«Αυτός ήταν ο Άρης που θέλαμε…»

Ο Γιάννης Τζιφόπουλος μίλησε για το παιχνίδι του Άρη με τον Παναθηναϊκό, έβγαλε το καπέλο στους κίτρινους για την απόδοσή τους και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να έχουν διάρκεια από εδώ και στο εξής στον αγωνιστικό χώρο.

 «Ολοι οι Αρειανοί είδαν αυτό που θέλανε. Τον πραγματικό Αρη, που μπήκε από το πρώτο λεπτό και ήταν το αφεντικό της αναμέτρησης. Πήρε τους τρεις βαθμούς όχι τυχαία, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και δεν άφησε τον Παναθηναϊκό σε κανένα σημείο του αγώνα να αντιδράσει, εκτός από την φάση του γκολ» είπε ο παλαίμαχος άσος του Άρη μιλώντας στα «Α.Ν. 9,87», υπογραμμίζοντας ότι:

«Ηταν το αφεντικό του ματς και πήρε τους τρεις βαθμούς. Υπήρχε μία θετική αύρα στο γήπεδο και αυτό φάνηκε και από την αγωνιστική παρουσία των παικτών. Νομίζω ότι και ο κόσμος στην κερκίδα δεν πίστευε ότι μπορεί να αλλάξει αυτό το αποτέλεσμα», ενώ για το αν περίμενε τόσο εύκολη νίκη είπε: «Πάντα έλεγα ότι ο Άρης δεν πρέπει να φοβάται τον αντίπαλο, αλλά να φοβάται τον κακό του εαυτό. Χθες ήταν πραγματικός Αρης!

Από το πρώτο λεπτό έκανε πρέσινγκ μπροστά και δεν έδωσε περιθώρια αντίδρασης στον Παναθηναϊκό και μην ξεχνάμε ότι μέχρι να μπει το γκολ, είχε ήδη δημιουργήσει τρεις κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρει. Το σημαντικό είναι ότι ο Άρης δεν έδειξε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού ότι μπορεί να χάσει».

 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα θετικά στοιχεία που είδε στο παιχνίδι του Άρη λέγοντας: «Αυτά που θέλει να βλέπει ο κάθε προπονητής. Οι γραμμές ήταν πολύ κοντά, η πίεση ψηλά, δεν δώσανε περιθώρια στους παίκτες του Παναθηναϊκού. Όμως η ουσία είναι ότι πετύχανε τα γκολ. Αυτό έχει σημασία στο ποδόσφαιρο, γιατί το να παίζεις καλά και να μην κερδίζεις είναι ό,τι χειρότερο. Ο Άρης είχε θέαμα και ουσία και αυτό είναι σημαντικό για τη συνέχεια. Αυτό το καλό αποτέλεσμα και κυρίως η εμφάνιση δίνουν αισιοδοξία για τη συνέχεια, γιατί ο Άρης έχει όλες τις δυνατότητες, έχει καλό ρόστερ, έχει καλούς παίκτες που μπορούν να παίξουν όμορφο ποδόσφαιρο και να κερδίσουν όλα τα παιχνίδια».

Σχετικά με τη συνέχεια τόνισε ότι: «Απαραίτητη προϋπόθεση είναι βέβαια νε έχουν το μυαλό τους 90 λεπτά στο γήπεδο και να παίζουν σαν ομάδα και συγκεντρωμένοι. Αυτό που χρειάζεται είναι διάρκεια στο παιχνίδι και διάρκεια στο πρωτάθλημα. Το σημαντικό είναι να έρθουν τα αποτελέσματα. Λογικό είναι σε κάποιο παιχνίδι να μην βγει στους ποδοσφαιριστές κάτι, σε εκείνο το παιχνίδι θα πρέπει ο Άρης να πάρει το αποτέλεσμα. Δηλαδή ακόμα και στις κακές του μέρες δηλαδή να μπορεί να παίρνει βαθμούς. Η προχθεσινή παρουσία «πλημμύρισε» αισιοδοξία σε όλους τους φίλους της ομάδας και αυτό είναι το πολύ σημαντικό».

Ο Τζιφόπουλος αναφέρθηκε και στις διαφορές του παιχνιδιού κόντρα στον Πανιώνιο και προχθές κόντρα στον Παναθηναϊκό υπογραμμίζοντας: «Η ομάδα δεν έχει βρει τη χημεία και τον κορμό των παικτών ακόμη, οπότε ως ένα βαθμό είναι λογικό να μην έχει σταθερή απόδοση. Ο καινούργιος προπονητής άλλαξε τα δεδομένα και ζητάει αγωνιστική πειθαρχία, τρέξιμο και πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο. Αυτό δηλαδή που έκανε χθες και αιφνιδίασε τον Παναθηναϊκό. Το πλεονέκτημα των πρασίνων λοιπόν, το έκανε ο Αρης δικό του», ενώ για τη διαχείριση του αποτελέσματος από εδώ και στο εξής είπε: «Η νίκη αυτή έδωσε καλή ψυχολογία στους παίκτες, αλλά δεν χρειάζεται εφησυχασμός. Ο προπονητής δουλεύει με το σκεπτικό που έχει, πιέζει πολύ τους παίκτες στην προπόνηση και ζητάει τελειοποίηση όλων των κινήσεων στον αγωνιστικό χώρο. Χρειάζεται συγκέντρωση και αφοσίωση από όλους τους παίκτες στον υψηλότερο βαθμό ώστε να βγει στο γήπεδο το καλό πρόσωπο».

 

Τέλος για το παιχνίδι που ακολουθεί με τον Αστέρα Τρίπολης είπε: «Αν μπει και δείξει ότι ο Αρης είναι το αφεντικό δεν θα έχει πρόβλημα να επικρατήσει. Αρχισε να βρίσκει τα πατήματά της η ομάδα και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια. Η νίκη προχθές είναι εφαλτήριο για άλλες εμφανίσεις από εδώ και πέρα».

 

To Top