Αριστοτέλης Ναούμ: “Οι θέσεις μου για τις εκλογές”

Το PRESSARIS θα φιλοξενεί μέχρι και την 1η Ιουλίου απόψεις, θέσεις, σχόλια των υποψήφιων για τις εκλογές της ΚΜΑ της 2ης Ιουλίου.

Ο εκ των υποψηφίων Αριστοτέλης Ναούμ εξηγεί τις δικές του θέσεις και τους λόγους που κατεβαίνει στις εκλογές με επιστολή του στο PRESSARIS.

Αναλυτικά:

“Καταρχήν να συστηθώ στον ευρύ Αρειανό κόσμο…

Ναούμ Αριστοτέλης (Άρης), 35 ετών, Μηχανολόγος Μηχανικός Α.Π.Θ., Ελ. Επαγγελματίας

Θεωρώ πως ο κάθε ένας από εμάς, τα μέλη της Κ.Μ.Α., που πιστεύει πραγματικά στο θεσμό της ως μεγαλομετόχου και όχι μόνο, έχει την ατομική του ευθύνη όσον αφορά την λειτουργία της και την καταξίωσή της ως φορέα στη συνείδηση του κάθε (συν)Αρειανού.

Μετά από πολλά χρόνια στο γήπεδο (από το ’81 που με έπαιρνε ο πατέρας μου 4 χρονών είτε σαν ιατρός αγώνα είτε σαν απλός φίλαθλος), μετά από περίπου 20 χρόνια ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής και κάτοχος διπλώματος διαιτησίας, θεωρώ πως έχω πλέον την γνώση και την εμπειρία, μαζί με την όρεξη και την ανιδιοτελή αγάπη, να συμβάλλω, αν εκλεγώ, στην προάσπιση των συμφερόντων της αγαπημένης μας ομάδας από άλλο πλέον πόστο – πάντα παράλληλα και με την ιδιότητα του οπαδού.

Χρέος όλων μας ατομικά και συλλογικά αλλά και προσωπικός δικός μου στόχος, είναι να ανακτηθεί η χαμένη εμπιστοσύνη του κάθε (συν)Αρειανού στους θεσμούς, τόσο στην Π.Α.Ε. όσο και στην Κ.Μ.Α., ουσιαστικά δηλαδή στους ανθρώπους που τις διοικούν. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με διαφάνεια, εργατικότητα, τιμιότητα, οξυδέρκεια, ταπεινότητα, ειλικρίνεια.

Πρέπει να μπει ένα τέλος στις ¨φιλίες¨, στις ¨δημόσιες σχέσεις¨, στην εμπάθεια, στην εκδικητικότητα και να πορευτούμε με μόνο γνώμονα το συμφέρον του συλλόγου. Το μότο ¨δεν περισσεύει κανείς¨ είναι ένα εύηχο τσιτάτο, προφανώς όμως περισσεύουν όλοι όσοι βάζουν το εγώ τους πάνω από το σύλλογο και πρέπει να απομονωθούν. Αντιθέτως δεν περισσεύει ούτε ένα ευρώ από τα ταμεία του συλλόγου, κάτι για το οποίο θα πρέπει όλοι στο καινούριο δ.ς. της Κ.Μ.Α. που θα προκύψει, να είναι ιδιαιτέρως προσεχτικοί και αμείλικτοι.

Η επόμενη μέρα, για το καινούριο δ.ς. της Κ.Μ.Α. πρέπει, κατά την αντίληψή μου, να έχει δύο βραχυπροθέσμους στόχους :

  1. την στήριξη και πιθανή ενίσχυση της νέας διοίκησης που προέκυψε και την εξεύρεση όσων περισσότερων πόρων γίνεται για την ρευστότητα της Π.Α.Ε.
  2. τον διαχειριστικό έλεγχο όλων των διοικήσεων από το άρθρο 44 κ μετά και την, δίχως εξαιρέσεις, απόδοση ευθυνών εφόσον προκύψουν στοιχεία.

Μακροπρόθεσμα, θεωρώ πως χρειάζεται να αλλάξει ο τρόπος διοίκησης της Π.Α.Ε. σε επαγγελματικά πρότυπα. Να προσληφθούν έμμισθοι, ικανοί επαγγελματίες με καθαρά τεχνοκρατικά κριτήρια – μακάρι να είναι και Αρειανοί – σε πόστα όπως το αγωνιστικό, το οικονομικό, το επικοινωνιακό, το εμπορικό. Θεωρώ πως στο δ.ς. της Π.Α.Ε. πρέπει να μετέχουν και μέλη από το δ.ς. της Κ.Μ.Α. , ώστε να (συν)αποφασίζουν και να προλαβαίνουν τις εξελίξεις και όχι να τρέχουν πίσω από αυτές.

Επιβάλλεται η Κ.Μ.Α. να αποκτήσει τον πραγματικό ρόλο του μεγαλομετόχου και να έχει την (συν)ευθύνη στις κρίσιμες αποφάσεις και όχι απλά ενός ελεγκτικού μηχανισμού και θεματοφύλακα.

Στόχος είναι με πράξεις και όχι με λόγια να έρθει όλος ο Αρειανός κόσμος δίπλα στην Κ.Μ.Α., γιγαντώνοντας τον φορέα, και κατ’έπέκταση τον ποδοσφαιρικό σύλλογο ¨ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ¨. Για το λόγο αυτό, κύρια επιδίωξη θα είναι να ¨ανοίξουμε¨ ακόμα περισσότερο τη Κ.Μ.Α., προσεγγίζοντας τον κάθε (συν)Αρειανό σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Κλείνοντας, δεσμεύομαι να κάνω ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό να μη διαψεύσω όσους με τιμήσουν με την ψήφο τους και να συνεισφέρω τα μέγιστα στην προάσπιση των συμφερόντων του μεγαλύτερου συλλόγου της Μακεδονίας(αντικειμενικά) – του κόσμου(προσωπικά).

Υ.γ. 1 Καλή δύναμη στους συνυποψήφιους μου

Υ.γ. 2 ΄Οποιος πιστεύει ή διαρρέει εντέχνως ότι υπάρχει έστω και μια υποψηφιότητα που λειτουργεί ως αντί- σε κάποια άλλη, το μόνο που καταφέρνει είναι να μικραίνει τον ΑΡΗ μας και να ¨φουσκώνει¨ ήδη υπέρμετρους εγωισμούς/εγωπάθειες.

Υ.γ. 3 Ντου για ρεκόρ στα διαρκείας, εμείς θα βγάλουμε το κάρο από τη λάσπη

Υ.γ 4 Δεν πρέπει να ξεχνάμε κανέναν από όλους όσοι ευθύνονται για την δυσχερή αγωνιστική κατάσταση και τα μεγάλα οικονομικά ανοίγματα, απλά ας κάνουμε τους ¨χαζούς¨ (επιεικώς) προς το παρόν, στη συνείδηση των (συν)Αρειανών πιστεύω ακράδαντα πως είναι ηθικά τελειωμένοι από τον ΄Αρη μας.

ΦΙΛΟΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΡΗ, ΦΙΛΤΕΡΑ ΔΕ Η ΑΛΗΘΕΙΑ’’

 

 

To Top