Χειρότερη επίθεση vs χειρότερη άμυνα στο Βέροια-Άρης

Ο φετινός ποδοσφαιρικός Άρης μια πολύ δύσκολη χρονιά, την πιο δύσκολη στην σύγχρονη ιστορία του. Εκτός των οικονομικών προβλημάτων που έχει να αντιμετωπίσει, η αγωνιστική του εικόνα αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων και της βαρύτητας που έχει ως σύλλογος 99 χρόνων!

Το σημείο βέβαια που «πονάει» περισσότερο είναι η αμυντική του γραμμή. Η άμυνα είναι η «αχίλλειος πτέρνα» της ομάδας, αν αναλογιστεί κανείς ότι δέχτηκε στις 23 αγωνιστικές 34 τέρματα, με μέσο όρο δηλαδή 1,5 γκολ ανά παιχνίδι!

Είναι η χειρότερη άμυνα στη Σουπερ λίγκας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όσα παιχνίδια εκτός έδρας δέχτηκε δύο γκολ, δεν κατάφερε να αποσπάσει ούτε έναν βαθμό! Δηλαδή με ΟΦΗ, Πλατανιά, Λεβαδειακό, Ολυμπιακό, με μοναδική εξαίρεση να αποτελεί η αναμέτρηση που έδωσε με την ουραγό Κέρκυρα και τελικό σκορ 2-2 που έδωσε την ευκαιρία τους κιτρινόμαυρους να βρουν δίχτυα δύο φορές μακριά από το Κλεάνθης Βικελίδης.

Στο παιχνίδι της Δευτέρας στη Βέροια, ο Άρης θα αντιμετωπίσει την χειρότερη επίθεση. Η ομάδα της Ημαθίας κατάφερε να σκοράρει μόλις 17 φορές ενώ έχουμε φτάσει την 23η αγωνιστική. Ωστόσο την 15η αγωνιστική κατάφερε να πετύχει τρία τέρματα εναντίων του Παναθηναϊκού, κάτι που δεν κατάφεραν ακόμη οι κίτρινοι σε καμία τους αναμέτρηση εντός και εκτός έδρας.

Επιπλέον  την 9η αγωνιστική που συναντήθηκαν ξανά οι δύο ομάδες, οι Βεροιώτες “πάγωσαν” το Κλεάνθης Βικελλίδης ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 2′ με τον Καλτσά, όμως οι γηπεδούχοι δείξανε ψυχικά αποθέματα και μπόρεσαν για πρώτη φορά να ανατρέψουν και να πετύχουν το πολυπόθητο τρίποντο με Αγκάνθο και τον νυν παίκτη της Κέρκυρας Γκέσιο.

Αναμφίβολα η αναμέτρηση για τον «θεό του πολέμου» την Δευτέρα, αποτελεί μια καλή ευκαιρία να αποδράσει από τις περιπέτειες. Όλα προφανώς ξεκινούν από το μηδέν που  πρέπει να κρατήσει στην εστία του Διούδη και από εκεί και πέρα να αποδείξει την ανωτερότητα του εντός των τεσσάρων γραμμώ. Και όπως λένε «Η καλύτερη επίθεση είναι η σωστή άμυνα»…

To Top