Το χαμένο – λόγω Ταπούτου – ντεμπούτο του Τσαλδάρη στον Άρη

Στις 27 Σεπτεμβρίου 2006 έκανε ντεμπούτο σε επίσημο αγώνα του Άρη ο Δημήτρης Τσαλδάρης! Οι κίτρινοι αντιμετώπισαν την ΑΕΚ για το κύπελλο και ηττήθηκαν στο ΟΑΚΑ με σκορ 67-64… Ειρωνεία της τύχης; Ο Χρήστος Ταπούτος με τρίποντο στην εκπνοή είχε δώσει στην ΑΕΚ του Βαγγέλη Αλεξανδρή τη νίκη!

Το παιχνίδι ήταν επεισοδιακό γιατί οπαδοί της ΑΕΚ πετούσαν φωτοβολίδες στους οπαδούς του Άρη που είχαν βρεθεί στο ΟΑΚΑ. Οι κίτρινοι του Αντρέα Ματσόν δεν είχαν “βρεθεί” ακόμα στο γήπεδο, υπήρχαν και δύο απουσίες (Σκέιλς, Καλαϊτζής), αργότερα όμως έκαναν εξαιρετική χρονιά, καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση στη κανονική διάρκεια και προκρίθηκαν στο Top16 της Ευρωλίγκας.

Ο Τέρελ Κασλ και ο Σιμόνας Σεραπίνας αστόχησαν στα τελευταία δευτερόλεπτα σε επιθέσεις του Άρη και ο Ταπούτος εκμεταλλευόμενος την αδράνεια των κίτρινων που είχαν να δώσουν φάουλ, ευστόχησε σε τρίποντο για να γράψει το 67-64. Ο Τσαλδάρης αγωνίστηκε χωρίς να σκοράρει, ο Ταπούτος είχε 20 πόντους με τέσσερα τρίποντα!

ΑΕΚ: Μακ Φέρσον 8, Νικολαΐδης Σ. 3, Νικολαΐδης Π. 7 (1), Ταπούτος 20 (4), Μάγλος 2, Κόμματος 5, Βετούλας 10 (3), Πέρκοβιτς 12 (1), Σκοτ.

ΑΡΗΣ: Κασλ 15 (1), Σιγάλας 3 (1), Τσαλδάρης, Σεραπίνας, Ηλιάδης 9 (1), Ουίλκινσον 18 (1), Φλέτσερ 1, Παντελιάδης 2, Μάσεϊ 8, Γιαννούλης 8.

To Top