ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Αναγνωστόπουλος: “Σημαντικό να με θέλει ένας προπονητής όπως ο Ερέρα”

Ο τερματοφύλακας Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος μίλησε με αφορμή την επικείμενη ανανέωση της συνεργασίας του με τον Άρη κι αναφέρθηκε στο χθες, αλλά και στο αύριο της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Το περίμενες 4 χρόνια! Ήρθε η στιγμή να απολαύσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Stoiximan.gr! Αμέτρητα Στοιχήματα και πλούσιο παιχνίδι κάθε μέρα! 

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92.8:

Για το συμβόλαιο είπε:
Ο πρόεδρος τις προηγούμενες μέρες μίλησε με τον ατζέντη μου. Νομίζω πως έχουμε καταλήξει στα περισσότερα κομμάτια μένει να βρεθούμε από κοντά για να συζητήσουμε κάποιες λεπτομέρειες, όλα είναι σε καλό δρόμο αλλά δεν είναι κάτι επίσημο, δεν έχω υπογράψει ακόμα αλλά είμαστε σε ένα καλό στάδιο.

Για το αν θέλει να είναι στον Άρη είπε:
Σαφώς και θέλω. Το έχω δηλώσει σε προηγούμενες συνεντεύξεις. Δεν νομίζω ότι υπάρχει ποδοσφαιριστής που να τον θέλει μία ομάδα σαν τον Άρη στο δυναμικό της και να το σκέφτεται. Είναι κάποιοι άλλοι παράμετροι που πρέπει να σκεφτείς όπως το οικονομικό, τα χρόνια του συμβολαίου, κάποιες άλλες προτάσεις που ενδεχομένως να έχεις για το καλύτερο δυνατό για την συνέχεια της καριέρας σου. Για μένα τώρα είναι ο Άρης.
Όταν φεύγεις από μία ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός που ήμουν από τα εννιά μου χρόνια το καλύτερο που έχεις να σκεφτείς είναι να πας σε μία αντίστοιχη δυνατή ομάδα από άποψη ονόματος, κόσμου, πρεστίζ και δυναμικής όπως είναι ο Άρης. Εννοείται ότι είναι διαφορετικό όταν σε θέλει ο Άρης από μία άλλη ομάδα της Football League. Αυτό και μόνο σε κάνει να ξεχνάς ότι είσαι Β εθνική. Όπως όλοι ξέρουμε το πρωτάθλημα της Β εθνικής έχει υποβαθμιστεί τα προηγούμενα χρόνια και ουσιαστικά εμείς που ήρθαμε κληθήκαμε να βγάλουμε την ομάδα από την δύσκολη θέση να βρεθεί στα σαλόνια τα οποία αξίζει να βρίσκεται. Είναι χαρά μου να με θέλει ο πρόεδρος και ο προπονητής.

Για τον Πάκο Ερέρα είπε:
Είναι πολύ σημαντικό να σε θέλει ένας προπονητής ο οποίος προπονήσει μεγάλες ομάδες στο μεγαλύτερο επίπεδο ποδοσφαίρου στην Ισπανία. Αυτό και μόνο το κάνει πιο όμορφο και είμαστε πολύ ικανοποιημένος και ελπίζω όλα να έχουν αίσιο τέλος.

Για τις εμφανίσεις του είπε:
Η μεγαλύτερη επιτυχία δεν είναι προσωπική όσο ομαδική. Το βάρος που έχει ο τερματοφύλακας κάνει ξεχωριστή την θέση του. Για εμένα είναι πιο δύσκολο, χρειάζεται περισσότερη υπομονή. Κρίνεσαι από το μισό λάθος, όταν έχεις την ευκαιρία σου πρέπει να νιώθεις 200% έτοιμος για να σε εμπιστευτούν κιόλας.
Τον πρώτο χρόνο που ήρθα στον Άρη τα πράγματα δεν κύλησαν όπως τα περίμενα γιατί μου είχαν διαφορετικά πράγματα για να είμαι ειλικρινής. Σχετικά με το πόσο θα με υπολογίζει η ομάδα για να αγωνίζομαι, το πόσο το δυνατόν εύκολο να πάρω την ευκαιρία μου. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Αυτό συμβαίνει στο ποδόσφαιρο και σε άλλες δουλειές. Φέτος ήταν διαφορετικά, αυτό που είπαμε ίσχυε, πήραμε όλοι τις ευκαιρίες μας δεν αδικήθηκε κανένας και αυτό με έκανε να αγωνιστώ να είμαι έτοιμος και να είμαι εγκεφαλικά καλά.

Για το αν υπήρχε ανταγωνισμός είπε:
Εννοείται, αυτή είναι η ομορφιά αυτής της θέσης. Γι’αυτό υπάρχει ο προπονητής που είναι πιο ειδικός και μπορεί να επιλέξει αν θα παίξει το νούμερο 1, το νούμερο 2 ή το 3. Υπάρχει ομάδες στο εξωτερικό που το νούμερο 3 παίζει νούμερο 1. Στον κ. Μυροφορίδη αναγνωρίζω ότι πάντα έπαιζε αυτός που ήταν πιο έτοιμος, όλοι χρησιμοποιήθηκαν, ανάλογα με το παιχνίδι ήταν διαφορετικό το ρόστερ που κατέβαινε.

Για την στήριξη του Άρη είπε:
Όλοι ήταν στο πλευρό μου με πρώτο τον κ. Καρυπίδη ο οποίος με στήριξε από την αρχή σε ότι χρειάστηκε ήταν πάντα διαθέσιμος. Η συνεργασία με τον κ. Σπανό και τον κ. Μυροφορίδη κύλησε πολύ όμορφα, υπήρχε κατανόηση και με βοήθησε πολύ γιατί όταν είσαι μακριά από την οικογένεια σου και τα επαγγελματικά σου δεν βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση όπως ήταν μετά τον τραυματισμό μου η ψυχολογία σου είναι σε άσχημη κατάσταση και πρέπει να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που σε βοηθάνε για να πατήσεις στα πόδια σου.

Για το ποιες είναι οι καλύτερες στιγμές που κρατάει είπε:
Για εμένα ήταν που έπαιξα με τον Ολυμπιακό ήταν κάτι πάρα πολύ όμορφο. Μου αρέσει να αγωνίζομαι με δυνατές ομάδες και όμορφα γήπεδα. Οι εμπειρίες είναι αυτές που σε κάνουν καλύτερο. Αυτό που κρατάω από την φετινή χρονιά έχει να κάνει με την ομογένεια και την όμορφη επικοινωνία και το όμορφο κλίμα που είχαμε όλοι μαζί. Μπορεί η ομάδα να ήταν τρίτη αλλά ποτέ δεν χάσαμε την αυτοπεποίθηση και την αλληλοστήριξη μας και είχαμε έναν πολύ καλό δεύτερο γύρο. Αγωνιστικά δεν έχω να κρατήσω κάτι όπως είπα.

Για το πως βλέπει την ισπανοποίηση του Άρη:
Για να είμαι ειλικρινής το έχω ξαναζήσει στο παρελθόν με τον Παναθηναϊκό. Σίγουρα ο πρόεδρος με τον προπονητή ξέρουν το καλό για την ομάδα και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Νομίζω θα είναι πολύ όμορφο και για τον κόσμο.

Για το ποιοι πρέπει να είναι οι στόχοι του Άρη στη Σούπερ Λίγκα είπε:
Εμένα γενικά δεν μου αρέσει να βάζω στόχους. Για εμένα η ομάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις με μία καλή προετοιμασία και καλή δουλειά και συνταγή ποδοσφαιριστών να γίνει κάτι πολύ όμορφο, να γίνουμε μία οικογένεια και όταν το καταφέρουμε αυτό να παίζει ο ένας για τον άλλον, να μη σκέφτονται οι ποδοσφαιριστές ούτε χρήματα, ούτε δόξα αλλά να βλέπουν το κάθε παιχνίδι σαν έναν μικρό τελικό. Νομίζω αυτή είναι η μυστική συνταγή.

Το σχόλιο του για τον κόσμο του Άρη:
Όταν στη Σούπερ Λίγκα μαζεύουν 8.000 και στο Χαριλάου 15.000 αυτό τα λέει όλα, δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο.

Για το ποια ομάδα υποστηρίζει στο Μουντιάλ είπε:
Τελικό βλέπω Γαλλία και ας μην έχει ξεκινήσει δυνατά και εγώ γενικά είμαι Ρονάλντο.

To Top