ΑΝΑΛΥΣΗ: Άμυνα που “στραγγαλίζει” τον αντίπαλο στο Παλέ!

Δεν χρειάζεται να είναι πυρηνικός φυσικός κάποιος για να καταλάβει ότι ο Άρης βρίσκεται σε αυτό το πρωτάθλημα σε αυτή τη θέση κόντρα σε όλα τα προβλήματά του επειδή παίζει καλή άμυνα. Είναι, όμως, εντυπωσιακό το γεγονός ότι από το ματς που κέρδισε τον Ίκαρο, την 9η αγωνιστική, μέχρι και χθες, στα έξι παιχνίδια του στο Παλέ δέχεται κατά μέσο όρο κάτω από 60 πόντους!

Σημειολογικά επιλέχτηκε το ματς με τον Ίκαρο, γιατί τότε διακόπηκε το σερί των τεσσάρων ηττών και άρχισε η ομάδα να αποδίδει καλό μπάσκετ στο παρκέ. Οι κίτρινοι έχουν αντιμετωπίσει κατά σειρά Ίκαρο, Περιστέρι, Κολοσσό, Ρέθυμνο, Πανελευσινιακό και Απόλλωνα Πατρών. Έχουν κερδίσει τα πέντε από τα έξι παιχνίδια, “έχασαν” ένα δικό τους παιχνίδι (Ρέθυμνο), αλλά σε όλα τα παιχνίδια η σταθερά τους ήταν η άμυνα.

Σε αυτά τα παιχνίδια, η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου έχει δεχτεί 350 πόντους, ήτοι 58,3 πόντους κατά μέσο όρο ανά αγώνα, επίδοση που είναι εντυπωσιακή, αν αναλογιστεί κανείς το γεγονός ότι ο Άρης σε κανένα από αυτά τα παιχνίδια δεν αγωνίστηκε πλήρης και έχει ένα ρόστερ “ειδικών συνθηκών”.

Αν μάλιστα, βγάλει κανείς την ήττα από το Ρέθυμνο, τότε θα διαπιστώσει πως ο Άρης κερδίζει στο Παλέ από τον περασμένο Δεκέμβριο, αναγκάζοντας τους αντιπάλους του να σκοράρουν μόλις και μετά βίας κάτι παραπάνω από 55 πόντους!

 

To Top