόσο των μελών του όσο και του συνόλου της κοινωνίας μας”, ανέφερε η ανακοίνωση του συνδέσμου αμειβομένων ποδοσφαιριστών.

Super League: Αναβλήθηκαν και τα πρωταθλήματα υποδομών

“Ανακοινώνεται ότι σε συνέχεια της Κ.Υ.Α. ΔΙα/ΓΠ.οικ. 16838/2020 (ΦΕΚ 783/Β/10-3-2020) για προσωρινή απαγόρευση της λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας (σχολεία, πανεπιστήμια, φροντιστήρια κ.τ.λ.) για 14 ημέρες, με αυξημένο αίσθημα ευθύνης για την προστασία της υγείας των ποδοσφαιριστών – μαθητών που αγωνίζονται στα Πρωταθλήματα Υποδομής της Super League Ελλάδα (Super League K19, Super League K17, Super League K15), των οικογενειών τους και κατ’ επέκταση της Δημόσιας Υγείας, η Super League εναρμονίζεται με την ως άνω υπουργική απόφαση και αναστέλλει τη διεξαγωγή των Πρωταθλημάτων Υποδομής για 14 ημέρες (ήτοι έως 25/3/2020)”.

Η αναβληθείσα αγωνιστική είναι η 1η των playoffs. Στις 14 Μαρτίου (19:30) ήταν προγραμματισμένο το Άρης-ΟΦΗ, ενώ την Κυριακή 15 Μαρτίου (19:30) θα διεξάγονταν οι αναμετρήσεις ΑΕΚ-Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός.

Είχε ανακοινωθεί ότι οι δύο πρώτες αγωνιστικές θα πραγματοποιούνταν κεκλεισμένων των θυρών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 14 Μαρτίου
Άρης – ΟΦΗ (19:30)

Κυριακή 15 Μαρτίου
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός (19:30)
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός (19:30)

To Top