ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Αντόν Γκαβέλ: Επιστροφή στον “τόπο του εγκλήματος”! Από τον Άρη μέχρι τον άθλο στη Γερμανία

Ο Αντόν Γκαβέλ επιστρέφει σήμερα στο Παλέ ως αντίπαλος του Άρη, μία ημέρα την οποία περίμενε με ανυπομονησία, όπως είχε δηλώσει τον Ιούλιο, μετά την κλήρωση του EuroCup.

Ο Σλοβάκος, που έχει απoκτήσει την γερμανική υπηκοότητα, αγωνίστηκε στους κιτρινόμαυρους τη σεζόν 2008-09 και δεν ξεχνά “την τεράστια οπαδική κουλτούρα”, που υπάρχει στον Άρη, όπως τόνισε το καλοκαίρι.

Ο Γκαβέλ έγραψε ιστορία πέρυσι, οδηγώντας την Ουλμ στην κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος της ιστορίας της, στην παρθενική του σεζόν στον πάγκο της!

Ήταν ένα μπασκετικό θαύμα, καθώς η Ουλμ τερμάτισε στην έβδομη θέση στην κανονική περίοδο και απέκλεισε διαδοχικά, έχοντας μειονέκτημα έδρας, την Άλμπα Βερολίνου, την Μπάγερν Μονάχου, τις δύο, δηλαδή, ομάδες που εκπροσωπούν την Γερμανία στην Ευρωλίγκα και στους τελικούς επικράτησε (επίσης με μειονέκτημα έδρας) της Τέλεκομ Βόννης, η οποία μερικές βδομάδες νωρίτερα είχε κατακτήσει το Basketball Champions League!

Το εκπληκτικό είναι ότι έφτασε σε αυτό το τεράστιο επίτευγμα, χωρίς να διαθέτει το απαραίτητο δίπλωμα προπονητή, αλλά με ειδική άδεια, που είχε εξασφαλίσει από τη Λίγκα για να κοουτσάρει, καθώς εκείνη την περίοδο (των γερμανικών πλέι οφς) παρακολουθούσε το επίσημο σεμινάριο προπονητικής άδειας Α της Γερμανικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

To Top