“Όχι άλλη προσφορά”

Από την ένωση προσώπων “Αρης Πρωταγωνιστής” πήραμε την παρακάτω ανακοίνωση με αφορμή τις διοικητικές εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα του συλλόγου, με τίτλο “Όχι άλλη προσφορά”.

Το δημοσιεύουμε χωρίς να υιοθετούμε χαρακτηρισμούς, κρίσεις και σχόλια σε πρόσωπα και πράγματα, ειδικά σε ότι αφορά τα οικονομικά στοιχεία… Όπως μας διευκρίνισαν τα μέλη του “Αρης Πρωταγωνιστής” το κείμενο εκφράζει την ένωση προσώπων και τα έντεκα άτομα που έχουν υπογράψει το καταστατικό της.

Αναλυτικά:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) της Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ (Κ.Μ.Α.) όπως μας πληροφορεί το ιδιότυπο σύστημα ενημέρωσης του Άρη μας, δέχεται αδικαιολόγητη και ανεύθυνη επίθεση από ορισμένους που δεν καταλαβαίνουν το οριακό της κατάστασης.

Μήπως είναι έτσι τα πράγματα;  Μήπως δηλαδή το Δ.Σ. της Κ.Μ.Α.,  μας παραδίδει μετά από τρία χρόνια παρουσίας του έναν ΑΡΗ πρωταγωνιστή στο πρωτάθλημα; Υγιή οικονομικά, εύκολα διαχειρίσιμο (με αυξημένα διαρκείας και εμπορικό τμήμα που πετάει); Ελκυστικότατο για νέους επενδυτές όπως ήταν και αρχικός ο στόχος του (βλ. πρακτικά συνεδρίασης του – Δεκέμβριος 2009);  Μήπως είναι άξια αναφοράς η πρωτοβουλία του για διαχειριστικό  έλεγχο από το 2004 έως και σήμερα; Κόντρα βέβαια σε θεούς και δαίμονες (οι οποίοι άγνωστο γιατί δεν ήθελαν και δεν θέλουν να συμβεί κάτι τέτοιο) το Δ.Σ. πρόταξε τα στήθη του απαιτώντας  έλεγχο, διαφάνεια και πλήρη ενημέρωση των φιλάθλων της ομάδας μας;

Ζητάμε κατανόηση για την εισαγωγή αλλά τα όσα συμβαίνουν πλέον στην ομάδα μας είναι κλαυσίγελος.

Ας τραβήξουμε όμως την κουρτίνα της «εξαρτημένης» δημοσιογραφίας και ας γράψουμε εμείς˙ τι δεν καταλαβαίνουμε και εκ τούτου κρίνουμε αρνητικότατα το Δ.Σ. της Κ.Μ.Α.

1) Δεν καταλαβαίνουμε πως ενώ κύριος σκοπός τους «ήταν να ελέγχουν πόσο έξω από το πάπλωμα βγαίνουν τα πόδια της διοίκησης της ΠΑΕ» (δήλωση Γρανούζη) στην πράξη το Δ.Σ. επέτρεψε να φθάσει η ομάδα στην παρούσα τραγικότατη κατάσταση:

  • Με 22 εκ. υποχρεώσεις.
  • Με περισσότερες από δεκαπέντε προσφυγές ποδοσφαιριστών και συνεχόμενες αποχές τους από προπονήσεις (γεγονός που οφείλεται μάλλον αποκλειστικά στον κακό χαρακτήρα των ίδιων όσο και των μάνατζέρ τους…).
  • 9η (!) στο βαθμολογικό πίνακα κάτω από τον Αστέρα Τρίπολης και τον ΠΑΣ Γιάννενα, που ως φετινό στόχο είχαν την σωτηρία τους.
  • Με μειωμένα έσοδα από διαρκείας και μεμονωμένα εισιτήρια (σε λίγο το γήπεδο μας θα θυμίζει έρημο).
  • Με νεκρωμένο εμπορικό τμήμα.
  • Με αδυναμία εξασφάλισης της “σίγουρης” αδειοδότησης  (ευτυχώς άλλαξε το σχετικό νομικό πλαίσιο και δεν βρεθήκαμε στην Δ’ Εθνική).
  • Με δυναμικότητα επιπέδου Κέρκυρας και Πανιώνιου του εναπομείναντος ρόστερ της ομάδας για την επόμενη αγωνιστική χρονιά.

Η ομάδα μας οδεύει απροστάτευτη στην σύγκρουσή της με την χρεοκοπία. Παλιά οι άνθρωποι που διοικούσαν τον ΑΡΗ μας, είχαν και την τσίπα να πουν «δυστυχώς αποτύχαμε» και αποχωρούσαν. Σήμερα με την συνηγορία της ενημέρωσης τα μέλη του Δ.Σ. βαφτίζουν την αποτυχία “αγωνιώδη προσπάθεια”, “επαφές” και “καλές προθέσεις” (να θυμίσουμε ότι ο δρόμος προς την κόλαση είναι γεμάτος με καλές προθέσεις). Στον ΑΡΗ έρχεται τσουνάμι και τα μέλη του Δ.Σ. νοιάζονται αν εξασφαλίσουν ξαπλώστρες για την επόμενη μέρα. Και οι παπαγάλοι τις δικές τους.

2) Δεν καταλαβαίνουμε για ποιο λόγο δεν επέβαλαν την ύπαρξη προϋπολογισμού και ελέγχου στην Π.Α.Ε. Γιατί ψευδώς ανέφεραν στην γενική συνέλευση στις 22/6/2011 ότι ενέκριναν τον προϋπολογισμό της Π.Α.Ε., που όμως τελικά 10 μήνες μετά μας ενημέρωσαν ότι δεν υπήρχε !!! Γιατί ενέκριναν αυτοκτονικά πλάνα, δεν έβαλαν φρένο στα χρέη, δεν μας ενημέρωσαν όταν τα πράγματα ήταν διαχειρίσιμα; Γιατί δεν θορυβήθηκαν ούτε όταν στην Γ.Σ. των μετόχων τον Δεκέμβριο του 2010 παρουσιάστηκε το ανήκουστο για τα εταιρικά χρονικά φαινόμενο να υπάρχει διαφορετική εικόνα της οικονομικής κατάστασης μεταξύ του Δ.Σ. της Π.Α.Ε. και του λογιστηρίου;

3) Δεν καταλαβαίνουμε γιατί επέδειξαν μεροληψία υπέρ της διοίκησης της ΠΑΕ με την καθησυχαστική και παραπλανητική ανάλυση των ισολογισμών της. Γιατί μόλις πριν έξι μήνες μιλούσαν για κέρδη της προηγούμενης διετούς διαχειριστικής περιόδου της παρούσας διοίκησης . Γιατί ανακάλυψαν απίστευτους νεολογισμούς (κέρδη προ αποσβέσεων και φόρων) για να δικαιολογήσουν τις ζημίες την χρονιά της ευρωπαϊκής πορείας . Γιατί δεν αναρωτήθηκαν ποτέ : αν και εκείνη την χρονιά είχαμε ζημιές πότε θα έχουμε κέρδη;

4)  Δεν καταλαβαίνουμε γιατί επέλεξαν ένα διχαστικό πλαίσιο με το οποίο  διοίκησαν (θέματα διαγραφής μελών, ύπαρξη εσωτερικών εχθρών). Γιατί έγραψαν την ηθική στα παλιά τους παπούτσια με ραδιοφωνικούς και γαστρονομικούς συνεταιρισμούς, γιατί φαίνεται να μετέβαλαν τον μεγάλο Άρη μας σε ένα χωράφι μικροσυμφερόντων, πολιτικής ανάδειξης και συνδικαλιστικής αναρρίχησης ορισμένων. Ο νους τους ήταν πως θα προστατεύουν τους φίλους τους και όχι τους φιλάθλους και την ομάδα. Για ποιο λόγο έκλεισαν τα μάτια απέναντι στην κακοδιαχείριση και την σπατάλη.

5) Δεν καταλαβαίνουμε γιατί δεν έλαβαν ουδεμία σημαντική πρωτοβουλία για την ενίσχυση της Κ.Μ.Α., δεν παρουσίασαν κανένα ρεαλιστικό σχέδιο ανάπτυξης της, γιατί απουσίαζαν νέες ιδέες, γιατί δεν καταδίκασαν ως όφειλαν δηλώσεις και πρακτικές λοιδορίας της Κ.Μ.Α. από μέλη της διοίκησης της Π.Α.Ε., γιατί επεξεργάστηκαν σχέδια μείωσης του φορέα τον οποίο κλήθηκαν να “γιγαντώσουν” αγνοώντας τον ρόλο του (εθελοντές και αντιπρόσωποι προς τρίτους και όχι πιο ίσοι από τα άλλα μέλη της Κ.Μ.Α). Η συμμετοχή των 700 μόνο μελών στις γενικές συνελεύσεις είναι αρκετή από μόνη της να αποτελέσει την μέγιστη απόδειξη της αποτυχίας τους. Δεν φταίνε οι θεατές που δεν χειροκροτούν το κακόγουστο έργο σας.

6) Δεν καταλαβαίνουμε πως ο χρόνος έγινε λάστιχο στα χέρια τους και άλλοτε δεν είχαμε καθόλου και ως εκ τούτου επιτρεπόταν εκφοβιστικά διλήμματα και ψηφοφορίες με ελλιπή ενημέρωση, και άλλοτε (λίγες μέρες μόνο μετά) έχουμε το περιθώριο (“την Ά-πλα”) να αφήνουμε τα μέλη της αποτυχημένης διοίκησης που φλόμωσε στα ψέματα τον κόσμο του  Άρη να καθορίζουν και το μέλλον αντί να έχουν ήδη πάει στο σπίτι τους! Οι άνθρωποι που μας οδήγησαν στα σφαγεία της απαξίωσης λογικά πάλι σφαγεία μας ετοιμάζουν (αδυναμία διαχείρισης, τιτιβίσματα για αναγκαιότητα απόκτησης νέου καθαρού ΑΦΜ κ.ά.). Με ποιο ηθικό δικαίωμα αλήθεια άνθρωποι που η θητεία τους λήγει καθορίζουν τις μελλοντικές εξελίξεις; Όχι άλλη εθελοντική προσφορά, αφήστε και κανέναν άλλον να προσφέρει…

7) Δεν καταλαβαίνουμε την καταστρατήγηση του νόμου, του καταστατικού και της έννομης τάξης σε ένα κράτος δικαίου. Μέλη μας καλούνταν να δηλώσουν υποψηφιότητες και τα γραφεία της Κ.Μ.Α. ήταν κλειστά, τακτικές γενικές συνελεύσεις αναβάλλονταν για σπουδαίους λόγους που ανακαλύπτονται εκ των υστέρων και ο θρίαμβος της λογικής «αν ο νόμος δεν συμφωνεί μαζί μας τόσο χειρότερο για τον νόμο» στην ημερήσια διάταξη.

 

Φίλαθλοι του ΑΡΗ, μέλη της Κ.Μ.Α. αυτά δεν καταλαβαίνουμε και ασκούμε κριτική στα μέλη του Δ.Σ. αυτής. Μάλιστα δε:

α) Ως πράξη απόδοσης ευθυνών για την μη εκτέλεση του καθήκοντος τους και

β) ως πράξη καταλογισμού της αδυναμίας και ανεπάρκειας τους να προστατέψουν τα συμφέροντα του σωματείου (Κ.Μ.Α.),

τα μέλη της ένωσης προσώπων “ΑΡΗΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ” που θα συμμετέχουν στην τακτική γενική συνέλευση δεν θα ψηφίσουμε την απαλλαγή τους από την δίχρονη διαχείρισή των υποθέσεων της Κ.Μ.Α.

Το αντίθετο μάλιστα. Όσο προκαλούν με τα τερτίπια τους, μας ωθούν να κινηθούμε νομικά για τις ζημίες που προκάλεσαν στην περιουσία μας που διαχειρίζονταν (άρθρο 94 του Αστικού Κώδικα).

Δεν θέλαμε ποτέ να φθάσουμε στο σημείο αυτό να μιλάμε έτσι για άλλους αρειανούς, οι οποίοι μάλιστα εθελοντικά προσφέρθηκαν να παρέχουν υπηρεσίες στον σύλλογο. Δεν θέλουμε να τσουβαλιάζουμε καταστάσεις. Δεν πιστεύαμε όμως ποτέ ότι η μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας θα βρίσκονταν στο σημείο αυτό με κύρια ευθύνη τους.
Δεν θα φθάναμε έως εδώ αν είχαν κάνει σωστά την δουλειά τους. Πιο απλά πώς να σας το πούμε;

Πιστεύουμε ότι οι φίλαθλοι της αγαπημένης μας ομάδας έχουν κρίση και θα την δείξουν εμπράκτως στις επερχόμενες εκλογές για τις οποίες με νέο κείμενο μας θα τοποθετηθούμε.

 

Υ.Γ.: Η ένωση προσώπων “ΑΡΗΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ” δεν αποτελεί και ούτε στο μέλλον θα αποτελέσει εκλογικό σχήμα ή παράταξη».

 

To Top