ΑΝΑΛΥΣΗ: Πόσο πραγματικά ευνόησαν οι τρεις αλλαγές προπονητών;

Τρεις προπονητές έχει αλλάξει ο Άρης σε διάστημα περίπου έξι μηνών, όμως ουδείς έχει καταφέρει να κάνει την διαφορά. Αν χωρίσει κανείς την προσπάθεια του φετινού Άρη σε “κομμάτια” ανάλογα με την παρουσία των Κατσαβάκη, Πασιαλή και Αλκαράθ στον πάγκο θα διαπιστώσει ισορροπία στα αποτελέσματα, που αποδεικνύει ότι οι αλλαγές δεν βοήθησαν όσο θα περίμεναν όλοι.

Επειδή όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος ο Μάκης Κατσαβάκης απομακρύνθηκε από τον Άρη έχοντας μόλις 5 βαθμούς σε έξι αγώνες. Αυτοί οι βαθμοί ήταν η νίκη επί της Κέρκυρας (1-0) και οι ισοπαλίες με ΟΦΗ (0-0) και ΑΕΚ (1-1). Με αυτόν στον πάγκο οι κίτρινοι ηττήθηκαν από Πανιώνιο (1-0), ΠΑΟΚ (4-1) και Πλατανιά (0-2).

Τον διαδέχθηκε ο Νίκος Πασιαλής ως δίδυμο με τον Δημήτρη Μπουγιουκλή. Επτά αγώνες “άντεξαν” στην θέση του πρώτου προπονητή. Απολογισμός; Έξι βαθμοί. Νίκη με την Βέροια (2-1), ισοπαλίες με Παναθηναϊκό (1-1), Ολυμπιακό (2-2) και Ατρόμητο (1-1), ήττες από Λεβαδειακό (2-1), Γιάννενα (1-2) και Πανθρακικό (4-0).

Μετά το δίδυμο ήρθε ο Λούκας Αλκαράθ. Χθες ήταν το έκτο παιχνίδι του στον πάγκο του Άρη στη Σουπερλίγκα. Απολογισμός: Επτά βαθμοί για τον Άρη, ισοπαλίες με Αστέρα (1-1), Ξάνθη (0-0), ΑΕΚ (1-1), Κέρκυρα (2-2), νίκη με Πανιώνιο (2-1) και ήττα με ΟΦΗ (2-0). Επιπροσθέτως ο Αλκαράθ χρεώνεται και τον αποκλεισμό από την Καλλιθέα στο κύπελλο Ελλάδας.

Στην θεωρία ο Ισπανός τεχνικός είχε το πιο “βατό” πρόγραμμα από τους δύο προκατόχους του για να πάρει βαθμούς η ομάδα, όμως ουσιαστική αλλαγή δεν προέκυψε. Ο Άρης χάνει πιο δύσκολα με Αλκαράθ, αλλά δεν κερδίζει κιόλας και μάλιστα αντιπάλους που “πρέπει” υπό την έννοια ότι έχουν τον ίδιο στόχο με αυτόν και δεν είναι μόνο η Κέρκυρα χθες. Είναι και η ΑΕΚ την περασμένη βδομάδα, αλλά και ο ΟΦΗ και η Ξάνθη, γιατί όταν έγιναν οι αγώνες αυτοί ο Άρης με νίκη τους “έπιανε” στην βαθμολογία.

Άρης με Κατσαβάκη

6 αγώνες

5 βαθμοί

1 νίκη – 2 ισοπαλίες – 3 ήττες

Άρης με Πασιαλή – Μπουγιουκλή

7 αγώνες

6 βαθμοί

1 νίκη – 3 ισοπαλίες – 3 ήττες

Άρης με Αλκαράθ

6 αγώνες

7 βαθμοί

1 νίκη – 4 ισοπαλίες – 1 ήττα

 

To Top