ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Αφιέρωμα των Ισπανών στον Σλούκα: “Η χρονιά του στον Άρη, άλλαξε τον ρόλο του…”

Μεγάλο αφιέρωμα έκανε στην Ισπανία το μπασκετικό σάιτ solobasket.com στον Κώστα Σλούκα, όπου γίνεται αναφορά στην Θεσσαλονίκη, αλλά και στον σημαντικό ρόλο που έπαιξε η παρουσία του για ένα χρόνο στον Άρη.

“Η ιστορία του Κώστα Σλούκα, ο παίκτης των έξι Final Four” είναι ο τίτλος του άρθρου, το οποίο αναφέρεται στην μεγάλη σημασία της μπασκετικής Θεσσαλονίκης. “Γεννήθηκε στις 15 Ιανουαρίου 1990 στην πόλη της Θεσσαλονίκης, μια πόλη που εκείνη την εποχή ήταν το κέντρο του ελληνικού μπάσκετ με τη μονομαχία μεταξύ δύο από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος: ΑΡΗΣ και ΠΑΟΚ. Και οι δύο ομάδες ήταν οι πρωταγωνιστές του μπάσκετ στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’80 και μέρος της δεκαετίας του ’90, αν και αργότερα βίωσαν μια παρακμή και δεν θα ήταν πλέον αυτό που ήταν” αναφέρει αρχικά για να συνεχίσει:

“Σε αυτό το περιβάλλον, με έναν πατέρα αστυνομικό, αλλά λάτρη των σπορ και αθλητή της άρσης βαρών, ο Σλούκας μεγάλωσε με το άθλημα και από μικρή ηλικία άρχισε να παίζει με μια μπάλα, αν και θα ήταν ποδοσφαίρου. Ο Κώστας δεν ενδιαφέρθηκε για το μπάσκετ έως ότου έγινε έξι ετών, χάρη στον ξάδελφό του, και έκτοτε έπαιξε εναλλάξ και τα δύο αθλήματα.

Όπως με όλους εκείνους που παίζουν δύο αθλήματα, υπήρχε μια στιγμή που έπρεπε να επιλέξει και ο Σλούκας, ακολουθώντας τις συμβουλές του πατέρα του, που ήταν το πρότυπο του, επέλεξε το μπάσκετ. Ήταν καλός μαθητής και μάλιστα ξεκίνησε τις νομικές του σπουδές , αλλά ήταν σαφές ότι ήθελε να αφιερωθεί επαγγελματικά στο μπάσκετ και θα εργαζόταν σκληρά για να έχει την επιτυχία που αναζητούσε, όπως τον δίδαξε ο πατέρας του. Με αυτήν την ιδέα, στα 16 του μπήκε στην Ακαδημία Μαντουλίδη, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα για νέους παίκτες στην Ελλάδα”.

Οι Ισπανοί αναφέρονται ιδιαίτερα στην χρονιά του στον Άρη τονίζοντας: “υπήρχε μια παρένθεση που θα άλλαζε τον ρόλο του στον Ολυμπιακό. Το 2010, μετακινήθηκε στον Άρη , όπου απολάμβανε τα αγωνιστικά λεπτά που δεν είχε, με αποτέλεσμα να έχει μια καλή σεζόν και να ανακηρυχθεί ο καλύτερος νεαρός στο πρωτάθλημα εκείνης της σεζόν 2010-2011. Αυτό άξιζε πολλά, ώστε να αλλάξει τον ρόλο του και να επιστρέψει με πολύ περισσότερη φιλοδοξία”.

To Top