Αφιέρωμα της Marca στον Μπομπαντίγια: “Η αναγέννηση ενός γνήσιου στράικερ και ο Άρης”

Ο Ραούλ Μπομπαντίγια… παρελαύνει σε όλες τις κορυφαίες αθλητικές εφημερίδες της Ευρώπης. Μετά την Gazzetta Dello Sport χθες, ήρθε η σειρά της ισπανικής Marca να κάνει αφιέρωμα στην πορεία του Αργεντινού επιθετικού με τίτλο: “Η αναγέννηση ενός γνήσιου στράικερ”!

Η κορυφαία ισπανική αθλητική εφημερίδα αναδημοσίευσε τις δηλώσεις του Μπομπαντίγια στο επίσημο σάιτ της UEFA, όπου δήλωσε προχθές πως “είμαι πολύ χαρούμενος που μπόρεσα να σκοράρω ένα όμορφο γκολ, ειδικά απέναντι σε μια ομάδα όπως είναι η Λίβερπουλ και μέσα στην έδρα της. Το αποτέλεσμα δείχνει ότι δεν τα παρατήσαμε ποτέ και μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε”.

Η Marca έκανε ένα φλας μπακ στην καριέρα του Μπομπαντίγια, από τότε που ήταν συμπαίκτης με τον Γκονζάλο Ιγκουαϊν στην Κ20 της Ρίβερ Πλέιτ. Τότε ήταν που έφυγε για την Γκρασχόπερς ως επένδυση ενός εκατομμυριούχου ιδιοκτήτης της ελβετικής ομάδας. “Είναι δύσκολο να αφήνεις τα πάντα και να πηγαίνεις σε μια χώρα με διαφορετική γλώσσα, που έχει κρύο και όλα είναι εναντίον σου. Είναι πολύ δύσκολο για τον καθένα αυτό, ένα πραγματικό τεστ. Άρπαξα την ευκαιρία, γιατί καμιά φορά πρέπει να πάρεις αποφάσεις και υπάρχουν επιλογές που μόνο μια φορά μπορεί να έχεις”, είχε πει ο Μπομπαντίγια τον περασμένο Φεβρουάριο, όπως αναφέρεται στην Marca.

Στην Γκλάντμπαχ την περίοδο 2009-10 σε 33 αγώνες σκόραρε 4 γκολ και ήταν επιθετικό δίδυμο με τον Μάρκο Ρόις, νυν παίκτη της Μπορούσια Ντόρτμουντ. Αναφέρονται τα προβλήματα πειθαρχίας που είχε και το χρηματικό πρόστιμο πο του επιβλήθηκε ύψους 50.000 ευρώ επειδή χτύπησε έναν διαιτητή. Ουσιαστικά εκείνο το γεγονό τον έστειλε τον Ιανουάριο του 2011 στον Άρη, δανεικό από την γερμανική ομάδα. Η Marca αναφέρει πως “αποδέχτηκε την επιλογή του Άρη, όπου η καριέρα του είτε θα έμενε στάσιμη, είτε θα είχε την ευκαιρία να την σώσει μέσα από την αναμέτρηση με την Μάντσεστερ Σίτι του Κάρλος Τέβες, μεγάλου αντίπαλού του στις κόντρες των υποδομών Ρίβερ – Μπόκα”.



To Top