ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απώλειες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για τον Άρη από το “κλειστό” Κλεάνθης Βικελίδης!

Τεράστιο πλήγμα για τον Άρη το “λουκέτο” των γηπέδων και την απόφαση για αγώνες κεκλεισμένων των θυρών! Όχι δεν είναι συντακτικό λάθος…

Επί της ουσίας, πρόκειται για “λουκέτο”, για… κλειστά γήπεδα, μια και δεν μπορεί να γίνει σοβαρή συζήτηση όταν μιλάμε για 1.000 εισιτήρια, για μια ομάδα όπως π.χ. είναι ο Άρης και ένα γήπεδο, όπως το Κλεάνθης Βικελίδης!

Προφανώς το… 1.000 εισιτήρια ή το 10% πληρότητα είναι πιο… εύηχο, αλλά κακά τα ψέματα: οι μεγάλες ΠΑΕ, όπως ο Άρης θα κληθούν να παίξουν μπροστά σε άδειες κερκίδες, με τεράστιες απώλειες σε οπαδική ενέργεια και έσοδα.

Ο Άρης έχει στον δεύτερο γύρο τα τρία από τα τέσσερα ντέρμπι στο “σπίτι” του και τα κλειστά γήπεδα, θα αποτελέσουν σίγουρα έναν οικονομικό “εφιάλτη. Συγκεκριμένα, έχει εντός τα ντέρμπι με ΑΕΚ στις 2/2, με ΠΑΟΚ στις 19/2 και με Ολυμπιακό στις 6/3.

Πέρα όμως από τα ντέρμπι. Μέχρι το ματς με την ΑΕΚ, οι κιτρινόμαυροι έχουν άλλα δυο παιχνίδια για το πρωτάθλημα με Ατρόμητο και Λαμία, ενώ θα δώσουν και ένα “καυτό” παιχνίδι για το κύπελλο μέσα στο “σπίτι” τους.

Όπως γίνεται αντιληπτό οι κιτρινόμαυροι σε ένα τόσο κομβικό σημείο όπου θα κριθούν οι αγωνιστικοί στόχοι, θα υπάρχει και μια μεγάλη οικονομική “τρύπα” εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, πέρα από την δεδομένη ηθική βοήθεια και στήριξη των φιλάθλων της ομάδας.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι κιτρινόμαυροι μετά από επτά αγώνες εντός έδρας, έκοψαν 55.798 εισιτήρια, έχοντας μέσο όρο 7.971, ενώ έχουν αρκετές χιλιάδες διαρκείας. Και φυσικά, όχι… 1.000, όπως αναφέρουν τα “μέτρα των ειδικών”.

Γίνεται αντιληπτό ότι ο Άρης είναι μια ομάδα που έχει μεγάλη βοήθεια από τον κόσμο της και η απουσία τους, είναι μια μεγάλη απώλεια, σε σχέση με άλλους συλλόγους, όπου η παρουσία φιλάθλων δεν παίζει τον ρόλο της.

Όπως σημειώσαμε και χθες σε άλλο ρεπορτάζ, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρξει παράταση των μέτρων, άρα ο Άρης όπως και άλλες ΠΑΕ θα μετρήσουν μεγάλες απώλειες.

Αυτή τη στιγμή είναι ξεκάθαρο, ότι αποτελεί κομβικής σημασίας το θέμα των εγγυήσεων για το στοίχημα. Εφόσον η κυβέρνηση δώσει εγγυήσεις μέχρι τα μέσα του Γενάρη, ότι θα καταβάλει τα χρήματα από το ποσοστό που αναλογεί στις ΠΑΕ, τότε θα πρόκειται για ένα σημαντικό σωσίβιο μέσα στην τρικυμία.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα όχι μόνο για τους κιτρινόμαυρους, αλλά και για τις ΠΑΕ στην συντριπτική τους πλειοψηφία, οι οποίες έκαναν όπως και ο Άρης, τον οικονομικό τους προϋπολογισμό με βάση και τα έσοδα από τα εισιτήρια, αλλά και το ποσοστό από το στοίχημα.

To Top