Ασημακόπουλος: “Με την καρδιά και την ποιότητα!”

Στο πάθος και την δύναμη, αλλά και στην ποιότητα των Eλλήνων αποδίδει ο Αντώνης Ασημακόπουλος την καλή αγωνιστική πορεία του Άρη…

«Η Πάτρα βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα στα σουτ τριών πόντων, είχε ένα καταπληκτικό ποσοστό στα σουτ τριών πόντων και αυτό ουσιαστικά έδωσε την πρωτοπορία στο σκορ τους αντιπάλους. Στην συνέχεια ξέραμε ότι η άμυνα μας θα βελτιωθεί” είπε ο αρχηγός του Άρη για να υπογραμμίσει:

“Είχαμε πίστη στις δυνατότητες μας. Καταφέραμε κλείσαμε τους διαδρόμους και το παιχνίδι είχε εντελώς διαφορετική εικόνα. Πήγαμε φάση- φάση, μπάλα- μπάλα που λέμε στο μπάσκετ και το παιχνίδι έφτασε ισοπαλία. Σε εκείνο το σημείο μας βοήθησε ο κόσμος και με την δική του στήριξη φτάσαμε στη νίκη. Στο τέταρτο δεκάλεπτο ενώ είχαμε διαφορά στο σκορ από δικά μας λάθη την χάσαμε και το παιχνίδι κρίθηκε στον πόντο στο τέλος».

 -Δίνει μεγαλύτερη αξία στη νίκη σας ότι κερδίσατε μια ομάδα που λόγω ρόστερ φαίνεται πιο πλήρης;

 «Αυτό αδικεί τη δική μας ομάδα. Εμένα δεν με ενδιαφέρει ότι η ομάδα μας δεν έχει ξένους παίκτες. Η δική μας ομάδα είναι εξαιρετικά ποιοτική. Έχουμε πολύ καλούς Έλληνες παίκτες. Δε νομίζω ότι υπολειπόμαστε σε ρόστερ. Μπορεί να φάνηκε σήμερα περισσότερο πλήρης γιατί είχαμε την ατυχία και παίζαμε χωρίς τον έναν ψηλό μας παίκτη, τον Κώστα Χαρίση ο οποίος τραυματίσθηκε στην χθεσινή (σ.σ: 01/03). Η απουσία αυτή μας αποσυντόνισε λιγάκι γιατί είχαμε να αντιμετωπίσουμε ψηλά κορμιά όπως ο Κρόλο και ο Τέρνερ. Σίγουρα εάν είχαμε και τους δύο σέντερ μας θα νιώθαμε μεγαλύτερη ασφάλεια και σιγουριά γιατί θα είχαμε τη δύναμη κοντά στο καλάθι και πιο εύκολο ροτέισον. Την τελευταία στιγμή έπρεπε να βρούμε λύσεις για να καλύψουμε και αυτό το κενό. Εάν είχαμε και τον Κώστα Χαρίση πιστεύω ότι θα κερδίζαμε πιο εύκολα και θα καλύπταμε την διαφορά. Αναγκάσαμε όμως την Πάτρα να παίξει στο δικό μας σχήμα και να μην εκμεταλλευτεί τους ψηλούς της. Αυτό μπορείται να το δείτε και από τους αριθμούς. Αυτό είναι μεγάλη επιτυχία».

 -Και πάλι φάνηκαν διακυμάνσεις στην απόδοση σας.

-Αυτό συμβαίνει ακόμα και σε ομάδες επιπέδου Ευρωλίγκα. Για αυτό μπορούμε να συζητάμε ώρες. Δεν είναι κάτι που φταίμε εμείς αλλά ο τρόπος που μας αντιμετωπίζει ο αντίπαλος. Άλλο τρόπο παιχνιδιού έχει η Πάτρα, άλλο η Ελευσίνα που σε εκείνο το παιχνίδι δεν αντιμετωπίσαμε πρόβλημα στο τέλος.

Εάν η αντίπαλος ρισκάρει και της βγούνε κάποια μακρινά σουτ είναι λογικό να αλλάζει η εικόνα του παιχνιδιού. Αυτή είναι η ομορφιά του αθλήματος. Γιατί και εμείς βρεθήκαμε με τον Πανιώνιο 15 πόντους πίσω στο σκορ και καταφέραμε να ρίξουμε την διαφορά και να απειλήσουμε. Δεν πρέπει να κατηγορούμε μια ομάδα που χάνει την διαφορά της στο τρίτο δεκάλεπτο. Δεν κρίνεται ο αγώνας σε τρεις περιόδους”.

 -Ακολουθεί η διακοπή, ίσως βάλσαμο για σας εξαιτίας των προβλημάτων τραυματισμών και μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

-Σίγουρα μια διακοπή βοηθάει να έρθει η ηρεμία και αποθεραπεία των αθλητών χωρίς πίεση. Εάν θα μας βγει σε καλό ή όχι θα εξαρτηθεί απο τα επόμενα παιχνίδια. Να δούμε πως θα επιστρέψει η ομάδα. Έχουμε δει ομάδες με τρελό ρυθμό και μετά απο μια διακοπή παρουσιάζονται πολύ χειρότερες. Ή και το αντίθετο. Το πρόγραμμα που ακολουθούμε είναι πολύ καλό. Ο προπονητής μας έχει την εμπειρία να αντιμετωπίσει αυτές τις καταστάσεις οπότε εμείς δεν ασχολούμαστε καθόλου με αυτό.

 -Αρχίζει η ψυχολογική προετοιμασία της ομάδας ενόψει του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης;

-Θεωρώ είναι πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο. Έχουμε μρποστά μας δύο εβδομάδες. Λίγο πριν την εβδομάδα προετοιμασίας θα συγκεντρωθούμε αποκλειστικά σε αυτό.

To Top