Ασημακόπουλος: «Πιστέψαμε ακόμη και στην τετράδα, πιστέψαμε στη δουλειά μας»

Τον απολογισμό της σεζόν μιλώντας για τις δυσκολίες στο ξεκίνημα, αλλά και τη «δίψα» για κάτι ακόμη καλύτερο στο τέλος έκανε ο Αντώνης Ασημακόπουλος. Ο αρχηγός του Άρη αναφέρθηκε στους νεαρούς παίκτες, οι οποίοι βοήθησαν σημαντικά τη φετινή ομάδα, σχολίασε την επόμενη μέρα του συλλόγου με δεδομένο ότι λήγουν τα συμβόλαια έντεκα παικτών, έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα στον Άρη για το μέλλον του και έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο.

Ο Ασημακόπουλος μίλησε στα «Αθλητικά Νέα 98.7». Αναλυτικά όσα είπε:

Κάνοντας τον απολογισμό της φετινής σεζόν, ανέφερε: «Η ομάδα ξεκίνησε με πάρα πολλές δυσκολίες. Στην αρχή της χρονιάς δεν ξέραμε ποιοι παίκτες θα παίξουμε στο επόμενο ματς. Προέκυψε και η απαγόρευση χρησιμοποίησης ξένων παικτών από τη FIBA, άλλοι κάναμε προπόνηση κι άλλοι αγωνιζόμασταν. Η ομάδα είχε δημιουργηθεί γύρω από συγκεκριμένους καλαθοσφαιριστές, με διαφορετική φιλοσοφία και συστήματα. Εμείς προσαρμόσαμε το παιχνίδι μας στους τρεις Αμερικανούς, οι οποίοι τελικά δεν κατάφεραν να παίξουν ποτέ. Μετά ήρθε η αλλαγή προπονητή, δυσκολευτήκαμε πολύ να προσαρμοστούμε στις καινούριες συνθήκες, χωρίς ξένους παίκτες, με τα ίδια συστήματα, αλλά διαφορετικό υλικό. Το θέμα είναι ότι εμείς συνεχίσαμε να πιστεύουμε στους εαυτούς μας. Ο ερχομός του Αγγέλου συνέπεσε χρονικά με παιχνίδια-ορόσημο για την ομάδα, όπως εκείνα με τον Πανιώνιο και τον Π.Α.Ο.Κ..

Είχαν προηγηθεί νωρίτερα δύο καθοριστικοί αγώνες για εμάς, όσον αφορά τη σωτηρία. Το πρώτο ήταν με τον Ηλυσιακό εντός έδρας, στο οποίο αγωνιστήκαμε με τον καινούριο μας προπονητή χωρίς να γνωρίζουμε τίποτα για εκείνον κι εκείνος για εμάς! Ωστόσο, καταφέραμε με πολλή αγάπη και υποστήριξη να κερδίσουμε το παιχνίδι έστω και μ’ έναν πόντο, που ήταν και ο στόχος. Το δεύτερο ήταν στην Ελευσίνα, όπου κάναμε ένα πολύ μεγάλο διπλό για τότε, κι έδωσε μια «ανάσα» στην ομάδα. Ακολούθησαν τα ματς με Πανιώνιο και Π.Α.Ο.Κ., που μας στοίχισαν πάρα πολύ, ιδίως στην ψυχολογία μας και όχι μόνο βαθμολογικά.

Μας είχε πληγώσει πάρα πολύ το ότι χάσαμε με τόσο μεγάλη διαφορά από τον Πανιώνιο στον πρώτο γύρο, ωστόσο αυτό ήταν καθαρά θέμα συγκυριών και κατανόησης του καινούριου στυλ μπάσκετ που θα έπρεπε να παίξουμε. Θέλαμε να αποδείξουμε σε όλους ότι η αξία μας δεν ήταν για να χάσουμε με 22 πόντους από τον Πανιώνιο. Η διαφορά μας είχε να κάνει με την τιμή και πόσο κοστολογείται ο κάθε παίκτης στην αγορά, κι όχι τη μπασκετική του αξία. Θεωρώ ότι αυτή τη «ρετσινιά» καταφέραμε και τη σβήσαμε, διότι θέλαμε πάρα πολύ να αποδείξουμε ότι μπορεί οι αντίπαλοί μας να αμείβονται με πολύ περισσότερα χρήματα από μας, όμως η μπασκετική μας αξία είναι ίδια και ίσως και μεγαλύτερη.

 

Σιγά-σιγά, η ομάδα άρχισε να παίρνει τα πάνω της. Αντιλαμβανόμασταν και κατανοούσαμε αυτά που ζητούσε ο προπονητής μας από εμάς, εκείνος κατανοούσε τα στοιχεία του κάθε παίκτη, ξεχωριστά, αφήσαμε απ’ έξω ό,τι προβλήματα είχε ο σύλλογος και φτάσαμε σε σημείο να διεκδικούμε, τελικά, με αξιώσεις την είσοδό μας στην τετράδα. Θεωρώ ότι ο απολογισμός είναι θετικός. Κανείς δεν περίμενε κάτι τέτοιο. Αυτό αποδεικνύει κάτι που είχα πει στην αρχή της χρονιάς, ότι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την επανάσταση στο ελληνικό μπάσκετ. Φτάσαμε μια «ανάσα» να το πετύχουμε απ’ την πρώτη χρονιά, αλλά καμιά επανάσταση δεν τελειώνει τόσο γρήγορα, συνεπώς θεωρώ ότι θα υπάρχει και συνέχεια σ’ αυτό. Όπου «επανάσταση», βάλτε την εικόνα να παίζει μια ομάδα με πέντε Έλληνες παίκτες βασικούς, ή να έχει μόνο έναν κοινοτικό κι έναν Αμερικανό στο ρόστερ της».

 

Για τα οφέλη της αγωνιστικής περιόδου, σημείωσε: «Κερδίσαμε παίκτες όπως ο Μούρτος, ο Βεζένκοφ, ο Μποχωρίδης, ο Δήμας, ο Τσακαλέρης, παιδιά τα οποία κανείς δεν τα περίμενε, κι όμως, με τη βοήθεια αυτών η ομάδα έφτασε να διεκδικεί με αξιώσεις την παρουσία της στην τετράδα και να τη χάνει στις λεπτομέρειες».

Για το γεγονός ότι οι ίδιοι οι παίκτες έμειναν ανικανοποίητοι στο φινάλε, διότι πίστευαν σε κάτι ακόμη μεγαλύτερο, τόνισε: «Το καλό είναι ότι μπορεί όλοι γύρω μας να ήταν χαρούμενοι και να εισπράτταμε πολλά «μπράβο» για την προσπάθειά μας αλλά και την έκπληξη του κόσμου για το σημείο που φτάσαμε, όμως σας βεβαιώνω ότι οι παίκτες ήταν εκείνοι που δε μας ήταν αρκετό αυτό που βιώναμε. Πιστεύαμε πάρα πολύ στην ομάδα μας και τη δουλειά μας, προσαρμοστήκαμε και καταφέραμε να μετατρέψουμε τα μειονεκτήματά μας σε δύναμη, με το να γίνουμε μια πολύ καλή παρέα, πραγματικοί συμπαίκτες ο ένας με τον άλλο, και αλληλοϋποστηριζόμενοι στα δύσκολα. Μας μένει τελικά μια «πικρή» γεύση, γιατί δε θέλαμε να σταματήσει η έκπληξη που διαπιστώναμε στα πρόσωπα των φίλων και φιλάθλων μας. Περιμέναμε να παίξουμε πώς και πώς κι άλλο παιχνίδι μέσα στο «Nick Galis Hall». Πιστεύαμε ότι τότε θα καταφέρναμε να γεμίσουμε το γήπεδο, κι αυτό θα ήταν το μεγάλο στοίχημα για μας».

Για την επόμενη μέρα του Άρη, με δεδομένο ότι ολοκληρώνονται τα συμβόλαια έντεκα καλαθοσφαιριστών της ομάδας, επεσήμανε: «Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να προσπαθήσεις να βρεις «χημεία», κάτι που δυστυχώς δε γνωρίζεις όταν στήνεις μια ομάδα το καλοκαίρι. Υπάρχει το παράδειγμα της ΤΣ.Σ.ΚΑ., που έφερε πανάκριβους παίκτες,εγνωσμένης αξίας, αλλά δεν έγινε ομάδα ποτέ. Κι από την άλλη, μπορείς να μαζέψεις παίκτες την τελευταία στιγμή, να δημιουργηθούν τόσα προβλήματα όπως συνέβη με τον Άρη, και παρ’ όλ’ αυτά στο φινάλε της σεζόν να λες ότι «έχω κάνει μια ομάδα με «Ο» κεφαλαίο». Στην περίπτωσή μας, υπάρχει μια βάση. Διαθέτουμε παίκτες εγνωσμένης αξίας, οι οποίοι κατάφεραν να γίνουν ομάδα, έχουμε εξαιρετικούς χαρακτήρες -και γι’ αυτό βάζω το χέρι μου στη φωτιά(!), εξαιρετικά παιδιά σαν αθλητές και σαν άνθρωποι». Νομίζω ότι βήμα-βήμα η ομάδα θα πρέπει να διατηρήσει ένα βασικό κορμό για να μπορέσουν οι καινούριοι παίκτες που θα αποκτηθούν να προσαρμοστούν πιο εύκολα σ’ αυτό το παρεΐστικο στυλ, που είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει την ομάδα στις δυσκολίες που θα έρθουν την επόμενη χρονιά.

Για την ενδεχόμενη ανανέωση του συμβολαίου του, σημείωσε: «Πρωταρχικό ρόλο στην επόμενη σεζόν θα διαδραματίσει ο Άρης για μένα. Πρώτα μ’ αυτόν θα συζητήσω και μετά θα πάρω τις αποφάσεις μου. Υπάρχει άριστη συνεργασία από την πλευρά της διοίκησης και εμένα, ήμουν πάρα πολύ ευχαριστημένος όλη τη χρονιά, χάρηκα πάρα πολύ που επέστρεψα στην ομάδα και νομίζω ότι βήμα-βήμα θα μπορέσουμε να βρούμε μια λύση, αφού υπάρχει κοινή θέληση».

Στο τέλος έστειλε το δικό του ιδιαίτερο μήνυμα προς τον κόσμο του Άρη: «Την παρακαταθήκη που αφήσαμε φέτος και αποδείξαμε σ’ όλους ότι η ομάδα μπορεί να τα καταφέρει ακόμη και μέσα από τις δυσκολίες, ξεκινώντας η επόμενη σεζόν δείξτε την πίστη και την αγάπη σας στην καινούρια ομάδα. Ας έρθει ο κόσμος στο γήπεδο να τη χειροκροτήσει και να είναι σίγουρος ότι μόνο για καλό είμαστε εμείς εκεί. Φοράμε τη φανέλα του Άρη και γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά τη βαρύτητα και τη σημασία της. Μην αφήσετε να περάσει ο χρόνος, μην έρθετε μετά τη 10η-15η αγωνιστική, ελάτε από την πρώτη, γιατί είδατε τι μπορεί να κάνει η ομάδα».

To Top