Αναβολή στον τελικό της Α1 ανδρών, αίσχη και παρέμβαση… Μπιτσαξή

χηΤο φαινόμενο των υπεράριθμων οπαδών στις εξέδρες επαναλήφθηκε για πολλοστή φορά σε αγώνα βόλεϊ του Ηρακλή στη Μίκρα και οι διαιτητές δεν δέχθηκαν να ξεκινήσει καν ο 5ος τελικός με τον Φοίνικα Σύρου, ενώ χτυπήθηκε και ο πρόεδρος των φιλοξενούμενων! Για το θέμα υπήρξε παρέμβαση και από τον… πανταχού παρόντα ΓΓΑ, Πάνο Μπιτσαξή, αλλά τιμωρία των γηπεδούχων δεν προβλέπεται να ζητήσει αυτή τη φορά!

Τι λέει το ένστικτό σου για τον μεγάλο τελικό Μπάγερν – Τσέλσι; Πόνταρε στην expekt.com, με Bonus εγγραφής 125 €!

Ο 5ος και τελευταίος τελικός ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Φοίνικα Σύρου, που θα έκρινε τον τίτλο του πρωταθλητή, δεν ξεκίνησε στις 19:00 όπως ήταν προγραμματισμένος, επειδή στις εξέδρες του κλειστού της Μίκρας βρίσκονταν πολύ περισσότεροι από τους 1.300 θεατές που ορίζονται ως μέγιστη χωρητικότητα.

Στράφι πήγαν οι ανακοινώσεις της ΕΣΑΠ, που τις προηγούμενες ημέρες είχε επισημάνει το πρόβλημα και… έδινε οδηγίες στον κόσμο και στη διοίκηση του Ηρακλή, ώστε να αποφευχθούν τέτοια τραγελαφικά γεγονότα.

Ο (ούτως ή άλλως, ιδιόρρυθμος) διαιτητής Γιώργος Καραμπέτσος δεν δέχθηκε αυτή τη φορά να κάνει τα στραβά μάτια και απαίτησε να αποχωρήσουν οι υπεράριθμοι θεατές, πράγμα που συμφωνήθηκε να γίνει. Τελικά, όμως, στις 20:00 αποφάσισε να αναβάλει οριστικά την αναμέτρηση για λόγους ασφαλείας, βλέποντας ότι δεν υπήρχε διάθεση συμμόρφωσης και ότι ο κόσμος μέσα στο γήπεδο γινόταν περισσότερος αντί να λιγοστεύει!

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Φοίνικα, Δημήτρης Παλιόπορτας φέρεται να χτυπήθηκε από κροτίδες στο αριστερό μάτι και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ κροτίδα έπεσε και στην πλάτη του προπονητή των φιλοξενούμενων, Νίκου Νεόφυτου την ώρα που οι ομάδες βγήκαν για ζέσταμα! Πλέον, εναπόκειται στους αρμόδιους να κρίνουν αν υπήρχε υπαιτιότητα των γηπεδούχων ή όχι σε όλα αυτά τα… ωραία.

Ενήμερος για το θέμα είναι και ο ΓΓΑ Πάνος Μπιτσαξής, που ζήτησε να πληροφορηθεί τι ακριβώς συνέβη. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει εκδώσει κάποια… πύρινη ανακοίνωση ώστε να προκαταλάβει την απόφαση των δικαιοδοτικών οργάνων, όπως είχε πράξει μετά τη διακοπή του αγώνα Άρης – Αστέρας Τρίπολης.

Μετά την οριστικοποίηση της διακοπής, η ΕΣΑΠ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία γνωστοποιεί ότι αυτή την ώρα γίνονται συζητήσεις για να οριστεί νέα ημέρα διεξαγωγής του τελικού. Αναλυτικά:

«Μετά από απόφαση της Επιτροπής Ασφάλειας του αγώνα Ηρακλή – Φοίνικα Σύρου, που συγκλήθηκε σύμφωνα με την Προκήρυξη της Volleyleague ΟΠΑΠ 2011-2012 και στην οποία μετείχαν οι διαιτητές του αγώνα, οι εκπρόσωποι των δύο ομάδων, εκπρόσωποι της ΕΣΑΠ και της Αστυνομίας, αποφασίστηκε:

-Η αναβολή του προγραμματισμένου για σήμερα αγώνα Ηρακλή – Φοίνικα για λόγους ανωτέρας βίας.

Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται σύσκεψη της ΕΣΑΠ, των δύο διαγωνιζόμενων σωματείων και της Αστυνομίας για τον ορισμό της ημέρας και ώρας διεξαγωγής του 5ου τελικού της Volleyleague ΟΠΑΠ 2011-2012.

Σημειώνεται ότι για το θέμα αυτό, υπήρξε παρέμβαση του ΓΓΑ κ. Πάνου Μπιτσαξή, ο οποίος ζήτησε να πληροφορηθεί άμεσα τις ενέργειες της ΕΣΑΠ για το συγκεκριμένο θέμα που προέκυψε.
Θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η σύσκεψη που βρίσκεται υπό εξέλιξη».

To Top