Ασημακόπουλος: “Παίρνουμε δύναμη από τον κόσμο”

Πηγή δύναμης για τους παίκτες του Άρη αποτελεί ο κόσμος της ομάδας. όπως τόνισε ο Αντώνης Ασημακόπουλος.

Μιλώντας στους «98.7» και στην εκπομπή των οργανωμένων φιλάθλων της ομάδας, ο αρχηγός των κίτρινων τόνισε ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του παίρνουν δύναμη από τους φιλάθλους και πως περιμένουν να δουν ένα γεμάτο Αλεξάνδρειο.

Για την φετινή σεζόν και τις δυσκολίες που υπάρχουν: «Σίγουρα, από το καλοκαίρι, όταν και ξεκίνησε να “χτίζεται” η ομάδα, όλοι είχαμε στο μυαλό μας να μπορέσουμε να επαναφέρουμε τον Άρη σε αξιοπρεπή επίπεδα. Όπως γνωρίζουν όλοι, τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε ήταν πάρα πολύ σημαντικά και δυσβάστακτα για τον σύλλογο. Από την αβεβαιότητα για την συμμετοχή ή όχι των ξένων μέχρι και πριν από λίγους μήνες με την προσπάθεια που γίνεται από την διοίκηση για να μπει η ομάδα στο άρθρο 99, ώστε ο σύλλογος να αντεπεξέλθει στα χρέη που έχει. Θεωρώ πως όλοι μέσα στην ομάδα έχουν υπερβάλει εαυτούς για να παρουσιαζόμαστε αξιοπρεπώς στο φετινό πρωτάθλημα και νομίζω ότι έχουμε κάνει και ένα βήμα παραπάνω από αυτό. Όταν η ομάδα “χτίστηκε” όλοι λέγαμε ότι η ομάδα βασικός στόχος είναι η παραμονή και έχουν γίνει πολλά παραπάνω βήματα».

Για την εικόνα που δείχνει ο Άρης στον αγωνιστικό χώρο: «Αν δεν υπήρχαν και μερικά ατυχή αποτελέσματα η ομάδα θα κοίταζε με περισσότερη αισιοδοξία θέσεις πάνω από την έκτη που είμαστε τώρα. Το θέμα είναι ότι διοίκηση, παίκτες και προπονητικό τιμ δεν σκύψαμε το κεφάλι. Έχουμε προσδώσει στην ομάδα ένα χαρακτήρα μαχητών, που δεν μας ενδιαφέρει τίποτα άλλο από το να κερδίζουμε και να κάνουμε περήφανους όλους εσάς που θα παραμείνετε στην ομάδα και μετά από εμάς. Οι παίκτες είναι στη μοίρα μας να αλλάζουμε ομάδες, αλλά να είστε σίγουροι ότι θέλουμε να σας κάνουμε όλους υπερήφανους. Να περπατάτε με το κεφάλι ψηλά και να σκέφτεστε ότι όσοι αγωνίζονται δίνουν παραπάνω από το 100% σε αντίξοες συνθήκες για να μπορέσουν να τα καταφέρουν, σε συνδυασμό με την προσπάθεια της διοίκησης με τα χρέη. Παρόλα τα προβλήματα, αυτοί οι άνθρωποι δεν έσκυψαν το κεφάλι ούτε στιγμή, κοιτούν το μέλλον με αισιοδοξία και τους παίκτες της ομάδας στα μάτια, για να υπάρχει μια ειλικρινή και αληθινή σχέση, η οποία είναι κι αυτή που μετράει στα δύσκολα».

Για το αυριανό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ: «Εμείς παίρνουμε δύναμη από τους οπαδούς και να είστε σίγουροι ότι ξέρουμε πως είστε μαζί μας, ακόμη και όταν δε μπορείτε να δώσετε το “παρών”».

Για τη συμμετοχή του κόσμου στο γήπεδο: «Θεωρώ ότι ποτέ δεν είναι αργά να μπορέσουμε να αλλάξουμε τα δεδομένα και να δούμε το “Παλέ” γεμάτο. Πάντα υπάρχει η ευκαιρία να διορθώσουμε πράγματα και να δείξουμε την πραγματική πίστη που έχει ο λαός του Άρη για την ομάδα μπάσκετ. Θα χαρώ πάρα πολύ αν δούμε στο εξής όλους στο γήπεδο, αρχής γενομένης από το επόμενο παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό, και σε όλα τα ματς από εκεί και πέρα. Ο κόσμος του Άρη είναι ο πιο “μπασκετικός” στην Ελλάδα και δεν διαλέγει παιχνίδια, απλά έχει επιλέξει την ομάδα που αγαπά και την ακολουθεί στον αιώνα τον άπαντα. Θα χαρώ πολύ να δούμε το γήπεδο γεμάτο, γιατί έτσι θα αναγνωριστεί και η προσπάθεια που κάνουμε στο φετινό Άρη, για να τον οδηγήσουμε εκεί που του αξίζει».

To Top