“Αντί να βγουν να πουν πως έκαναν λάθη έπρεπε να βρουν κάποιον να του τα χρεώσουν”

Ο Γιάννης Ιωαννίδης μίλησε για τα όσα έχει προσφέρει στον Άρη, τις ένδοξες στιγμές του μπάσκετ της Θεσσαλονίκης, τα λάθη που έγιναν στον ποδοσφαιρικό Άρη και για την πολιτική του ενασχόληση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον “Αρένα”:

Για το αν ήξερε πως θα είχε αντίπαλο τον Τζιτζικώστα μπορεί και να μην κατέβαινε: “Οι δημοσιογράφοι περνάνε ο καθένας ό,τι θέλει. Όταν χωρίζονται και αποπροσανατολίζονται οι άνθρωποι της Νέας Δημοκρατίας δεν μου είναι ευχάριστο. Αν ήξερα ότι θα φτάσουμε σε τέτοιες καταστάσεις λέω ότι δεν θα κατέβαινα. Το να είμαστε μπερδεμένοι, να βλέπουμε τον άλλο με στραβό μάτι και όλα αυτά δεν είναι ευχάριστα. Όμως ο  Ιωαννίδης μπερδεμένος δεν θα παραδοθεί ποτέ και στο τέλος θα κερδίζει. Μπορεί να διανοηθεί κάποιος τον Ιωαννίδη να φοβάται; Δεν χρειάζεται να δώσω επεξηγήσεις. Δεν παραδόθηκα όταν αυτοί ήταν 109 και εγώ μόνος. Έκανα την ομάδα και τους φτάσαμε.

Αυτοί ετοιμάζονταν εδώ και ενάμιση χρόνο, έχουν την περιφέρεια, έχουν χρησιμοποιήσει αυτοκίνητα της περιφέρειας και έχουν τρακάρει αυτοκίνητα ενώ ήταν εκτός της περιφέρειας. Για εμένα όσο πλησιάζει το τέλος τόσο πολύ ηδονίζομαι για να δω τον αγώνα πως τελειώνει. Αν νομίζουν πως μπορούν να με επηρεάσουν είναι γελασμένοι. Δεν μου είναι ευχάριστο και δεν θέλω να είμαι κομμάτι αυτού του μπερδέματος του οποιοδήποτε Νεοδημοκράτη. Δεν θέλω να διχάζω, είναι τόσο απλό. Είναι τόσο ξεκάθαρος ο αγώνας μου που αυτό είναι καινούριο φρούτο για μένα”.

Για την δήλωση του πως οι Αρειανοί έχουν ασθενή μνήμη: “Οι Αρειανοί έχουν κοντή μνήμη το είπα αυτό. Οι ΠΑΟΚτσήδες θυμούνται μετά από 20 χρόνια περίπου ότι παίζαμε και πήραμε τα πρωταθλήματα σερί. Δεν ξέρουν όλα αυτά τα νέα παιδιά πως αν δεν ήταν ο ΠΑΟΚ ο Άρης θα ήταν πολύ μικρότερος εκείνη την εποχή, δεν θα είχε ανταγωνισμό. Ο ανταγωνισμός έκανε τις δύο ομάδες να κάνουν σπριντ και από πίσω να μας κυνηγούν. Θα μπορούσε ο ΠΑΟΚ να πάρει το πρωτάθλημα όμως το πήραμε εμείς και εκεί είναι η στεναχώρια κάποιων. Δεν έχω κάποιο παράπονο σαν αντίπαλος. Η δύναμη του αντιπάλου σου σε καταξιώνει.

Εμάς μας καταξίωσε η τεράστια δύναμη του τότε ΠΑΟΚ και αν ο ΠΑΟΚ έπαιρνε τα πρωταθλήματα θα τον καταξίωνε η δική μας δύναμη. Προχθές πήγα στην ΚΑΕ και μιλήσαμε. Ρώτησα για ποιο λόγο ο Σαουρίδης το 2004 όταν με επιστράτευσε ο Καραμανλής πήγε κόντρα στην ιστορία; Από όλους τους Αρειανούς υπάρχει σχέση αγάπης, αν 50-100 άτομα έχουν άλλα πράγματα στο μυαλό τους δεν με ενδιαφέρει. Εννιά τίτλους, όπως εγώ, σε 13 χρόνια κανείς δεν έχει πάρει. Είναι πολύ μεγάλη ζημιά για ένα σωματείο να φτάσει εδώ στα 100 του χρόνια. Δεν γίνεται να μην έχεις αρχές, να μην σέβεσαι την ιστορία και με το που βγάζεις ένα παιδί στο μπάσκετ να το πουλάς. Είναι δυνατόν;  Η ΚΑΕ το ξέρει αλλά τι να κάνει; Έχει δύο παιδάκια που είναι καλά και προσπαθεί. Το θέμα είναι να βρεθούν τρόποι να μειωθεί το χρέος αλλά και να μείνουν τα παιδιά, να δουλέψουν και να έχεις το κεφάλι ψηλά. Εγώ πήρα τον Νικολαΐδη και τον έβαλα βοηθό του Ιταλού”.

Για τις κατηγορίες πως δεν βοήθησε στον ποδοσφαιρικό Άρη: ”Ποιος διαχειρίστηκε τα πράγματα του Άρη φέτος; Αντί να βγουν να πουν πως έκαναν λάθη έπρεπε να βρουν κάποιον. Δεν υπάρχει κανένας άλλος πριν από τον Ιωαννίδη. Είμαι καλός σύμμαχος και κακός αντίπαλος. Υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται ποτέ και πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται. Σεβόμαστε την ιστορία μας και ό,τι μπορεί να  γίνει θα γίνει γιατί σεβόμαστε τις ομάδες μας. Θα περάσει το νομοσχέδιο που θα λέει πως μπορείς να πληρώσεις το πρωτογενές κεφάλαιο ώστε να αναπνεύσουν τα σωματεία. Όταν κάνεις ένα νομοσχέδιο το παίρνεις για όλους. Αν κάποια ομάδα δεν έχει τα λεφτά να πληρώσει εφάπαξ όπως ο ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει την ρύθμιση”.

Για το γεγονός πως δεν πέρασε το νομοσχέδιο πριν κλείσει η Βουλή: ”Στο μεσοπρόθεσμο δεν μπορούσε να περάσει με τίποτα, απαγορευόταν. Εγώ πιστεύω πως θα γίνει για να λύσει τα προβλήματα. Τα σωματεία πρέπει να προσέχουν και να ευθύνονται αυτοί που δημιουργούν τα χρέη”.

Για το αν είναι έτοιμη η ρύθμιση για τα χρέη: “Είναι έτοιμη”.

Για την κατάθεση ή όχι της τροπολογίας της μακροχρόνιας μίσθωσης από πλευράς δήμων: ”Θα μπούμε σε λεπτομέρειες όταν έρθει η ώρα. Πιστεύω πως θα γίνει. Δεν λέω περισσότερα ή λιγότερα. Σε 10 μέρες θα τα ξαναπούμε όλα”.

Για τον τουρισμό: ” Για να αποκτήσουμε τουρισμό υψηλού επιπέδου θα πρέπει να κάνουμε πολλά πράγματα. Ένα από τα πράγματα είναι η εύκολη και μαζική μετακίνηση.  Είναι απαραίτητες οι υποδομές. Εμείς έχουμε κάνει προτάσεις για το τουριστικό και άλλα. Τα κάναμε σε ένα – δύο μήνες, τα βάλαμε και σε προγράμματα και ανακοινώνουμε και το πως θα υλοποιούνται”.

Για τους λόγους που ασχολήθηκε με την πολιτική: ” Δεν χαλάει η εικόνα μου γιατί πολεμάω έντιμα και είμαι ξεκάθαρος. Ο πολιτικός είναι εντάξει όταν σέβεται τους άλλους χώρους και παραδέχεται το πότε έχουν δίκιο. Να αράξω δεν θα είχα κανένα πρόβλημα. Αν τυχόν όμως θέλει ένας άνθρωπος να προσφέρει, να πολεμήσει, να κοντραριστεί με την Αθήνα για την Μακεδονία ποιος είναι καλύτερος από εμένα; Ποιος μπορεί να έχει δίκιο και να πολεμάει για το δίκιο του; Δεν έχω βγάλει ποτέ δελτίο τύπου και δεν έχω δείξει ποτέ τα έργα που έκανα. Έχω κάνει 40 γυμναστήρια. Αυτά έγιναν ένα – ένα. Έχω στήσει έξι έργα τα οποία προχωράνε και ας μην είμαι εγώ. Έχω μπει στην διαδικασία και ξέρω πως λειτουργούν τα πράγματα, πώς να διεκδικώ και πώς να περνάω κάτι. Στην Βουλγαρία και στα Σκόπια γιατί πληρώνουν φόρο 10%; Γιατί το χάνουμε εμείς οι Μακεδόνες; Γιατί η γεωθερμία ακόμα δεν έχει εκμεταλλευτεί; Η Ανατολική Μακεδονία την έχει χρησιμοποιήσει. Αν με διαλέξει ο λαός ξέρω πως θα περάσω δύσκολα. Αν δεν με διαλέξει θα περάσω καλά στην Χαλκιδική με τα μπανάκια μου. Εγώ πολεμάω γιατί το δικό μου παιδί δεν μπορεί να γελάει όταν τα άλλα κλαίνε. Δεν πολεμάμε μόνο για το παιδί μας αλλά και για την γενιά του”. 

To Top