Ατζούν: Ζητά ξένους διαιτητές στην Τουρκία με παράδειγμα την Ελλάδα

Ο παραγωγός του Survivor και ιδιοκτήτης της Χαλ, Ατζούν Ιλιτζαλί, έκαανε ριζοσπαστική πρόταση για ξένους διαιτητές στην Τουρκία, φέρνοντας ως παράδειγμα το ελληνικό μοντέλο.

Την υιοθέτηση του ελληνικού μοντέλου και στην Τουρκία πρότεινε ο Ατζούν Ιλιτζαλί! Ο Τούρκος παραγωγός του Survivor και ιδιοκτήτης της Χαλ εμφανίστηκε αγανακτισμένος με τη διαιτησία σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό της πατρίδας του και πρότεινε ξένους διαιτητές που θα επαναφέρουν την ηρεμία στο ποδόσφαιρο της χώρας.

Τη φετινή σεζόν άλλωστε στην Τουρκία ανά καιρούς έχει γίνει ο κακός χαμός με διαιτητικές αποφάσεις που έχουν σμιλεύσει το πρωτάθλημα, με τελευταίο παράδειγμα τις 12 κίτρινες και δυο κόκκινες που έβγαλε από το τσεπάκι του ο ρέφερι του ματς Φενέρμπαχτσε – Πεντικσπόρ.

Ο εν λόγω αγώνας μάλιστα φαίνεται πως αποτέλεσε και την αφορμή για τον Ατζούν να ξεσπάσει και να προτείνει ξένους διαιτητές, φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα το πρόσφατο ντέρμπι στο Φάληρο μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

«Κάθε δυο λεπτά κάποιος παίκτης έπεφτε κάτω. Δεν έβλεπες να παίζεται παιχνίδι. Παρακολουθώ ποδόσφαιρο από όταν ήμουν δέκα χρονών και δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Υπάρχει λύση για όλα αυτά. Εκλιπαρώ την Ομοσπονδία να υιοθετήσει έναν κανονισμό που να λέει: “Ένας παίκτης δεν θα μπορεί να συμμετάσχει στις επόμενες δύο επιθέσεις

Το ποδόσφαιρο στην Τουρκία έχει γίνει ανυπόφορο. Αυτό συμβαίνει μόνο εδώ, ούτε καν στην Ελλάδα. Η ομοσπονδία κάτι πρέπει να κάνει για αυτό. Στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός σφύριξε Γερμανός διαιτητής. Στα μάτια μου υπάρχει ένα χάος στη χώρα. Αν θέλουμε ηρεμία, η λύση είναι μία. Φέρτε ξένους διαιτητές» τόνισε χαρακτηριστικά.

To Top