ΑΝΑΛΥΣΗ: Ο Βεργίνης γίνεται… Τζέιμς!

Η φυγή του Ντομινίκ Τζέιμς έδωσε χρόνο συμμετοχής στον Δημήτρη Βεργίνη και φαίνεται πως ο Έλληνας γκαρντ άρπαξε την ευκαιρία και δείχνει ότι αν μη τι άλλο μπορεί να προσφέρει στον Άρη, αρκεί να χρησιμοποιηθεί σωστά και… παίξει. Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια, αλλά είναι εντυπωσιακή η αλλαγή του Βεργίνη από την ώρα που έφυγε ο Τζέιμς.

Ο Βεργίνης από την στιγμή που έγινε βασικός και πήρε την θέση του Τζέιμς έχει αλλάξει κατακόρυφα την απόδοσή του. Με τον Αμερικανό στον Άρη, ο Έλληνας γκαρντ είχε 86 πόντους σε 20 αγώνες, δηλαδή μόλις 4,3 πόντους μέσο όρο σε κάτι λιγότερο από 10 λεπτά συμμετοχής!

Από τη στιγμή που έχει αποχωρήσει ο Τζέιμς, οι αριθμοί του Βεργίνη σχεδόν τριπλασιάστηκαν! Σκοράρει κατά μέσο όρο 12,8 πόντους στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχοντας πετύχει 64 πόντους σε πέντε αγώνες, ενώ σε όλο το προηγούμενο πρωτάθλημα είχε μόλις 61 πόντους!

Από τα 11,6 λεπτά συμμετοχής, παίζει πλέον 29 λεπτά κατά μέσο όρο. Ο Τζέιμς είχε 14,5 πόντους με 46,7% στα δίποντα και 29,2% στα τρίποντα και 69,7% στις βολές. Ο Βεργίνης έχει – σε Ελλάδα και Ευρώπη (με πολύ πιο δύσκολους αντιπάλους στο Last 16) σε 10 αγώνες – 11,8 πόντους με 86,2% στις βολές (25/29), 55% στα δίποντα (27/49) και 29,5% στα τρίποντα (13/44). Σκοράρει δηλαδή ένα τρίποντο λιγότερο από τον Τζέιμς με δύο προσπάθειες λιγότερο κατά μέσο όρο!

Αν προσθέσει κανείς στην κατακόρυφη άνοδο του Βεργίνη, την θετική παρουσία του Νταν Μαυραειδή στα τελευταία παιχνίδια, διαπιστώνει πως τουλάχιστον αυτοί οι δύο παίκτες ευνοήθηκαν από την φυγή του Τζέιμς. Σαφώς και ο Αμερικανός είναι καλός παίκτης και σαφώς λείπει από τον Άρη ένας παίκτης στην περιφέρεια, αλλά το θετικό είναι ότι από αυτό το “πρόβλημα” άρπαξαν την ευκαιρία ο Βεργίνης και ο Μαυραειδής. Λάθη κάνουν ακόμα, ίσως και περισσότερα από ότι έκανε ο Τζέιμς, αλλά ουδείς μπορεί να αγνοήσει την αγωνιστική τους άνοδο.

To Top