ΑΝΑΛΥΣΗ: Οι (πραγματικές) θέσεις των παικτών, η μαζική άμυνα και η υπερεκτίμηση των αντιπάλων

Ο Άρης έπειτα από τρεις αγωνιστικές στο πρωτάθλημα έχει δύο πόντους χωρίς νίκη και γενικότερα η αλήθεια είναι ότι – για την ώρα -δεν έχει πείσει. Οι φίλοι του Άρη ήταν προετοιμασμένοι για τα… πάντα πριν ξεκινήσει η φετινή Σούπερ Λίγκα, ωστόσο υπάρχουν κάποια πράγματα και ορισμένες ενστάσεις, οι οποίες γίνονται καλόπιστα και καλοπροαίρετα και σίγουρα θα πρέπει να προβληματίσουν…

Ο Μάκης Κατσαβάκης «ανακατεύει» συνεχώς την… τράπουλα, έχοντας σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς.

Το εύκολο είναι να καταδικάσεις και να μην δείξεις κατανόηση. Σίγουρα το ρόστερ που έχουν οι «κίτρινοι» δεν έχει την ποιότητα, άλλων ποδοσφαιρικών περιόδων, όμως δεν παύει να αποτελεί ρόστερ του Άρη και όσοι βρίσκονται σε αυτό είναι ποδοσφαιριστές της ομάδας. Ποδοσφαιριστές που για να είναι, αξίζουν να βρίσκονται σε αυτήν.

Ο Άρης λοιπόν μετά από τρεις αγωνιστικές, απέναντι σε ομάδες που και οι τρεις αντιμετώπισαν τα προβλήματα του Άρη (και χωρίς αδειοδότηση έφτιαξαν ένα σύνολο με νεαρούς κυρίως παίκτες), δεν έπεισε. Είχε κυρίως παθητική αντιμετώπιση στον αγώνα, ενώ επιθετικά και δημιουργικά δεν λειτούργησε καθόλου, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων.

Το μεγαλύτερο βάρος πέφτει σε τέτοιες περιπτώσεις στον προπονητή, ο οποίος ακόμη αμφιταλαντεύεται και δεν έχει καταλήξει σε ένα βασικό κορμό παικτών και σε ένα σύστημα με βάση τα οποία ο Άρης θα βαδίζει και θα αρχίσει να αποκτά μία υποτυπώδη ομοιογένεια.

Τα περισσότερα «θέματα» επικεντρώνονται στις εξής περιπτώσεις:

Ο Γιαννίτσης χρησιμοποιείται μόνο ως δεξί μπακ και ορισμένες φορές και αριστερός, όταν αλλάζει ο κόουτς πλευρά τους ακραίους αμυντικούς. Ο 20χρονος δεν μπορεί να παίξει εκεί στο βαθμό που τον έχει ανάγκη η ομάδα. Αυτό έχει φανεί ξεκάθαρα. Είναι ένας καθαρός στόπερ και τίποτα άλλο και φαίνεται πως το να χρησιμοποιείται οπουδήποτε αλλού, εκτός από το κέντρο της άμυνας τον… καίει και δεν βοηθάει την ομάδα. Ουσιαστικά, όσα εξαιρετικά έχουν ακουστεί για τον νεαρό παίκτη, ακούστηκαν για τις ικανότητές του ως κεντρικού αμυντικού…

Άλλωστε, για τα άκρα της άμυνας υπάρχουν ο Ψυχογιός, ο Τσουκάνης (που δεν είναι στις αποστολές, παρά την σχετικά θετική παρουσία στα φιλικά), ο Μαργαρίτης και βέβαια ο Καζναφέρης που μπροστά δεν έχει πείσει, αλλά πέρυσι ως δεξί μπακ ήταν από τους καλύτερους της ομάδας κι έκανε πολύ καλά παιχνίδια.

Στον άξονα, η αλήθεια είναι ότι η τοποθέτηση του Πουλίδο εκεί έδειξε ότι δεν έχει το ποθητό αποτέλεσμα. Επίσης είναι κεντρικός αμυντικός, ενώ για αυτήν τη θέση υπάρχουν πέρα των θεωρητικά βασικών Παπαστεριανού και Κοέλιο, οι Ασλανίδης (παίζει πλέον ως αριστερός μπακ), Νταμαρλής που και χθες είχε πολύ θετική παρουσία, Οικονομόπουλος και Αντωνιάδης.

Επιθετικά τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο Καπετάνος στη… γραμμή δεν μπορεί να παίξει. Αν ο προπονητής του θέλει να εκμεταλλευτεί το πόδι και τις μεταβιβάσεις του, θα μπορούσε να τον χρησιμοποιήσει στο κέντρο ως δημιουργό, αφού είναι από τους λίγους στην ομάδα που μπορεί τόσο με στημένες φάσεις όσο και με κάποιες πάσες να δημιουργήσει, όπως έγινε και στο ΟΑΚΑ με την εξαιρετική ασίστ στον Αγκάνθο.

Ο Γιαννιώτας, ο Αγκάνθο, ο Γκέσιος, ο Τριανταφυλλάκος, ο Σουνάς και οι Αγγελούδης και Κανούλας αποτελούν τις λύσεις για μπροστά.

Οι παίκτες αυτοί είναι και έτσι χωρίζονται κατά θέση. Με αποδείξεις και σύμφωνα με όσα έχουν δείξει.

Η αίσθηση στον κόσμο είναι ότι «ο Άρης κακώς φοβάται τα ματς και υπερεκτιμάει τους αντιπάλους του». Την Κυριακή  για παράδειγμα ο Άρης ξεκίνησε με τέσσερα στόπερ στο ματς Παπαζαχαρίας, Παντίδος, Πουλίδο και Γιαννίτσης

Ο προπονητής του Άρη αν θέλει να αλλάξει την εικόνα, θα πρέπει να αναθεωρήσει και να απελευθερώσει την ομάδα του, γιατί σίγουρα ο Άρης δεν είναι τόσο περιορισμένων δυνατοτήτων. Κάτι που το ξέρει, είμαστε σίγουροι, και ο ίδιος.

 

To Top