Αποκαλυπτικό βίντεο στη δικογραφία για την “πρόβα θανάτου” πριν τη δολοφονία του Άλκη!

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης άσκησε χθες κακουργηματική δίωξη για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, από κοινού, σε βάρος των δέκα νεαρών, ηλικίας από 16 έως 19 ετών, που είχαν ταυτοποιηθεί ως οι δράστες της άγριας επίθεσης, με οπαδικά κίνητρα, σε βάρος 14χρονου στην παραλιακή λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου, στη Θεσσαλονίκη μπροστά από το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλάς.

Η επίθεση είχε γίνει δύο 24ωρα πριν από τη δολοφονική επίθεση εναντίον του 19χρονου ‘Αλκη Καμπανού. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-MΠΕ, η δικογραφία -στην οποία περιλαμβάνεται βίντεο από κάμερα ασφαλείας της περιοχής που κατέγραψε την επίθεση- διαβιβάστηκε στη συνέχεια στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και τους απαγγέλθηκε η συγκεκριμένη κατηγορία, για την οποία θα κληθούν να απολογηθούν το επόμενο διάστημα στον Ανακριτή Θεσσαλονίκης.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της 29ης Ιανουαρίου, όταν οι δράστες επιτέθηκαν απρόκλητα στον 14χρονο και τον ξυλοκόπησαν. Μάλιστα, όπως είχε καταγγείλει το θύμα όσο δεχόταν τα χτυπήματα τον ρωτούσαν «τί ομάδα είναι». Χάρη στην επέμβαση υπαλλήλων παρακείμενου ξενοδοχείου που αντιλήφθηκαν το σκηνικό γλίτωσε τα χειρότερα. Το θύμα συνοδευόταν από τον 15χρονο αδελφό του, που κατάφερε να ξεφύγει.

To Top