Αουτσάιντερ στη Νέα Σμύρνη…

Τα παιχνίδια στη Νέα Σμύρνη είναι πάντα ντέρμπι, από την εποχή της “αυτοκρατορίας” ακόμα. Ο Πανιώνιος παραδοσιακά δυσκόλευε τον Άρη, στο σημερινό (17.00) παιχνίδι όμως οι κίτρινοι είναι το αουτσάιντερ και ίσως αυτό να τους βολεύει κιόλας…

Η τελευταία νίκη στη Νέα Σμύρνη επιτεύχθηκε το 2009, στην πρώτη φάση των πλέι οφ, με σκορ 79-75, που σήμανε και την πρόκριση στην ημιτελική φάση. Τότε ο Άρης είχε προπονητή τον Αντρέα Ματσόν και ηγέτη τον Κίκι Κλαρκ. Οι δύο τελευταίες αναμετρήσεις στη Νέα Σμύρνη είναι παιχνίδια που ο Άρης τα είχε… δικά του και τα χάρισε στον Πανιώνιο. Το πρώτο την περίοδο 2009-10 με προπονητή τον Φώτη Κατσικάρη, όπου οι κίτρινοι αν και μπροστά με με διαφορά 12-13 πόντων, έχασαν με σκορ 74-70 και η δεύτερη πέρσι, με προπονητή τον Λευτέρη Σούμποτιτς, που έχασαν στη παράταση με 89-80, αφού ισοφαρίστηκαν στο φινάλε της κανονικής διάρκειας.

Τα πράγματα σήμερα είναι διαφορετικά. Ο Άρης είναι το αουτσάιντερ, όχι μόνο γιατί έχει παρουσιάσει μέτρια εικόνα αγωνιστικά, αλλά γιατί έχει και απουσίες. Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής δεν μπορεί να υπολογίζει στους Ματέι Κρούσιτς και Μιχάλη Τσαϊρέλη που είναι τραυματίες. Υπολογίζει στον Χρήστο Ταπούτο, αν και παρουσίασε και αυτός πρόβλημα τραυματισμού και έχασε προπονήσεις μέσα στη βδομάδα.

Αυτά τα προβλήματα ισορροπούνται από την προσθήκη του Δημήτρη Τσαλδάρη; Δύσκολα, γιατί ο 31χρονος γκαρντ ναι μεν έχει την ποιότητα να ανεβάσει επίπεδο τον Άρη, αλλά δεν μπορεί να δώσει λύσεις στο πρόβλημα των κίτρινων μέσα στη ρακέτα, εκεί που υπάρχουν διαθέσιμοι μόνο ο Σαμ Μάλντροου και ο Ταπούτος.

Ο Πανιώνιος δεν έχει ξεκινήσει καλά το πρωτάθλημα. Έχασε εύκολα στη Ρόδο από τον Κολοσσό και κέρδισε δύσκολα τον Ηλυσιακό στην έδρα του, προσπαθώντας ακόμα να βρει την ταυτότητά του.

To Top