Η κατάρτιση των ομίλων στη Γ’ εθνική, το νέο “αγκάθι” της ΕΠΟ

Η δήλωση του Μιχάλη Τζανόπουλου πως οι κρητικές ομάδες θα βρεθούν στον ίδιο όμιλο με ομάδες από την Αττική, ανάβει φωτιές στην ΕΠΟ και αναδεικνύεται “αγκάθι” για τις σχέσεις με τις ΕΠΣ. 

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση σχετικά με τον καταρτισμό των ομίλων της Γ’ Εθνικής, ο πρόεδρος της επιτροπής ερασιτεχνικού πρωταθλήματος της ΕΠΟ, Μιχάλης Τζανόπουλος, απάντησε: “Οι οκτώ κρητικές ομάδες θα αγωνιστούν σε ένα όμιλο με αντίστοιχες οκτώ της Αττικής. Η επιτροπή κάνει ότι είναι το ανθρώπινο δυνατό για να μην αδικήσει καμιά ομάδα. Θεωρώ ότι είναι ότι καλύτερο ο καταρτισμός του συγκεκριμένου ομίλου”.

Εκεί που υπάρχει το πρόβλημα, αφορά το ποιες ομάδες της Αττικής θα είναι εκείνες που θα ταξιδέψουν οκτώ φορές στην Κρήτη. Η ΕΠΣ Πειραιά θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα με (Περαμαϊκό, Ιωνικό και Ατρόμητο Πειραιά, Προοδευτική, Παναξιακός, Μύκονος), η ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής επίσης με (Τριγλία Ραφήνας, Αστέρας Βάρης, Ολυμπιακός Λαυρίου), η ΕΠΣ Δυτικής Αττικής, Ενωση στην οποία εκλέγεται ο Τζανόπουλος, με 2 ομάδες (Μανδραϊκός, Πανελευσινιακός) και τέλος η μεγαλύτερη όλων, ΕΠΣ Αθηνών με (Αιγάλεω, Κηφισιά, Ηλυσιακός, Νέα Ιωνία, Πεύκη, Τράχωνες, ΑΟ Περιστερίου, Θρασύβουλος, Κεραυνός Γλυφάδας, Εθνικός Αστέρας. Δόξα Βύρωνας και φυσικά η ΑΕΚ).

Δεδομένων των αντιδράσεων από τις ενώσεις, των οποίων οι ομάδες θα έχουν τεράστια έξοδα μετακινήσεων, υπάρχουν πολλά και δύσκολα διλήμματα. Θα μπεί ολόκληρη η ΕΠΣ Αθηνών σε όμιλο με την Κρήτη, ή οι υπόλοιπες ΕΠΣ της Αττικής. Μία σκέψη είναι η κλήρωση, όμως πολύ δύσκολα θα δεχθούν στην ΕΠΟ τη συγκεκριμένη λύση.

Επίσης, δεδομένη θεωρείται η αντίδραση της ΑΕΚ σε περίπτωση που προωθηθεί το πρώτο σενάριο, με την Ενωση να δείχνει διατεθημένη ακόμα και για την πρώτη θεσμική κόντρα της νέας εποχής.

Πηγή: soccerplus.gr

To Top