ΑΠΟΨΕΙΣ

Αχ, ρε Τζέιμς να σε είχαμε νωρίτερα! Νίκη με ψυχή, λαός και εξηγήσεις!

Ο Άρης κέρδισε το πρώτο τοπικό ντέρμπι της χρονιάς με αντίπαλο τον Ηρακλή, έστω και δύσκολα και έτσι έφθασε τις τρείς νίκες στις επτά αγωνιστικές που δόθηκαν μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα.

Οι κίτρινοι ξεκίνησαν με ένα σοβαρό μειονέκτημα το παιχνίδι αφού έλειπε λόγω τραυματισμού ο πρώτος σκόρερ της ομάδας ο Χάνλαν και όμως τα κατάφεραν να πάρουν στο τέλος έστω και στην παράταση το ροζ φύλλο του νικητή.

Η νίκη ήρθε για τρείς λόγους.

Ο πρώτος ήταν η παρουσία στην ομάδα του Τζέιμς Κέλι. Ο Αμερικανός για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ήταν ο ηγέτης της ομάδας σημειώνοντας 29 πόντους, ενώ πήρε και  11 ριμπάουντ. Ήταν ο MVP του Άρη αλλά και της συνάντησης.

Μάλιστα με την νέα του αυτή εμφάνιση έκανε όλους να αναρωτηθούν στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο πόσες νίκες θα είχε τώρα η ομάδα αν ο παίκτης αυτός ήταν στο ρόστερ από την αρχή της χρονιάς. Σίγουρα θα μετρούσε περισσότερες και θα ήταν ο Άρης πολύ υψηλότερα στην βαθμολογία. Είναι ένας πληθωρικός παίκτης που αν και δεν έχει το ύψος των αντίπαλων σέντερ κάνει εμφανή την παρουσία του κάτω και από τα δυο καλάθια και κυριαρχεί στα ριμπάουντ με την αλτικότητα και την μαχητικότητα του.

Ο δεύτερος ήταν η μεγάλη συμβολή που είχε στην νίκη  ο Αρειανός λαός που έκανε έντονη την παρουσία του και δεν έπαψε ούτε δευτερόλεπτο να σπρώχνει την ομάδα στην νίκη. Ειδικά στο σημείο που λίγο πριν το τέλος της κανονικής περιόδου που η ομάδα βρέθηκε πίσω έξι πόντους η ατμόσφαιρα που δημιούργησε ήταν τέτοια που ξύπνησε τους παίκτες και τους οδήγησε να γυρίσουν το παιχνίδι και να το στείλουν στην παράταση.

Ο τρίτος ήταν ότι  οι περισσότεροι παίκτες έδειξαν μεγάλα ψυχικά αποθέματα. Ήξεραν ότι γι αυτούς η νίκη ήταν μονόδρομος και δεν ήθελαν να απογοητεύσουν τους φίλους τους που πήγαν στο Nick Galis Hall.

Ακόμη και ο Σλοβένος που ήταν λίγα 24ωρα στην ομάδα έπαιζε λες και ήταν μήνες σ’ αυτήν και τα έδωσε όλα.

Στα μείον της εμφάνισης στο πρώτο τοπικό ντέρμπι  είναι ότι για ένα ακόμη παιχνίδι ο Άρης δεν είχε βοήθεια από Έλληνες παίκτες. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι  πλην του Νετζήπογλου δεν πήρε κάτι από αυτούς.

Τώρα η ομάδα έχει ρεπό την επόμενη αγωνιστική και δίνεται η δυνατότητα να αποθεραπευθεί ο Ολιβιέ Χάνλαν και να ενσωματωθεί πλήρως ο Γιάκα Κλόμπουτσαρ…

*** Το σχόλιο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ στο PRESSARIS είναι μια προσφορά του κορυφαίου ζαχαροπλαστείου ΑΜΟΡΕ!

To Top