Βένος: «Οι επαναλαμβανόμενες αποχές δεν δίνουν λύσεις»

Για τα θέματα που απασχολούν την ομάδα του Άρη μίλησε στην ΕΤ-3 ο Γιάννης Βένος. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των κίτρινων σχολίασε την απόφαση των παικτών να απέχουν από τις προπονήσεις, μίλησε για τη μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ και αναφέρθηκε και στον επερχόμενο εκτός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

 Για την αποχή των παικτών: «Είναι μια αρνητική συγκυρία για τον Άρη που προσπαθεί να κερδίσει πόντους για να πετύχει τον στόχο του που είναι η έξοδος στην Ευρώπη. Αντί η προσοχή να είναι στραμμένη στον αγωνιστικό χώρο τα οικονομικά προβλήματα τραβούν την προσοχή σε άλλα θέματα και φοβάμαι μήπως στοιχίσει αυτό στη συνέχεια. Τα προβλήματα είναι έντονα και μεγάλα. Αυτό συμβαίνει σε όλο το ποδόσφαιρο. Στη χώρα μας υπάρχει μια μεγάλη ύφεση και μια μεγάλη οικονομική κρίση που δεν έχει αφήσει αλώβητο το ποδόσφαιρο. Από την άλλη θα έπρεπε να γίνουν από τη διοίκηση οι κατάλληλες κινήσεις και ο σωστός προγραμματισμός ώστε οι ποδοσφαιριστές να είναι πληρωμένοι στην ώρα τους και να εργάζονται σε ένα κατάλληλο περιβάλλον προκειμένου να μπορούν να αποδώσουν τα μέγιστα και η ομάδα να πάρει τα μέγιστα απ’ αυτούς.  Τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα όταν οι ποδοσφαιριστές στερούνται τα εντελώς απαραίτητα για τη διαβίωση εκείνων και των οικογενειών τους. Οι επαναλαμβανόμενες αποχές δεν μπορούν να δώσουν λύση στα προβλήματα τους και να φτάνουμε σ’ αυτό το σημείο όταν ο Άρης διεκδικεί με αξιώσεις την έξοδο του στην Ευρώπη. Έχουν εξαντλήσει τα περιθώρια και θέλουν να χτυπήσουν το καμπανάκι κινδύνου για να επιλυθούν οριστικά τα προβλήματα τους.  

Για το αν υπάρχουν δικαιολογίες για την απόφαση τους να απέχουν: «Δεν ξέρω αν υπάρχουν δικαιολογίες αλλά ένας σωστός οικονομικός προγραμματισμός βοηθά στη σωστή αντιμετώπιση τέτοιου είδους θεμάτων. Βλέπουμε ότι οι παίκτες δείχνουν καλή διάθεση. Έκαναν πριν από λίγες βδομάδες και πάλι προειδοποιητική αποχή και έμαθα ότι έλαβαν την υπόσχεση πως θα έπαιρναν χρήματα μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ. Επανήλθαν με νέα απεργία τη στιγμή που ο Άρης δίνει ένα κρίσιμο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό μετά τη μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ. Είναι αρχή της εβδομάδας και οι παίκτες θα αξιολογήσουν σωστά την κατάσταση. Υπάρχει διάθεση από την πλευρά τους να δώσουν στη διοίκηση την ευκαιρία και τον χρόνο να επιλύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα. Θα πρέπει όμως όλη η Αρειανή οικογένεια να πάρει θέση σ’ αυτό το θέμα . Δεν είναι μόνο οι πληρωμές αλλά και το πολύ σημαντικό θέμα της αδειοδότησης όπου κι εκεί δεν ξέρουμε τι μέλλει γενέσθαι. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Τόχα έχει καταθέσει προσφυγή που είναι ένας ακόμη σκόπελος για την αδειοδότηση αν δεν επιλυθεί γρήγορα. Τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα. Πιστεύω πως οι ποδοσφαιριστές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου αλλά επειδή έπαιξα ποδόσφαιρο, ξέρω την ψυχολογία τους και τη διάθεση να σταματήσουν την αποχή. Απλά θέλουν να δουν φως και να διασφαλιστούν τα συμφέροντα τους. Πρέπει να βρεθεί σύντομα η χρυσή τομή».  

Για τον αγώνα με την ΑΕΚ: «Ο Άρης δεν ήταν καλός στο πρώτο ημίχρονο και από τύχη δεν δέχθηκε γκολ στο πρώτο 20λεπτο όπου θα μπορούσε να είχε τελειώσει το παιχνίδι. Η ΑΕΚ κέρδισε τον χώρο του κέντρου, έκανε επιθέσεις από τα πλάγια και δημιούργησε κινδύνους από τα πλάγια.  Στη συνέχεια βρήκε ρυθμό και τα πατήματα του. Σ’ αυτό συνετέλεσαν κάποιες αλλαγές που έγιναν με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου με την είσοδο του Φατί και του Ακόστα. Ήταν δυο παίκτες που έδεσαν το κέντρο όπου η ομάδα έδειξε να πονάει στο πρώτο μέρος και αντέστρεψαν την εικόνα του παιχνιδιού που παρακολουθήσαμε στο πρώτο 45λεπτο. Κέρδισαν χώρο, δημιούργησαν επιθέσεις και σε μια απ’ αυτές ο Άρης πέτυχε το γκολ που του χάρισε τη μεγάλη νίκη και διεκδικεί πλέον τη συμμετοχή του στην Ευρώπη».   

 Για την προσεχή αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη»: «Ο Άρης πηγαίνει με πολύ καλή ψυχολογία στον Πειραιά όπου ο Ολυμπιακός χάνει πολύ δύσκολα βαθμούς. Ο Άρης με ανεβασμένο ηθικό και πολύ άγχος μπορεί να τα καταφέρει. Με διάθεση να πάρει ότι καλύτερο μπορεί και γιατί όχι και τη νίκη.  Ελπίζουμε ότι σήμερα-αύριο θα λήξει η αποχή των παικτών και θα επιστρέψουν στις προπονήσεις ώστε να φέρουν ένα θετικό αποτέλεσμα την Κυριακή και να κάνουν ένα ακόμη βήμα για την επίτευξη του στόχου τους».

 Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top