ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αρνήθηκαν την ρύθμιση, γιατί το… κορόιδο (Άρης) πληρώνει!

Την ώρα που η ΠΑΕ Άρης κατέβαλε… ζωντανά 6.000.000 ευρώ στο δημόσιο μέσα σε ένα διάστημα 2,5 χρόνων, άλλοι σύλλογοι – κοντά ή μακριά του- προτιμούν να… παγώνουν τα χρέη τους (sic), να μην πληρώνουν και να μην ανοίγει μύτη. Η «επιβράβευση» στην ασυνέπεια.

Το πιο οξύμωρο και κραυγαλέο; Σε πρόσφατο αίτημα της κίτρινης ΠΑΕ, προκειμένου να υπάρξει επιμήκυνση των δόσεων για να αντέξει και να συνεχίσει να πληρώνει τις υποχρεώσεις της, το ίδιο το δημόσιο απάντησε αρνητικά, «τιμωρώντας» κατ’ αυτόν τον τρόπο το… κορόιδο που ματώνει οικονομικά!

Η συνέντευξη τύπου της Λέσχης Φίλων Άρη ανέδειξε πολλά θέματα. Σε ότι αφορά την ΠΑΕ τα νούμερα ήταν αποκαλυπτικά: ο κιτρινόμαυρος σύλλογος πλήρωσε τα τελευταία 2,5 χρόνια περίπου 6.000.000 ευρώ, την ώρα που άλλοι σύλλογοι, έχοντας διοικήσεις πρωτοδικείου προτιμούν να… παγώσουν τα χρέη τους ή κατά ένα μαγικό τρόπο να τα παρουσιάσουν «κάπως αλλιώς».

Παράλληλα, η δημόσια αυτή τοποθέτηση ανέδειξε το αίτημα της Λέσχης για την επιμήκυνση των υποχρεώσεων της ΠΑΕ σε 120 δόσεις, ώστε να συνεχίσει να είναι συνεπής προς το δημόσιο, να πληρώνει, όπως πληρώνει όλο αυτό το διάστημα (μέσα σε μερικούς μήνες καταβλήθηκαν μόνο… 1,7 εκατομμύρια ευρώ) και ουσιαστικά να συνεχίσει με βάση την νομιμότητα, σε κραυγαλέα αντίθεση με άλλες πρακτικές, άλλων συλλόγων ανά το πανελλήνιο.

Η επόμενη αποκάλυψη πραγματικά σοκάρει… Η ΠΑΕ Άρης ζήτησε πρόσφατα να μπει σε έναν διακανονισμό χρέους, με επιμήκυνση δόσεων (η δημοφιλής πρόταση των τελευταίων μηνών σε όλη την Ευρώπη. Το σκεπτικό υγιές και πρακτικό: μια ποδοσφαιρική εταιρία σε καιρούς που βρίσκεις ευρώ με το σταγονόμετρο είναι συνεπής και πληρώνει μεγάλα ποσά προς το δημόσιο. Μόνο που για να συνεχίσει να το κάνει θέλει περισσότερο χρόνο, ώστε να εξασφαλίσει το κράτος ένα σταθερό και χρονικά συνεπές έσοδο και η εταιρία τη βιωσιμότητά της.

Μόνο που εδώ είναι Ελλάδα! Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το δημόσιο άναψε… κόκκινο φως για τη ρύθμιση σκοντάφτοντας σε τυπικές λεπτομέρειες και χάνοντας το δάσος για το δένδρο.

Ουσιαστικά… τιμωρείται μια ΠΑΕ και από την άλλη οδηγείται σε οικονομικό στραγγαλισμό, εάν παρατηρήσουμε ότι τα έσοδα μειώνονται καθημερινά δραματικά!

Η Λέσχη Φίλων Άρη στη συνέντευξη τύπου ανέδειξε το θέμα των υποχρεώσεων και την ανάγκη για ρύθμιση. Περιμένουμε την ανάλογη ευαισθησία από το ίδιο το δημόσιο, οι λειτουργοί του οποίου οφείλουν να πάψουν να κρίνουν κατά περίπτωση (και συμφέροντα) τις όποιες υποθέσεις.

Περιμένουμε με ενδιαφέρον να ακούσουμε και την άποψη του προέδρου της ΠΑΕ Άρης Θανάση Αθανασιάδη επί του θέματος, στη συνέντευξη που θα παραχωρήσει την ερχόμενη Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου. Λογικά θα έχει να πει πολλά!

 Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top