Αποχαιρέτησε με ήττα η Εθνική Νέων

Την ήττα με 0-2 από τη Λιθουανία γνώρισε στον τελευταίο αγώνα που έδωσε επί ρωσικού εδάφους η Εθνική Νέων (U-18), στο πλαίσιο του διεθνούς φιλικού τουρνουά «Βαλεντίν Γκρανάτκιν». Βασικοί με την ελληνική ομάδα ήταν για άλλη μια φορά οι παίκτες του Άρη, Πάρης Παλιάτσιος και Βασίλης Πολιανίδης.

Αυτή ήταν η δεύτερη ήττα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στα γήπεδα της Αγίας Πετρούπολης (είχε προηγηθεί εκείνη από την Ουκρανία με 5-0), που είχε επίσης μία ισοπαλία με την Ιταλία (0-0) και μία νίκη επί της Λετονίας (4-0), τερματίζοντας στην 10η θέση της διοργάνωσης.

Οι δύο ποδοσφαιριστές της Κ-20, Πάρης Παλιάτσιος και Βασίλης Πολιανίδης, που ξεκίνησαν ως βασικοί στη σημερινή αναμέτρηση, αντιπροσώπευσαν επάξια τους «κίτρινους», με τον δεύτερο μάλιστα να χρίζεται και σκόρερ στην επικράτηση με 4-0 κόντρα στους Λετονούς, πετυχαίνοντας το τέταρτο τέρμα της ομάδας του. Ο Παλιάτσιος από την άλλη, ο οποίος τραυματίστηκε στον αστράγαλο στο παιχνίδι με τους «ατζούρι», επέστρεψε σήμερα δριμύτερος στη δράση και κατάφερε να αγωνιστεί για 63 λεπτά.

Οι δύο νεαροί παίκτες του Άρη, μετά τις σπουδαίες εμπειρίες που αποκόμισαν, αναμένεται να επιστρέψουν αύριο στη
Θεσσαλονίκη για να τεθούν εκ νέου στη διάθεση του προπονητή τους, Νίκου Πασσιαλή.

Μετά το παιχνίδι με τη Λιθουανία, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Τσάνας δήλωσε: «Σήμερα ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της ομάδας μας στο τουρνουά, παρά το γεγονός ότι χάσαμε. Από την αρχή του αγώνα η πρωτοβουλία των κινήσεων ανήκε σε μας, αλλά κάναμε κάποια λάθη με αποτέλεσμα να δεχθούμε δυο φορές την μπάλα στα δίχτυα μας. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, συμβαίνουν αυτά. Αν μπορούσαμε να τελειώσουμε έστω τις μισές από τις φάσεις που χάσαμε, το σκορ θα ήταν τελείως διαφορετικό».

ΕΛΛΑΔΑ: Κοντοπίδης, Πολιανίδης (63′ Σούκιας), Παπουτσογιαννόπουλος, Γούτας, Καντούτσης, Σιώπης (63′ Χουχούμης), Παναγιωτούδης, Ιωαννίδης (70′ Μουζακίτης), Δώνης, Σπανός (70΄ Παπαδημητρίου), Παλιάτσιος (63′ Γιαννιτσάνης).

To Top