Αποκάλυψη: To “μεγάλο στοίχημα της επιβίωσης, “κούρεμα” 40%, ενώπιος ενωπίω με πάνω από 200 πιστωτές!

Μπορεί σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Άρης να έχει ένα σημαντικό ντέρμπι την Κυριακή στην Τούμπα, όμως και στη μάχη της επιβίωσης τα μεγάλα… «ντέρμπι» είναι προ των πυλών. Η κίτρινη ΠΑΕ άνοιξε την πόρτα για την υπαγωγή στο άρθρο 99, προκειμένου να επιβιώσει.

Για να εισέλθει ολοκληρωτικά, όμως, θα χρειαστεί πολλή δουλειά ακόμη. Όπως τονίστηκε τόσο από τους νομικούς που ανέλαβαν να «σηκώσουν» το βάρος της «υπόθεσης 99», όσο και από την ανακοίνωση της Κοινωνίας Μελών, έγινε ένα πρώτο βήμα με την προσωρινή αναστολή πληρωμών. Τα επόμενα βήματα πρέπει να είναι σταθερά και προσεκτικά.

Αυτό είναι και το ζήτημα που απασχόλησε και χθες τους νομικούς του Άρη. Για να γίνει αυτό πράξη, πρέπει να κερδηθεί το «μεγάλο στοίχημα» που δεν είναι άλλο από το «κούρεμα» του χρέους του Άρη.

Το νούμερο αυτήν τη στιγμή δεν μπορεί να υπολογιστεί ακριβώς, κυμαίνεται περίπου στα 23-24 εκατομμύρια, αν και οι πιο απαισιόδοξοι το ανεβάζουν μέχρι τα 27 εκατομμύρια ευρώ!

Το μείζον θέμα αφορά, πλέον, το «κούρεμα» του χρέους της ΠΑΕ προς τους πιστωτές της. Ο αριθμός τους είναι τριψήφιος κατά πρόσφατη δήλωση του Πάνου Στεφανίδη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, στο δικόγραφο της αίτησης υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα, οι πιστωτές ξεπερνούν τελικά τους 200!

Στο σημείο αυτό χρειάζεται μια προσεκτική προσέγγιση του θέματος, γιατί μέσα από τις κατάλληλες διαπραγματεύσεις θα πρέπει το «κούρεμα» σε βάθος να μην βάλει σε κίνδυνο την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, ώστε αυτή να εγκριθεί κανονικά από το δικαστήριο, μετά από περίπου δυο μήνες. Ο Άρης πρέπει να αποδείξει στο δικαστήριο ότι μπορεί να εξυπηρετήσει το χρέος και ότι θα αποφύγει την χρεοκοπία, ένα σενάριο το οποίο απεύχονται όλοι στον σύλλογο.

Γι αυτό το λόγο, οι νομικοί της ΠΑΕ επεξεργάζονται ένα συγκεκριμένο σενάριο, ώστε να πετύχουν μείωση των οφειλομένων σε ποσοστό 40%, προκειμένου να προκύψει ένα τελικό ποσό το οποίο βάσει των εσόδων που έχει τώρα και θα έχει στο μέλλον, ο Άρης, αλλά και τα έξοδα που έχει, θα μπορεί να το εκπληρώσει μέχρι κεραίας.

Παράλληλα, οι νομικοί των κίτρινων μελετούν τρόπους, ώστε στις 9 Οκτωβρίου, όταν και θα βρεθούν ενώπιος ενωπίω της ΕΠΟ για την υπόθεση Κουλουχέρη, να είναι έτοιμοι, ώστε να ξεπεράσουν το «αγκάθι» του… «αυτοδιοίκητου» και να συνεχίσουν την δύσκολη προσπάθειά τους για την επιβίωση του Άρη.

To Top