ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αυτοψία: Μεγάλη επένδυση από τον Καρυπίδη πάνω από 300.000 ευρώ, Κλεάνθης Βικελίδης υψηλών Ευρωπαϊκών προδιαγραφών! (photos)

Μεγάλη επένδυση από τον Καρυπίδη, Κλεάνθης Βικελίδης υψηλών Ευρωπαϊκών προδιαγραφών! Νέο μεγάλο βήμα για τον αγωνιστικό χώρο-στολίδι του Άρη! Από φέτος το καλοκαίρι ξεκίνησε μία πολύ μεγάλη επένδυση, η οποία και συνεχίστηκε προκειμένου το γήπεδο του Άρη να είναι ένα πραγματικό στολίδι! Οι υπολογισμοί αναφέρουν ότι η επένδυση ξεπερνάει μαζί με τα μηχανήματα τις 300.000 ευρώ!

Μετά από την αυτοψία στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου αυτή την στιγμή γίνεται η εξής καταγραφή:

ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Στις 29 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε η σπορά του νέου χόρτου, ειδικού για τις καιρικές συνθήκες της Ελλάδας. Ακολούθησε το σκέπασμα του γηπέδου με ειδικό πανί, με στόχο να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή φυτρωτικότητα και η ταχύτερη ανάπτυξη χόρτου. Αφού μεγάλωσε, πλέον έχει αρχίσει η διαδικασία του να χαμηλώσει σταδιακά το ύψος του, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη πυκνότητα. Από χθες Δευτέρα, άρχισε το κούρεμα του χόρτου με ειδικό μηχάνημα, το οποίο αγοράστηκε από την Αγγλία. Μία ακόμη επένδυση με φόντο την καλύτερη δυνατή εργασία και συντήρηση.

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΦΑΣΕΙΣ

Οι εργασίες που έγιναν και γίνονται στον αγωνιστικό χώρο του Κλεάνθης Βικελίδης έγιναν σε τρεις φάσεις:

Α. Η πρώτη φάση, περιλάμβανε την τοποθέτηση υβριδικού συστήματος ενδυνάμωσης της αμμώδους ριζόσφαιρας για την επίτευξη μιας σταθερής και ανθεκτικής επιφάνειας για όλη την αγωνιστική περίοδο.

Β. Η δεύτερη φάση περιείχε την αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού ανακατασκευής και συντήρησης του αγωνιστικού χώρου με ταυτόχρονη δημιουργία εσωτερικής ομάδας πρασίνου και συνεργασία με εξειδικευμένη εταιρεία Διασφάλισης Ποιότητας του χλοοτάπητα σύμφωνα με τα αυστηρότερα πρότυπα της UEFA. Σε αυτή την φάση ενσωματώθηκαν στον εξοπλισμό του γηπέδου και δυο φωτιστικά σώματα υποβοήθησης της ανάπτυξης του χλοοτάπητα με την μεγαλύτερη δυνατή ισχύ.

Γ. Η τρίτη φάση αναπτύσσει επιπλέον τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της συντήρησης του χλοοτάπητα, δίνοντας έμφαση στις περιβαλλοντικά ορθές πρακτικές και στην μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των εργασιών συντήρησης.

Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

Πάνω σε αυτό το πλαίσιο αυτό στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα τοποθετηθούν για πρώτη φορά σε αγωνιστικό χώρο ελληνικού γηπέδου, συστήματα παρακολούθησης των μικροκλιματικών χαρακτηριστικών με συνεχή αποτύπωση τους Δηλαδή, την θερμοκρασία, την υγρασία, την ηλιακή ακτινοβολία κ.α..

Από εκεί και πέρα, θα ενσωματωθεί ένα μοντέλο πρόγνωσης φυτονόσων, ώστε να μειωθεί η εισροή φυτοπροστατευτικών προϊόντων, χωρίς να μειωθεί η ποιότητα του χλοοτάπητα καθώς και σύστημα μείωσης του υδατικού αποτυπώματος μέσω συνεχούς παρακολούθησης της εδαφικής υγρασίας σε κρίσιμα βάθη της ριζόσφαιρας.

Με απλά λόγια πρόκειται για μια τεράστια επένδυση πάνω από 300.000 ευρώ από την ΠΑΕ Άρης και τον Θόδωρο Καρυπίδη, προκειμένου το γήπεδο και ο αγωνιστικό χώρος να παραπέμπει στα μεγαλύτερα γήπεδα της Ευρώπης.

Δείτε εικόνες:

To Top